Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj! Tak už je porod naší maličké na spadnutí a my stále nějak tápeme se jménem. Já mám raději nějaké takové netradičnější jména, prostudoval jsem si všech těch cca 2742 dívčích jmen, která jsou registrována v ČR a zaujala mě třeba Bernadet(ta), Berenika, Rozálie, Sandra, Rebeka, Aurélie, Karmen, Henrietta, Petronella,… Berenika se nelíbí ženě (škoda, mně se líbí moc), mně se stále více a více zamlouvá Bernadet(t)a.
Ale… Žena je konzervativnější a dnes mi sdělila, že se bojí, aby dcerka nějak příliš s takovýmto jménem nevyčuhovala, aby se příliš nelišila, aby se jí nějak kvůli jménu ve školce, škole spolužáci nesmáli, aby se tím nějak netrápila. Ano, jsou i jiná krásná a „nevyčuhující“ jména, třeba Karolína, Kristýna, Veronika, Barbora, ale je jich strašně moc a připadá mi škoda, aby k těm desetitisícům spolujmenovců přibyla i naše dcera. Možná právě naopak - její jméno Bernadet(t)a by ji zajistilo onu výjimečnost, každý by si jí pamatoval už kvůli tomu a možná díky tomu by to měla naopak v životě snazší.
Co myslíte holky a kluci?
Fakt je to tak složité jméno, které naše společnost (ještě) nedokáže přijmout?
D9ky moc za vaše názory
Myslím že od doby Teorie velkého třesku není Bernadetta neznámá. Já bych ji dala, krásné jméno.
Ano každý by si jí pamatoval, ale já bych neobvyklé jméno nedávala, děti jsou zlé a mohou i kvůli jménu šikanovat
Dneska jsou neobvyklých jmen plné školky. Naopak je blbý, když se tam sejde 5 dětí stejného jména.
Ani já nejsem pro takto neobvyklá jména. Nejde o společnost, jde o dětský kolektiv a ten je totálně nevyzpytatelný.
Berenika je fakt moc hezké jméno. Bernadetta není zas tak exotická, neobvyklejší ano, ale žádný extrém. Klidně bych do toho jména šla.
@pria.pria Aurélie, Bernadetta, to vám holčička jednou skutečně za své výjimečné jméno poděkuje, tatínku. Myslím, že vaše žena není ani tak konzervativní, jako rozumná.
Moc pěkné jméno, klidně bych dala
. Za chvíli taky rodím a dávám Bartoloměje, takže směle do toho
.
@misa.859 píše:
Ano každý by si jí pamatoval, ale já bych neobvyklé jméno nedávala, děti jsou zlé a mohou i kvůli jménu šikanovat
Dobře, ale šikanovat mohou kvůli čemukoliv… Čemu by se na Bernadettě mohly smát? že není jedna z 5 Terez či Sofií či Natálek ve třídě?
@misa.859 píše:
Takové drama to určitě není. Ve školách nejsme zvyklí jenom na Honzíky a Kačenky a tohle jméno rozhodně k šikaně nepovede.
@Demi píše:
@pria.pria Aurélie, Bernadetta, to vám holčička jednou skutečně za své výjimečné jméno poděkuje, tatínku. Myslím, že vaše žena není ani tak konzervativní, jako rozumná.
@Demi píše:
A jak se jmenuje vaše dítko? Sofie, Anna, Karolína, Natálie, Nikola, Tereza? Fakt žádná invence? nepoděkuje spíše vám, rozumná maminko, že jí vadí, že si ji pletou s jinou?
@Samantha9 píše:
Víš co, člověk se nestává výjímečný svým jménem, ale tím, jaký je. A na tom může neobvyklé jméno hodně zkazit a nic nevylepšit. A představa, že bych dala své dceři jméno třeba Charlotte a ona si jednou vzala nějakého fráju jménem Honza Zahradník, je poměrně komická… ![]()
@pria.pria píše:
A jak se jmenuje vaše dítko? Sofie, Anna, Karolína, Natálie, Nikola, Tereza? Fakt žádná invence? nepoděkuje spíše vám, rozumná maminko, že jí vadí, že si ji pletou s jinou?
zeptal ses na názory, tak ti jeden napsala.