Bernadet(t)a? Jméno pro holčičku?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
22
9.2.16 19:08

Bernadet(t)a? Jméno pro holčičku?

Ahoj! Tak už je porod naší maličké na spadnutí a my stále nějak tápeme se jménem. Já mám raději nějaké takové netradičnější jména, prostudoval jsem si všech těch cca 2742 dívčích jmen, která jsou registrována v ČR a zaujala mě třeba Bernadet(ta), Berenika, Rozálie, Sandra, Rebeka, Aurélie, Karmen, Henrietta, Petronella,… Berenika se nelíbí ženě (škoda, mně se líbí moc), mně se stále více a více zamlouvá Bernadet(t)a.

Ale… Žena je konzervativnější a dnes mi sdělila, že se bojí, aby dcerka nějak příliš s takovýmto jménem nevyčuhovala, aby se příliš nelišila, aby se jí nějak kvůli jménu ve školce, škole spolužáci nesmáli, aby se tím nějak netrápila. Ano, jsou i jiná krásná a „nevyčuhující“ jména, třeba Karolína, Kristýna, Veronika, Barbora, ale je jich strašně moc a připadá mi škoda, aby k těm desetitisícům spolujmenovců přibyla i naše dcera. Možná právě naopak - její jméno Bernadet(t)a by ji zajistilo onu výjimečnost, každý by si jí pamatoval už kvůli tomu a možná díky tomu by to měla naopak v životě snazší.

Co myslíte holky a kluci? :))) Fakt je to tak složité jméno, které naše společnost (ještě) nedokáže přijmout?

D9ky moc za vaše názory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
32865
9.2.16 19:12

Myslím že od doby Teorie velkého třesku není Bernadetta neznámá. Já bych ji dala, krásné jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
9.2.16 19:12

Ano každý by si jí pamatoval, ale já bych neobvyklé jméno nedávala, děti jsou zlé a mohou i kvůli jménu šikanovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32865
9.2.16 19:14

Dneska jsou neobvyklých jmen plné školky. Naopak je blbý, když se tam sejde 5 dětí stejného jména.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
9.2.16 19:15

Ani já nejsem pro takto neobvyklá jména. Nejde o společnost, jde o dětský kolektiv a ten je totálně nevyzpytatelný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22236
9.2.16 19:18

Berenika je fakt moc hezké jméno. Bernadetta není zas tak exotická, neobvyklejší ano, ale žádný extrém. Klidně bych do toho jména šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
9.2.16 19:19

@pria.pria Aurélie, Bernadetta, to vám holčička jednou skutečně za své výjimečné jméno poděkuje, tatínku. Myslím, že vaše žena není ani tak konzervativní, jako rozumná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
9.2.16 19:22

Moc pěkné jméno, klidně bych dala :palec:. Za chvíli taky rodím a dávám Bartoloměje, takže směle do toho :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
9.2.16 19:23
@misa.859 píše:
Ano každý by si jí pamatoval, ale já bych neobvyklé jméno nedávala, děti jsou zlé a mohou i kvůli jménu šikanovat

Dobře, ale šikanovat mohou kvůli čemukoliv… Čemu by se na Bernadettě mohly smát? že není jedna z 5 Terez či Sofií či Natálek ve třídě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896

A já bych jí dala s jedním t ale..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30377
@misa.859 píše:

Takové drama to určitě není. Ve školách nejsme zvyklí jenom na Honzíky a Kačenky a tohle jméno rozhodně k šikaně nepovede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
@Demi píše:
@pria.pria Aurélie, Bernadetta, to vám holčička jednou skutečně za své výjimečné jméno poděkuje, tatínku. Myslím, že vaše žena není ani tak konzervativní, jako rozumná.
:zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
9.2.16 19:25
@Demi píše:

A jak se jmenuje vaše dítko? Sofie, Anna, Karolína, Natálie, Nikola, Tereza? Fakt žádná invence? nepoděkuje spíše vám, rozumná maminko, že jí vadí, že si ji pletou s jinou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
9.2.16 19:27
@Samantha9 píše: :zed:

Víš co, člověk se nestává výjímečný svým jménem, ale tím, jaký je. A na tom může neobvyklé jméno hodně zkazit a nic nevylepšit. A představa, že bych dala své dceři jméno třeba Charlotte a ona si jednou vzala nějakého fráju jménem Honza Zahradník, je poměrně komická… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
9.2.16 19:27
@pria.pria píše:
A jak se jmenuje vaše dítko? Sofie, Anna, Karolína, Natálie, Nikola, Tereza? Fakt žádná invence? nepoděkuje spíše vám, rozumná maminko, že jí vadí, že si ji pletou s jinou?

zeptal ses na názory, tak ti jeden napsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze