Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Anastázie, Apolena, Antonie. Ve výběru jsme měli Karlu a Metoděje.
Bernard, Edvard, Cyril, Hugo, Kvido, Anastazie, Mariana, Annemarií (nebo jak se to pise), Justyna
Mi se hrozně líbí Severina(v kalendáři v roce 1928) a Petronela z těch starších
Náš druhorozený syn se jmenuje Vincenc. Matrikářka říkala, že takové jméno ještě nezapisovala
Říkáme mu Vinísku, Vincku, Vinci(í). Líbí se mi staročeská jména.
@GeromaDaPraga píše:
Opravdu? A já zrovna vím o dvou Vincentech.
Vincentů je víc, ale my máme Vincence.
Mečislav
ten je snad jedinej od roku 1970. Ze jmen pro holku bych vybrala Vilmu, to byla moje prababička. Chtěla jsem jí, ale nechytám se. Přítel není čech a tohle mi neprojde. ![]()
@Flenka Z těch zmíněných Antonie, Svatopluk, Přemysl a Ferdinand.
Jinak pro inspěraci třeba Alfréd, Florian, Vincent, Jindřich, Bedřich, Anastázie, Cecílie, Vendula.
Jsou to všechno krásná jména, která jen tak někdo nemá a nebude jich x ve třídě. Sami čekáme Adolfa, radši anonymně, jinak mě tady zdejší emaminy ukamenují ![]()
@Anonymní píše:
Jsou to všechno krásná jména, která jen tak někdo nemá a nebude jich x ve třídě. Sami čekáme Adolfa, radši anonymně, jinak mě tady zdejší emaminy ukamenují
A jak mu budete říkat? Je to u vás nějaké dědičné jméno v rodině? Dík. M.
@Malaga píše:
A jak mu budete říkat? Je to u vás nějaké dědičné jméno v rodině? Dík. M.
Ne ne, nemáme to dědičné, prostě se nám líbí ty zdrobněliny a chtěli jsme jméno, co je v kalendáři a bude jeden z mála. Líbí se nám množství zdrobnělin, které tohle jméno nabízí Dolfík, Dolfíček, Dolf, Áda, Adolfek aj…
Je to supr, taky jsem chtěla Adolfa]Dolfika],ale máme dvojčata a nevěděli jsme jaké by k Adolfovi ladilo. Prosadila jsem si Hermana a Herberta…a i tak byly kecy, taky radeji tajim, at nema nikdo kecy.Uz mě nebaví ty předsudky…takže jestli bude třetí, bude Dolfík. ![]()
Příspěvek upraven 12.02.16 v 19:43