Zápis do školky - dotazník

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14771
8.4.11 10:45

jako myslím si že tak drzí určitě nebudou,aby nutili rodiče sponzorovat.spíš to bude ten rodičovský příspěvek :wink: ale zašla bych se zeptat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
8.4.11 11:03

Ahoj Romi :mavam:
Tím sponzorovat se myslí spíš darování větší finanční částky nebo pořízení dražší věci než koupení kreslících potřeb, zajištění občerstvení na besídku. Toto se totiž zajišťuje z fondu, který je pro rodiče až na vyjímky povinný(nemusí platit, pokud berou dávky hmotné nouze).Materiálně všichni povinně nosí ubrousky a kapesníky,trojhranné pastelky, besídky máme bez občerstvení.

U nás to v dotazníku nebylo. Ale vím, že rodiče, kteří jsou na tom finančně dobře, mají firmu, byli osloveni individuálně, mluvilo se o tom na třídních schůzkách na začátku roku a vím, že někteří sponzorské dary dali - to se veřejně vyvěšuje. Byly to dražší hračky, ne za pár stovek, nějaká interaktivní tabule, peníze na zakoupení přenosné pece, aby děti mohly např. péct o Vánocích perníky.

Tak nám to bylo vysvětleno a tak to chodí u nás.

Byly jsme na zápisu s A. letos ještě v jiné školce - kam asi přestupovat nakonec nebude, tam taky při zápisu a vyplňování dotazníků nebyl dotaz na sponzorské dary.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
8.4.11 11:08

Jooo, ještě vlastně nosíme každé pololetí zubní pastu, toaletní papír, ubrousky a kuchyňské utěrky a dává se 1000 Kč ročně na třídní fond, z čehož se pak platí různé akce, divadla atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
8.4.11 11:21
tterka píše:
Jooo, ještě vlastně nosíme každé pololetí zubní pastu, toaletní papír, ubrousky a kuchyňské utěrky a dává se 1000 Kč ročně na třídní fond, z čehož se pak platí různé akce, divadla atd…

Jasně, to neberu jako sponzorování, to jsou věci, které děti normálně spotřebují.

Jana206 píše:
Tím sponzorovat se myslí spíš darování větší finanční částky nebo pořízení dražší věci než koupení kreslících potřeb, zajištění občerstvení na besídku. Toto se totiž zajišťuje z fondu, který je pro rodiče až na vyjímky povinný(nemusí platit, pokud berou dávky hmotné nouze).Materiálně všichni povinně nosí ubrousky a kapesníky,trojhranné pastelky, besídky máme bez občerstvení.

U nás to v dotazníku nebylo. Ale vím, že rodiče, kteří jsou na tom finančně dobře, mají firmu, byli osloveni individuálně, mluvilo se o tom na třídních schůzkách na začátku roku a vím, že někteří sponzorské dary dali - to se veřejně vyvěšuje. Byly to dražší hračky, ne za pár stovek, nějaká interaktivní tabule, peníze na zakoupení přenosné pece, aby děti mohly např. péct o Vánocích perníky.

Byly jsme na zápisu s A. letos ještě v jiné školce - kam asi přestupovat nakonec nebude, tam taky při zápisu a vyplňování dotazníků nebyl dotaz na sponzorské dary.

Ahoj Jani :mavam:
Tak nějak jsem to taky pochopila a teď se právě bojím, že když napíšu ne, tak je nevezmou.
Já chápu, že sponzorské dary potřebují, ale uvítala bych jinou formu, než že máš už u zápisu nahlásit, jestli dáš nebo nedáš. Pokud by pak před začátkem školního roku vyzvali rodiče, aby podle možností přispěli, tak bych to brala. Takhle mi to připadá jako forma nátlaku, protože lidi se o místa ve školkách perou, tak raději budou sponzorovat, aby měli děti umístěné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
8.4.11 11:25
Romik píše:
tterka píše:
Jooo, ještě vlastně nosíme každé pololetí zubní pastu, toaletní papír, ubrousky a kuchyňské utěrky a dává se 1000 Kč ročně na třídní fond, z čehož se pak platí různé akce, divadla atd…

Jasně, to neberu jako sponzorování, to jsou věci, které děti normálně spotřebují.

Jana206 píše:

Byly jsme na zápisu s A. letos ještě v jiné školce - kam asi přestupovat nakonec nebude, tam taky při zápisu a vyplňování dotazníků nebyl dotaz na sponzorské dary.
Ahoj Jani :mavam:
Tak nějak jsem to taky pochopila a teď se právě bojím, že když napíšu ne, tak je nevezmou.
Já chápu, že sponzorské dary potřebují, ale uvítala bych jinou formu, než že máš už u zápisu nahlásit, jestli dáš nebo nedáš. Pokud by pak před začátkem školního roku vyzvali rodiče, aby podle možností přispěli, tak bych to brala. Takhle mi to připadá jako forma nátlaku, protože lidi se o místa ve školkách perou, tak raději budou sponzorovat, aby měli děti umístěné.

Tak mi to právě taky přijde a proto bych zaškrtla ano :lol: Nikde neuvádějí, v jaké to má být výši, z dotazníku je to nevymahatelné, není to žádný závazný právní dokument a jestli ti je na základě toho mají vzít… :nevim: Až po tobě budou chtít desetitisíce, tak řekneš, žes to pochopila, že bys třeba občas dala hračku nebo knížku - děcka budou přijaté, tak co :lol: Vyhodit jenom tak je nemůžou a kdyby na základě tohoto přece chtěli, tak bych tam udělala pěkný vítr a „hnala bych to vejš“ :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
8.4.11 11:26

Protože jako o co jde - na blbou otázku blbá odpověď :nevim: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
8.4.11 11:40

Jo, asi máš pravdu, asi tam napíšu ANO, protože tu školku nutně potřebuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
8.4.11 12:07

Slibem neurazíš! A v přijímacím dotazníku do školky je to spíše žádoucí.
Nás se sice nikdo na obdarovávání při zápise neptal, ale každý týden je na dveřích třídy napsáno co budou děti tvořit (vařit, péct nebo tak) a ropis surovin s místem na podpis dobrovolného dárce. Kapesníky se nosí na začátku roku, když dojdou, opět se objeví slušná žádost o dárek. Dále rodiče dobrovolně zásobují školkové akce dobrůtkami (na karneval se matky a babičky předvádějí kdo co ukuchtí, v kulturáku se to prodá a výtěžek jde školce) a materiálem co zrovna chybí (papíry, kartony…já kupuju tuby lepidel, protože obě moje dcery jsou hrozní lepiči a když jim dojde lepicí pasta tak paní učitelky vytáhnou zásobní Herkules a ten nejde vyprat…). Nevím jestli přispívají všichni, my ano a myslím, že většina ano.
Větší dobrodinci-sponzoři (Danone dává Actimel a Kostíky na karneval, Marlenka zase dortíky na besídky a třeba rodiče-podnikatelé pomoc při instalaci tartanu na chodníky apod.) jsou zveřejněni a chváleni na webu školky, na nástěnkách atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
8.4.11 13:02

Romi, tak jsem trochu zjišťovala a neoficiálně vím, že u nás ve státních školkách jsou dohodou žádosti o sponzorské dary v přijímacím řízení nedoporučeny - dohodly se na tom ředitelky/ředitelé školek - společně se na radnici řeší všechny zápisy, aby žádné dítě nebylo přijato dvakrát.
Prostě aby se z toho nestalo kritérium příjímacího řízení a aby to tak někdo nechápal. Žádosti o sponzorské dary školky řeší až s rodiči přijatých dětí na začátku roku.

Jinak, taky bych se v Tvém případě bála, že k tomu budou přihlížet, ale nemělo by se to dít.
Nevím, co bych napsala, možná bych napsala ano, potom ale očekávej, že Ti budou volat a žádat :nevim:
Vím, že u vás je dostat dítě do školky problém, tak bych asi taky napsala ano. Však vyloučit holky jen k vůli neposkytnutí daru nemůžou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
8.4.11 14:16
Jana206 píše:
Romi, tak jsem trochu zjišťovala a neoficiálně vím, že u nás ve státních školkách jsou dohodou žádosti o sponzorské dary v přijímacím řízení nedoporučeny - dohodly se na tom ředitelky/ředitelé školek - společně se na radnici řeší všechny zápisy, aby žádné dítě nebylo přijato dvakrát.
Prostě aby se z toho nestalo kritérium příjímacího řízení a aby to tak někdo nechápal. Žádosti o sponzorské dary školky řeší až s rodiči přijatých dětí na začátku roku.Jinak, taky bych se v Tvém případě bála, že k tomu budou přihlížet, ale nemělo by se to dít.
Nevím, co bych napsala, možná bych napsala ano, potom ale očekávej, že Ti budou volat a žádat :nevim:
Vím, že u vás je dostat dítě do školky problém, tak bych asi taky napsala ano. Však vyloučit holky jen k vůli neposkytnutí daru nemůžou.

Taky by mi to připadalo logické, že před přijetím se o sponzorský darech nebude mluvit, natož to dát do ofiko dotazníku 8-o Připadá mi to divné, ale je taková doba :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
31.10.16 11:30

Zkusím oživit. Mladší v lednu nastupuje do školky. Taky máme odevzdat dotazník o dítěti. Nemám problém to vyplnit.
Jen by mě spíš zajímalo od těch, které učí ve školkách. Pokud rodič ten dotazník vyplní a odevzdá, jak moc dotazník „využíváte“?
Příklad: dítě nejí maso. Po prvním obědě se mě učitelka udiveně ptá: ona nejí maso? Dítě se musí dlouho rozkoukávat, až pak se zapojí. Opět učitelka: není s ní nic? Nezapojuje se. V dotazníku to bylo napsáno.
Je to k něčemu takový dotazník? Nebo je lepší zjistit jaké dítě je v průběhu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
31.10.16 18:07

@bublinek Tak pokud si ho nepřečtou, je k prdu…ale abych jim nekřivdila, v tom množství dětí se lehce, fakt lehce zapomene…mohly to učitelky číst a jen tu informaci zapomněly. :nevim: Kolikrát se mi stane, že mi nějaký rodič něco řekne a za hodinu přemýšlím KDO mi to řekl a CO mi řekl… 8o :think: :mrgreen:
Takže jo, asi to čtou, ale prostě mají hafo informací od 25-28 dětí… :nevim: Zapamatuj si to…nelze. :zed:
Proto dotazníky NEMÁME! :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
31.10.16 18:17

@SIMONA1234 O to mi šlo. Že prostě není kapacita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
31.10.16 19:02

@bublinek Pokud myslíš mozkovou…tak ta fakt není, ne na tolik informací… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin