Bernadet(t)a? Jméno pro holčičku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
854
9.2.16 19:42

@pria.pria šikanovat můžou kvůli čemukoliv, ale i kvůli jménu, Mně se líbí třeba ta Rebeka nebo Rozárka, ale Bernadetu bych nedávala, takhle kdybych se jmenovala, tak bych rodičům opravdu poděkovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13903
9.2.16 19:43
@andelka83 píše:
Dneska jsou neobvyklých jmen plné školky. Naopak je blbý, když se tam sejde 5 dětí stejného jména.

Přesně! Bernie je fajn, mně by se ještě víc líbila Aurélie (ale mají ji sousedi, tak se nechci opičit :mrgreen: ). Moje děti mají taky ne úplně obvyklá jména (četnost v ČR kolem 50), starší ho rozhodně umí „nosit“, kdyby jí někdo řekl, že je to blbé jméno, tak by si asi něco nepěkného vyslechl. Mladší je ještě malá, ale i ta by si to vyřídila - ručně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
9.2.16 19:44

Rebeka je taky super :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
9.2.16 19:46
@evill píše:
Nerozumim… Ano „mi“- Treti pad, komu cemu-mně, mi.

Omlouvám se, máte pravdu. Jen formulace „Mi se líbí…“ je opravdu nezvyklá. Ještě více než jméno Bernadet(t)a :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
9.2.16 19:46

Myslim ze se musite shodnout doma. Tady 100 lidi 100 nazoru. Jinak pro me netradicni jmena uz nejsou netradicni. Aurelii znam tak mi to prijde v poho, ale taky jsem poznala Xenii ( s typicky ceskym prijmenim ) a pani Nenelu a to je teprv racha :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1244
9.2.16 19:47

Bernadetta? Haf haf haf - kde máš rum? Přínes větvičku, no hooodná, moc hooodná Bernadetta! Bernadetta = bernardýn… Sice je to i svatá, ale to švýcarské psisko tam prostě ční…

Navrhuju Beatrici a Bernadettu nechte v boudě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
9.2.16 19:47
@radkka píše:
Rebeka je taky super :palec:
:srdce: tu jsem chtela mit jaaaa.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1244
9.2.16 19:48

Rebeka=synonymum pro zlou ženskou… (To je ale Rebeka… = megera. Tuším že je to podle bible…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
9.2.16 19:50
@IdealMan píše:
Rebeka=synonymum pro zlou ženskou… (To je ale Rebeka… = megera. Tuším že je to podle bible…)

Cha vuuubec mi to neva. Jeji maminka je taky zla. Jen to neni Rebeka pro meho partnera je to cikanske jmeno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
9.2.16 19:50
@IdealMan píše:
Bernadetta? Haf haf haf - kde máš rum? Přínes větvičku, no hooodná, moc hooodná Bernadetta! Bernadetta = bernardýn… Sice je to i svatá, ale to švýcarské psisko tam prostě ční…Navrhuju Beatrici a Bernadettu nechte v boudě…

Beatrice je paskvil… Jak se to v češtině vyslovuje? beatrys? nebo beatrice? Nebo beatriče?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
9.2.16 19:51
@IdealMan píše:

Svině se mají vždy nejlépe :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
@Šarlota4 píše:
Cha vuuubec mi to neva. Jeji maminka je taky zla. Jen to neni Rebeka pro meho partnera je to cikanske jmeno

Cikánské ne, ale…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103

Jestli to nebude Bernardetta Vopršálková, tak do toho :-D

Mně se to teda nelíbí, ale tak ať si každý dává jméno jaké chce.

Já vsázím na jednoduchost :-)

PS: ještě jeden pohled - sama mám jméno krátké, mívala jsem krátké i příjmení (celkem 9 písmen) a jak to bylo na škole fajn :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve
9.2.16 19:52

Detem je burt i jmeno Leopold Kravinec, kdyz je na to dospely v negativnim smyslu neupozorni. Dejte si jmeno jakekoliv, Bernadete se muzou smat kvuli jmenu i kvuli mega zadku ci krivemu nosu.

• Citovat
  • Upravit
4542
9.2.16 19:52

Jméno je krásné… ale myslím, že by mělo sedět oběma rodičům, taky záleží na příjmení a tom, kde žijete - tohle jméno se asi spíš upíchne ve větším městě, kde je těch neobvyklejších jmen více… myslím, že lidi si na většinu zvláštních jmen sice zvyknou, ale musíte zvážit i variantu, že vaší holčičce může přílišná pozornost až vadit. A taky je potřeba zvážit zdrobněliny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze