Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jméno je krásné.
Je tam inspirace The big bang theory? BUdete jí říkat Berní? Tak jako Howard?
S námi byla na pokoji v porodnici Amy a Jasmína, přijmení české. Na naši Margaret taky občas lidi koukají jako na exota, jak jí říkáte je klasická otázka.
Dcera má ve škole Lunu, mi jako dospělé se to jméno nelíbí a pomyslela jsem si o rodičích, že jsou střelení, ale nikdy bych to neříkala dceři. Pokud má rodič problém se jménem ostatních dětí a má potřebu to ventilovat směrem k dítěti, je to magor!!!
@hanka.br. píše:
@tiffany A jaké jméno jste dali?
Nechce se mi to psát. ![]()
@pria.pria vsechna uvedena jmena jsou krasna!
Take mam rada neobvykle, prala jsem si Odetu, neproslo mi to.
Jeste Kornelie se mi libi..
Bernadeta je krasne, lidi si zvyknou, dejte, nebojte se toho.
@evill píše:
@pria.pria a tve zene se nelibi Berenika a Bernadeta jo? Bereniku zmekcuje ta nika na konci ale tvrdsi holcici jmeno nez Bernadeta jsem jeste asi neslysela
No, Gertruda a Hildegarda jí značně konkurují
.
Jinak ptala jsem se (naprosto neutrálně) pětileté dcery, jestli by se chtěla jmenovat Bernardeta. „Nééé“. Ale jinak mi potvrdila, že není u nich ve školce zvykem, aby se děti posmívali kvůli jménu. Maximálně se podiví, že je divný - když ho ještě neslyšely.
Samantha9- SAM. Nevím proč mi nadáváš do chudáčků. Prostě apeluju na zdravý rozum.
Marie byla nejčastější jméno - a je dodnes populární ve věřících(katolických) zemích. Marie - matka Boží. Marie z Magdaly… Marie Stuartovna. Marie-Terezie. Prostě je to tradiční české a současně křesťanské jméno.
Gertruda a Hildegarda patří do německého prostoru. Nevím proč by se české dítě mělo jmenovat takhle.
@pria.pria mne se moc libi.Spis s jednim t nez se dvema.Deti jsou zly i kvuli milionu jinejch duvodu. Lepsi nez milionkrat obehrane Vanesky a Sofinky.
A co třeba Beáta? Kratší, podobné, taky celkem neobvyklé… Na mě už je Bernadeta moc zvláštní, když si představím, že se jendou dá dohromady s nějakým Frantou nebo Pepou… Ale určitě bych neměla strach z toho, že to nepijme společnost a děti ve školce, ba naopak, dětem pokud to nikdo nenakuká, tak se nad tím nebudou pozastavovat…
Tak ono je to opravdu o vkusu.. Ale zase, když vyjímečné jméno, tak každý má jiné představy..
Osobně třeba Laura, Lea, Sandra přijdou neobvyklá, ale určitá jména mi přijdou neobvyklá, ale zároveň jakoby spíš pro starší osoby..
Třeba uvedné jméno mi fakt přišlo na starší jeptišku a tím nechci nikoho urazit.. To stejné nějaká Filoména, atd..
Mě překvapuje, že někdo, kdo zvažuje takové jméno, jde konzultovat na net. Dát tohle jméno chce dost „koule“ a taky trošku hroší kůže proti názoru okolí, protože předpokládám, že reakcí, ať již negativních, nebo totálního nepochopení, bude asi dost.
Mně se to jméno nelíbí, vůbec. Pokud jde k příjmení, tak to je celkem plus, ale i tak se mně nelíbí, ale to je nepodstatné. Ale to je celkem nepodstatné, prostě mám jiný vkus, na mě je to jméno moc tvrdé.
Jo a pro spoustu názorů, které žijí v iluzi, že děti se smějí jen proto, že to slyší doma… no tak překvápko - děti jsou stvoření dost krutá a někoho vybočujícího umí řádně zmasakrovat samy. No a samozřejmě spousta z nich má rodiče rozumu mdlejšího, kteří je podpoří v názoru, že Bernardeta je fakt divná ![]()
@ksafnika píše:
@pria.pria mne se moc libi.Spis s jednim t nez se dvema.Deti jsou zly i kvuli milionu jinejch duvodu. Lepsi nez milionkrat obehrane Vanesky a Sofinky.
Souhlasím
@KatkaX Měli jsme ve třídě holku i kluka s výstředním jménem a nikdo se jim nesmál, ono je to také o osobnosti, i děti vycítí na kom mohou dříví štípat a na kom ne, jméno to neovlivňuje. Zato Janička a Helenka byly terčem šikany neustále.
Já si myslím, že nejde o děti.. Ale prostě buď někdo dá jméno, běžné, třeba míň obvyklé, ale dítě to má jednodušší a nebo dá originální a lidi se mu budou smát, ale má originální.. myslím, že střed neni…
Hloupý se bude smát, taktní si pomyslí svoje.. Kdybych měla volit, tak dám ohrané jméno a nebo mírně originální- např. Patricie, Ema, Roz.. moc originální bych nedávala, kvůli tomu, že bude celý život řešit s někým, proč se tak jmenuje..
Já byla v porodnici před dvema lety a pani dala- Timotei, přesně nevím, jak se to píše.. Mě to ani tak nějak špatné nepřišlo, říkala mu timi, Timečku, a na miminko je to pěkné, ale co si vyslechla..
Několik sestřiček proneslo, kde je náš šamponek a když byla vizita, tak si ukazovali na list papíru a uchychtávaly se..a nejednalo se o mladé telátka..
Takže tak..
@Janasas Hloupý se bude smát, taktní si pomyslí svoje a jedinec na vyšší intelektuální úrovni se nepozastaví. Asi tak bych to řekla. Já měla neobvyklé příjmení a přesně takhle to fungovalo.