Zapomněl se přetáčet?

132
18.12.13 11:39

zapoměl se přetáčet?

Ahoj holky, za týden bude synovi 9 měsíců. Od 6. měsíců se krásně přetáčel na bříško, teď se plazí. Ale nějakou dobu jsem ho rovnou položila na břicho, ani mi nedošlo že můžu dělat nějakou chybu a malej se teď vůbec ze zad na bříško neumí přetočit. Je to vůbec možné aby to zapoměl? Leží na zádech, ani se nehne. Ale přetočím ho plazí se. Jak ho to znovu naučit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
451
18.12.13 11:41

Jestli to uměl, už by to mělo jít rychle. Když bude ležet na zádech, dej nad něj věc, kterou moc bude chtít. No a jakmile projeví zájem a bude natahovat ruku, tak jí posunuj tak, aby se musel přetočit na bok aby jí mohl vzít (jako když zapadá slunce). No a pak už je z boku na břicho kousek. Toť moje zkušenost. Držím palce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
18.12.13 11:42

Nepřetáčet, on se přetočí když bude muset sám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
18.12.13 11:46

@Petrushka83 Je to normální, dítě „stagnuje“ ve vývoji. Pokud se naučí novou dovednost, ve vašem případě plazení, jakoby na čas „zapomněl“, to, co dělal původně rád a hodně často(přetáčení).
Nehne se, protože to nepotřebuje, až bude potřebovat, přetočí se. Uvidíš, že za nějaký čas se zase bude přetáčet podle potřeby, ale už nikdy ne tak intenzivně, jako před tím. Nezapomněl to. To, co popisuješ je úplně normální a takové mezníky ve vývoji dítěte budeš pozorovat ještě hodněkrát..

Nechala bych ho být a nepomáhala mu žádnými triky ani cviky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
18.12.13 11:47

Uměl, sotva jsem ho položila na zádech už byl na břiše. Teď leží, klidně i půl hodiny a celou dobu řve. Vůbec žádná snaha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
18.12.13 11:48
@Jana206 píše:
@Petrushka83 Je to normální, dítě „stagnuje“ ve vývoji. Pokud se naučí novou dovednost, ve vašem případě plazení, jakoby na čas „zapomněl“, to, co dělal původně rád a hodně často(přetáčení).
Nehne se, protože to nepotřebuje, až bude potřebovat, přetočí se. Uvidíš, že za nějaký čas se zase bude přetáčet podle potřeby, ale už nikdy ne tak intenzivně, jako před tím. Nezapomněl to. To, co popisuješ je úplně normální a takové mezníky ve vývoji dítěte budeš pozorovat ještě hodněkrát..Nechala bych ho být a nepomáhala mu žádnými triky ani cviky.

Fakt? Tak myslíš ho položit na břicho a nechat ho být? Ale on fakt celou dobu řve dokavaď ho nepřetočím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30305
18.12.13 12:15

@Petrushka83 podle mě se naučil novou věc a trošku pozapomněl na ty předchozí. Až pořádně vypiluje plazení, zase se vrátí k přetáčení. Dávej ho na záda ať ho to nutí se otočit samotného a on na to zase brzo přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
18.12.13 12:24

Nemáte nahodou po očkování?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2834
18.12.13 12:37

Naše malá to doopravdy „zapomněla“ po první hexe… to bylo blbý, protože jen ležela a šponovala se. Následoval kolotoč cvičení a odblokování motoriky - fuj!!! Pak OK, ale taky jsem ji s lezením pořád jen dávala na bříško, pak se najednou nějak skulila na záda a ječela a ječela, než mi došlo, že se asi neumí otočit. Tak jsem jí jednou pomohla, pak jsem ji po chvilce znovu dala schválně na záda a zase jekot. To už jsem ji nechala a světe, div se, po minutě řevu už byla v trapu :D Podle mě to nezapomněl, jen už mu to nepřijde tak důležitý, když ho máma na to břicho může dát sama - on tu energii raději investuje do plazení :) A když přebaluješ, tak spolupracuje? To mně malá vždycky zdrhala na břicho a tradá - i z přebalováku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.13 12:47

To není normální. Zavolala bych pediatrovi. Dítě se má v motorice lepšit a ne zapomínat. Už to, že se v 9 měsících jen plazí znamená dle mého opoždění

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure