Jít k lékaři, nebo sirup proti kašli pro jednoletou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3395
12.2.15 08:22

jít k lékaři se synem (20m) ?

Ahoj. Syn začal včera pokaslavat. Dnes kasle ponekud vic, ale nic zas tak drastickeho. Mela jsem v planu davat mucosolvam pres den a vecer stoptussin, jak nam to vzdy rika doktorka. Ale ted nevim..mam mu zatim teda davat leky sama a pockat treba do nedele, jak to snim bude vypadat a popripadne zajet v pondeli k doktorce, nebo bych snim mela zajet k doktorce radsi hned dneska??.. :think:

Příspěvek upraven 12.02.15 v 08:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
12.2.15 08:28

@veronika6913 : tak to hlavně obráceně: mucosolvan přes den a stoptussin na noc (přepokládám, že kašle vlhce). Já bych počkala do zítra :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
12.2.15 08:33
@veronika6913 píše:
Ahoj. Syn začal včera pokaslavat. Dnes kasle ponekud vic, ale nic zas tak drastickeho. Mela jsem v planu davat stoptussin pres den a vecer mucosolvan, jak nam to vzdy rika doktorka. Ale ted nevim..mam mu zatim teda davat leky sama a pockat treba do nedele, jak to snim bude vypadat a popripadne zajet v pondeli k doktorce, nebo bych snim mela zajet k doktorce radsi hned dneska??.. :think:

Já bych asi počkala do zítra, jak to bude vypadat před víkendem. Hned bych nešla, aby tam ještě nechytil něco dalšího.
A překvapilo mě, že dáváte na noc Mucosolvan! Ten ředí hleny a může zhoršovat kašel v noci - léky na odkašlávání se mají dávat nejpozději do 17hod. Když už tyto dva léky, tak bych to udělala obráceně - přes den Mucosolvan a na noc Stoptussin. Ale my dáváme většinou přes den Prospan sirup (nebo prostě něco přímo na kašel) a na noc Fenistil kapky - je to sice antihystaminikum proti alergické reakci, ale dává se na noc u kašle - tlumí otok sliznic a snižuje dráždění ke kašli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
12.2.15 08:36
@cell píše:
@veronika6913 : tak to hlavně obráceně: mucosolvan přes den a stoptussin na noc (přepokládám, že kašle vlhce). Já bych počkala do zítra :)

Přesně tak, byla jsi rychlejší :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
12.2.15 08:37

@veronika6913
A ja treba na kasel davam Drossetux, funguje vyborne a neni to chemicky sajrajt, davam ho i pred spanim a dite spi klidne..
A funguje behom 24h, teda u nas..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
12.2.15 08:37

@Merunka02 :-D ne ja to napsala spatne :-D omlouvam se :oops: pres den mucosolvan a na noc stoptussin takhle to melo byt napsano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
12.2.15 08:39

@Merunka02 @cell jinak hlavne do zitra no..jenze zitra to prave nejde. Proto uvazuju zda tam zajet hned dnes nebo pockat do pondeli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
12.2.15 08:42

@Merunka02 jinak my mame proti tem alergickym reakcim Aerius a Spiropent. To kdyz mel malej kasel posledne tak nam tyhle dva leky doktorka předepsala a davali jsme je ale to nevim nechci mu to davat sama od sebe prave.. :think: to asi az kdyz by zas rekla doktorka, tak bych mu to zacla davat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
12.2.15 08:49

@veronika6913
Pokual mas pochybnosti, tak jej zavolaj a ona Ti poradi..ked nepojdes dnes, budes cely vikend nerv ze si tam mala ist atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
12.2.15 08:51

@veronika6913
Já vždycky Dr. zavolám, ať mi přesně řekne co a jak.. zpravidla poradí nějakou „léčbu“ doma (samozřejmě jen u věcí jako kašel a podobné) a kdyby se třeba do dalšího dne nic nezlepšilo, tak nás pozve a zkontroluje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
12.2.15 09:02

Nešla bych. V čekárně může chytit něco dalšího. Dávala bych k tebou výše zmíněným lékům ještě cibulový sirup.

• Citovat
  • Upravit
17565
12.2.15 09:10

S kašlem k doktorce nechodím, resp. šla bych jen v případě, že by zněl nějak nestandartně a nepěkně. „Hezký“ odkašlávací kašel řeším domoléčbou, až kdyby se to nelepšilo, tak bych zašla k doktorce, ať ho poslechne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Barushe
12.2.15 09:13

Nesla bych. Kdyz slysim, ze kasel neni nijak hroznej, tak proc se hnat k dr, kdyz by stejne dala volne prodejny lek ;) ten spiropent a aerius nicemu neuskodi- my je mame doma a mame nasadit pri kasli ;)
Minule mi dr rikala, ze nevi, kam se podel selsky rozum rodicu, ze ji tam chodi s takovyma blbostma… :lol: :mrgreen: nas se to netykalo, byli jsme tam se zanetem prudusek.
Davam si pravidlo: 3 dny teploty, ctvrty jdeme k dr (vetsinou to jsoujen ty 3 dny a konec), kasel uz proste poznam, kdy je neco spatne… ;)

• Citovat
  • Upravit
3395
12.2.15 09:32

@lucenka @Etcetera78 @Barushe holky diky ;-) necham to do pondelka. Kdyby se to nelepsilo tak zajdu. Pravda je, ze by mi stejne rekla at davam to, co jsem sama nasadila a at prijdu v pondeli na kontrolu takze by to v nicem nebylo jine… ;-) ten aerius mu jednou denne budu davat k tomu mucosolvanu a stoptussinu a uvidime ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
12.2.15 09:34
@veronika6913 píše:
@Merunka02 jinak my mame proti tem alergickym reakcim Aerius a Spiropent. To kdyz mel malej kasel posledne tak nam tyhle dva leky doktorka předepsala a davali jsme je ale to nevim nechci mu to davat sama od sebe prave.. :think: to asi az kdyz by zas rekla doktorka, tak bych mu to zacla davat

Spiropent je něco jako Ventolin v sirupu (Spiropent je sirup, Ventolin sprej), není vyloženě na alergickou reakci, ale roztahuje zůžené průdušky. My používáme Ventolin, když je potřeba. Tyto léky ale opravdu ne bez konzultace s lékařem a hlavně bez poslechu - indikuje se jen na ty stažené průdušky, jinak není důvod to dát.

@veronika6913 píše:
@Merunka02 :-D ne ja to napsala spatne :-D omlouvam se :oops: pres den mucosolvan a na noc stoptussin takhle to melo byt napsano.

Tak to ano :D. Já se lekla, že někdo doporučuje na noc Mucosolvan :D.

A stejně bych zatím nešla. Syn byl teď na drobné operaci a musel být zdravý. A 10 dnů před tím mu začala rýma a začal kašlat - ne úplně málo, ale tak normálně, nevypadalo to na průdušky. A i když jsem ho potřebovala brzy uzdravit, k doktorce jsem nešla - volala jsem tam a sama řekla, že by tam ještě něco chytil a že se uvidí, jestli se stihne uzdravit. A přijít jen kdyby vylítla teplota nebo se ten kašel nějak výrazně zhoršil. A to máme s kašlem, průduškami a zápalem plic zkušenosti. Ale musíš si to samozřejmě rozhodnout sama, jestli jít, ty ho znáš a slyšíš, jak kašle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí