Jak probíhá zápis do školy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20318
13.3.22 16:11

U nás budou otevírat dvě třídy takže max 50 ale ve školce je cca dvacet předškoláků z toho bude asi i nějaký odklad někdo jde i jinam, plus děti z jiné školky spíše berou kolem čtyřiceti, aby dětí nebylo ve třídě tolik, my nejsme velká škola, i když se rok co rok zvětšuje počet dětí, ale máme i ročníky po jedné třídě u staršího je třeba 16 dětí, dvě třídy 3 a 4 máme po třech to byli silné ročníky. Ale teď už není moc volného místa deváťáci jsou jen jedna třída a příští rok budou možná spojovat letošní sedmáky. Ani u staršího nebylo nutné umět písmenka, jen tiskací podpis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1984
14.3.22 09:25

Lze někde ověřit úspěšnost dětí z konkrétních škol při příjímačkách na střední školy? Uvažuji o soukromé ZŠ u nás ve městě, líbí se mi filozofie školy, dle prezentace na webu mi přijde jako škola přesně pro naší dceru, ale kolují o ní zvěsti, že mají děti nízkou úspěšnost při příjímačkách na střední školy, tak bych si to ráda ověřila. Při hledání jsem narazila na některé školy z jiných měst, které se touto statistikou chlubí, tak by mě zajímalo, jestli je někde k nahlédnutí u všech škol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
14.3.22 10:30
@amalka3455 píše:
Lze někde ověřit úspěšnost dětí z konkrétních škol při příjímačkách na střední školy? Uvažuji o soukromé ZŠ u nás ve městě, líbí se mi filozofie školy, dle prezentace na webu mi přijde jako škola přesně pro naší dceru, ale kolují o ní zvěsti, že mají děti nízkou úspěšnost při příjímačkách na střední školy, tak bych si to ráda ověřila. Při hledání jsem narazila na některé školy z jiných měst, které se touto statistikou chlubí, tak by mě zajímalo, jestli je někde k nahlédnutí u všech škol.

Logicky… pokud by měly vysokou uspěšnost u příjaček určitě by to byla jedna z věcí čím by lákali rodiče na studium. U soukromé školy platí dvojnásob.

• Citovat
  • Upravit
20318
5.4.22 19:01

Ahoj, tak máme dnes po zápise, před školou byly převlečené větší děti za pohádkové postavy, syn si vybral kluka sobíka prý je nejkrásnější, chlapeček byl nadšený, že mu to ještě nikdo neřekl a děkoval, pak měly učitelky u různých stolků úkoly-krmení draka koskatýma míčkama to synovi moc nešlo, navlékání různých počtů, různých barev korálků, zavázání střevíčku princezně, no tady spíš uzel, ale neva, kreslení táty, to chyběli m u prsty, nos, měl pidi ruce, ale měl brýle a boty :D, nacházení chybějícíh tvarů, nacházení rozdílů, kreslení dle předlohy domečku, tvary, básničku, jednu zapomněl, tak řekl skákal pes, hádání prvního a posledního písmenka ve slově, neptali se na adresu, většina nás znala přes staršího syna, ptali se, zda se Eda těší do školy, no netěší, nesl si sebou plyšovou pandu, ta měla také pspěch, musíme donést papír z očního, zda bude potřeba asistentka, popř papír z rhc na přestávky v sezení od května mají adaptační program, dostal dárečky a byl spokojený..Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14611
19.7.22 01:10
@Tomkovaverca píše:
Na zápise do první třídy jsem si to ještě tak nějak celé neuvědomovala, ale teď, jak už se to blíží, začínám být nervóznější víc než dcera. Myslím si, že už je na čase, abych jí pomalu začala vybírat její první školní aktovku. Našla bych tu nějaké zkušené matky, které mi dají radu? Jak mám vybrat dobrou a kvalitní školní aktovku vhodnou do první třídy?

Určitě ti jako vždy ráda poradí @Hudeckovamisa, ta má dvojčata stejně jako ty a velký přehled ve službách a produktech :palec:
Není ti to trochu trapný? :roll: Kolik taková brigáda hodí měsíčně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1984
19.7.22 11:50

@Tomkovaverca Zašli jsme do obchodu, kde mají víc značek, dcera si jich vyzkoušela několik a pak si vybrala motiv ze značky, která jí seděla nejlíp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20318
19.7.22 19:07

U staršího syna sme kupovali v sevtu kde nám ukázali jaké jsou vhodné pro prvňáčky a on si pak vybral, s mladším ještě nevím, kam půjdem, ale bude to podobné, ukážou a on si vybere a my schválíme nebo ne, první syn měl od značky topgall měla by mít pevná záda, dobrý přístup do všech prostor, také nějakou kapsu na pevný zip a neměla by být sama o sobě těžká, i tak toho budou mít hodně a těžké učebnice, desky, sešity..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20318
20.7.22 21:32

@Sobolavka-děkuji za typ, určitě se může zkušenost hodit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin