Jít k lékaři, nebo sirup proti kašli pro jednoletou?

polokoule
17.12.13 08:12

Jit hned k lekari?

Ahoj holky.Od soboty jsme s pritelem oba nachlazeni a v nedeli zacla mit rymu i nase temer rocni dcerka a ted uz i pokaslava.Mam jit radsi dnes k doktorce nebo zkusit nejaky sirup proti kasli? Jinak davam Nasivin na rymu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
sophinka1
17.12.13 08:14

Kvůli kašli nemusíš k lékaři, pokud nemá horečku nebo kašel není nějak drastický, čajík a klidový režim

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
17.12.13 08:15

Má horečky? Jako barvu má ta rýma? Pokud je zelená a má horečky šla bych se asi ukázat a poslechnout. Pokud má jen rýmu a kašel, nikam bych nechodila. Záleží taky jaký je to kašel, jestli se bude dávit celou noc, je asi na místě jít k lékaři. Jinak přírodní je cibulový sirup, jitrocelový sirup a Prospan - břečťanový sirup. Vše pomůže na odkašlávání. Když nezabere přírodu, chodím k lékaři pro větší kalibr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
17.12.13 08:17

Nevím, ale já s dětmi chodím k lékaři jen v situaci, kdy už mám pocit, že situaci nezvládneme domácí léčbou. Takže nejdřív léčím sama, pokud se mi v průběhu nemoci děti nějak nezdají (v tomhle dám na intuici) - horečky neklesají, kašel se horší, apod., pak teprve jdu k lékaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5251
17.12.13 08:17

Mno tak takhle malé dítě bych si sama doma léčit neodvážila. Určo k dr. na poslech a poradí, co dávat za kapky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
17.12.13 08:19

Ne, nešla bych, akorát něco chytne v čekárně, pokud by se to nezlpšilo do pátku, šla bych jí nechat přeposlechnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4961
17.12.13 08:20

Poku není horečka, má jen rýmu, tak max stříknout do nosu Vincentku. Jinak děti si s tím poradí většinou samy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
10219
17.12.13 08:21

@polokoule já bych zašla. Ono doma léčit tak malé dítě se nevyplácí. Buď se mu to za týden vrátí nebo sedne na průdušky. Doktor poslechne a uvidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1570
17.12.13 08:25
@Jůlinka T. píše:
Poku není horečka, má jen rýmu, tak max stříknout do nosu Vincentku. Jinak děti si s tím poradí většinou samy.

Taktéž, dr nás nechce vidět pokud nemá horečku. Já dávám na kašel ambrobene a na rýmu quixx ale to máme od dr dovolené - ambr. malému je 11měs. Přeji brzké uzdravení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
576
17.12.13 08:42

@polokoule zavolala bych si doktorce a uvidíš co ti řekne, je moc malinká na domácí léčbu. Teď prý řádí všude viroza, my byly s holkama doma teď 3 týdny nakonec jsme dostaly ATB. Taky nejsem zastáncem toho běhat s každou rýmyčkou k doktorce, ale u prcků bych to nepodceňovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
maryja
17.12.13 08:45

.

Příspěvek upraven 28.05.14 v 16:47

• Citovat
  • Upravit
7797
17.12.13 08:45

S tak malým dítětem jsem vždy radši chodila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
17.12.13 09:11

No nemyslím si že bych lítala k doktorovi s malým s každou prkotinou, ale když nějak dýl kašle, tak poslechnout určitě.. já třeba fakt nepoznám jestli jsou chycený průdušky nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
17.12.13 09:21

No já teda byla opatrná matka, šla jsem vždy hned, nikdy nic neslyšela a dala taková ta obecná doporučení. Pokaždé se to do týdne zhoršilo a naklusala jsem znovu a průdušky už byly chycený a dala nám atb. Jenže poprvé ještě nebyly, tak jsem si tou návštěvou nijak nepomohla..
Teď na podzim kašlala pořád, bez teplot, asi po pěti týdnech už jsem to nevydržela, šla jsem a měla ve výtěru nějaký školkový bacil, opět přeléčené Sumetrolimem.
No nechci to zakřiknout, od té doby co dávám Imunoglukan byla nastydlá a kašlala jen jednou, měla k tomu i horečky, celý víkend, ale v pondělí najednou nic. Takže si s tím tělo poradilo samo a horečka bacily spálila, tak jak má..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
17.12.13 10:11

Moje děti na kašle trpí a chodím s nima k dr. normálně, i s tím starším pětiletým :nevim: Od toho tam přece je :nevim: Já sama od sebe nepoznám, jestli jde o průduškový kašel nebo ne. To nepozná jen tak pohledem nikdo. Moje malá ani ne roční měla z jednoho takového kašlíku zápal plic. Tím tě nechci strašit, ale musím říct, že nám nikdy to domácí kurýrování přírodními prostředky nezabrala - a co už jsem se navařila cibulového sirupu :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure