Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@pria.pria šikanovat můžou kvůli čemukoliv, ale i kvůli jménu, Mně se líbí třeba ta Rebeka nebo Rozárka, ale Bernadetu bych nedávala, takhle kdybych se jmenovala, tak bych rodičům opravdu poděkovala.
@andelka83 píše:
Dneska jsou neobvyklých jmen plné školky. Naopak je blbý, když se tam sejde 5 dětí stejného jména.
Přesně! Bernie je fajn, mně by se ještě víc líbila Aurélie (ale mají ji sousedi, tak se nechci opičit
). Moje děti mají taky ne úplně obvyklá jména (četnost v ČR kolem 50), starší ho rozhodně umí „nosit“, kdyby jí někdo řekl, že je to blbé jméno, tak by si asi něco nepěkného vyslechl. Mladší je ještě malá, ale i ta by si to vyřídila - ručně.
@evill píše:
Nerozumim… Ano „mi“- Treti pad, komu cemu-mně, mi.
Omlouvám se, máte pravdu. Jen formulace „Mi se líbí…“ je opravdu nezvyklá. Ještě více než jméno Bernadet(t)a ![]()
Myslim ze se musite shodnout doma. Tady 100 lidi 100 nazoru. Jinak pro me netradicni jmena uz nejsou netradicni. Aurelii znam tak mi to prijde v poho, ale taky jsem poznala Xenii ( s typicky ceskym prijmenim ) a pani Nenelu a to je teprv racha ![]()
Bernadetta? Haf haf haf - kde máš rum? Přínes větvičku, no hooodná, moc hooodná Bernadetta! Bernadetta = bernardýn… Sice je to i svatá, ale to švýcarské psisko tam prostě ční…
Navrhuju Beatrici a Bernadettu nechte v boudě…
Rebeka=synonymum pro zlou ženskou… (To je ale Rebeka… = megera. Tuším že je to podle bible…)
@IdealMan píše:
Rebeka=synonymum pro zlou ženskou… (To je ale Rebeka… = megera. Tuším že je to podle bible…)
Cha vuuubec mi to neva. Jeji maminka je taky zla. Jen to neni Rebeka pro meho partnera je to cikanske jmeno
@IdealMan píše:
Bernadetta? Haf haf haf - kde máš rum? Přínes větvičku, no hooodná, moc hooodná Bernadetta! Bernadetta = bernardýn… Sice je to i svatá, ale to švýcarské psisko tam prostě ční…Navrhuju Beatrici a Bernadettu nechte v boudě…
Beatrice je paskvil… Jak se to v češtině vyslovuje? beatrys? nebo beatrice? Nebo beatriče?
@IdealMan píše:
Svině se mají vždy nejlépe ![]()
@Šarlota4 píše:
Cha vuuubec mi to neva. Jeji maminka je taky zla. Jen to neni Rebeka pro meho partnera je to cikanske jmeno
Cikánské ne, ale…
Jestli to nebude Bernardetta Vopršálková, tak do toho ![]()
Mně se to teda nelíbí, ale tak ať si každý dává jméno jaké chce.
Já vsázím na jednoduchost ![]()
PS: ještě jeden pohled - sama mám jméno krátké, mívala jsem krátké i příjmení (celkem 9 písmen) a jak to bylo na škole fajn ![]()
Detem je burt i jmeno Leopold Kravinec, kdyz je na to dospely v negativnim smyslu neupozorni. Dejte si jmeno jakekoliv, Bernadete se muzou smat kvuli jmenu i kvuli mega zadku ci krivemu nosu.
Jméno je krásné… ale myslím, že by mělo sedět oběma rodičům, taky záleží na příjmení a tom, kde žijete - tohle jméno se asi spíš upíchne ve větším městě, kde je těch neobvyklejších jmen více… myslím, že lidi si na většinu zvláštních jmen sice zvyknou, ale musíte zvážit i variantu, že vaší holčičce může přílišná pozornost až vadit. A taky je potřeba zvážit zdrobněliny…