Bernadet(t)a? Jméno pro holčičku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9880
10.2.16 11:11

@radkka no to si nemyslím.. může človek být jak chce inteligentní vkus na jména nezměníš. a pokud se ti něco nelíbí tak se ti to nelíbí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
10.2.16 11:18
@Janasas píše:
@radkka no to si nemyslím.. může človek být jak chce inteligentní vkus na jména nezměníš. a pokud se ti něco nelíbí tak se ti to nelíbí…

Já také nepíšu, že se mu musí líbit, píšu, že inteligentní člověk, který má nějakou úroveň (tedy pokud si na to jen nehraje, že) se nad jmény a jinými povrchnostmi nepozastavuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
10.2.16 11:21
@radkka píše:
Já také nepíšu, že se mu musí líbit, píšu, že inteligentní člověk, který má nějakou úroveň (tedy pokud si na to jen nehraje, že) se nad jmény a jinými povrchnostmi nepozastavuje.

A tím nepozastavuje myslíš to, že to nedá najevo, ne? Jinak hodnotit míru inteligence jedince podle toho, jaké vnitřní myšlenkové pochody má ohledně cizího jména, to je trošku zvláštní teorie. Mě třeba u těchto neobvyklých jmen zajímá, jestli třeba za nimi není nějaký příběh, třeba vzdálený předek nebo tak nějak. Nahlas se neptám, kromě bližších známých. A tak to teda asi znamená, že jsem úplně blbá, protože svůj intelekt směřuji úplně povrchním směrem a přemýšlím nad jmény :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
10.2.16 11:28
@KatkaX píše:
A tím nepozastavuje myslíš to, že to nedá najevo, ne? Jinak hodnotit míru inteligence jedince podle toho, jaké vnitřní myšlenkové pochody má ohledně cizího jména, to je trošku zvláštní teorie. Mě třeba u těchto neobvyklých jmen zajímá, jestli třeba za nimi není nějaký příběh, třeba vzdálený předek nebo tak nějak. Nahlas se neptám, kromě bližších známých. A tak to teda asi znamená, že jsem úplně blbá, protože svůj intelekt směřuji úplně povrchním směrem a přemýšlím nad jmény :mrgreen:

Asi ano, protože jsi to vůbec nepochopila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
10.2.16 11:31
@radkka píše:
Asi ano, protože jsi to vůbec nepochopila.

No vidíš, jak to umíš pěkně rozseknout :mrgreen: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.16 11:45

Sama mám úplně obyčejné jméno, na gymplu ve třídě jsme byly dokonce tři s tímto jménem a stabilně se drží už hodně let v první dvacítce nejčastěji užívaných jmen. A nesnáším ho! Nemám ráda svoje jméno, ne pro tu obyčejnost, ale protože zkrátka je bez významu.
Takže při výběru jmen svých dětí jsem brala ohled i na původ a význam toho jména, všechny naše děti mají jména spíš méně užívaná, ale ne úplně exotická.

• Citovat
  • Upravit
4132
10.2.16 14:25

Bernardetta se mi moc nelíbí, když už, tak s jedním T. Nebo Berta.

@fenny píše:
Dneska není neobvyklé dávat neobvyklá jména, nebála bych se toho. Máme doma Vavřince a Vincenta.

:palec: Vavřince jsem chtěla já, moc se mi to jméno líbí :kytka: Ale manžel nechtěl a nakonec máme stejně samé holky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
10.2.16 16:21

@Vlkoška U nás s tím přišel manžel a musela jsem si na to pár měsíců zvykat… ale otěhotněla jsem až potom, takže jsem si zvyknout stihla :-) A jaká máte jména holek? U nás by byl první Karolína, druhý Hermína. Ale už v holku nedoufám, třetí (jestli bude), bude Vendelín :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
10.2.16 17:44
@radkka píše:

tak mě vyšlo IQ celkem slušný, ale když je někdo Kevin Pytel nebo něco podobnýho, tak se teda pozastavím :oops:. Ne že bych se rozchechtela před ním nebo to dávala veřejně k dobru, ale chladnou mě to nenechá :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
10.2.16 18:03
@fenny píše:
@Vlkoška U nás s tím přišel manžel a musela jsem si na to pár měsíců zvykat… ale otěhotněla jsem až potom, takže jsem si zvyknout stihla :-) A jaká máte jména holek? U nás by byl první Karolína, druhý Hermína. Ale už v holku nedoufám, třetí (jestli bude), bude Vendelín :D

Máme prachobycejna, s dovolením poslu v SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
311
11.2.16 13:02
@radkka píše:
@KatkaX Měli jsme ve třídě holku i kluka s výstředním jménem a nikdo se jim nesmál, ono je to také o osobnosti, i děti vycítí na kom mohou dříví štípat a na kom ne, jméno to neovlivňuje. Zato Janička a Helenka byly terčem šikany neustále.

No jasně, já nechápu proč si všichni myslí, že neobvyklé jméno rovná se budou se dítěti smát. Takhle může opravdu uvažovat jen Čech. U nás na škole se smáli kvůli úplně jiným věcem. Třeba oblíkání, nebo když byl někdo šprt. Pochybuji, že dnes kdy se angličtina učí už ve školce…ach joo. U nás se smáli Barboře a Adamovi a Romanovi. Vevedlejší třídě byla Bojana a byla velmi oblíbená. To jsou zase názory jak za krále Klacka. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
11.2.16 13:06
@darkgreen píše:
No jasně, já nechápu proč si všichni myslí, že neobvyklé jméno rovná se budou se dítěti smát. Takhle může opravdu uvažovat jen Čech. U nás na škole se smáli kvůli úplně jiným věcem. Třeba oblíkání, nebo když byl někdo šprt. Pochybuji, že dnes kdy se angličtina učí už ve školce…ach joo. U nás se smáli Barboře a Adamovi a Romanovi. Vevedlejší třídě byla Bojana a byla velmi oblíbená. To jsou zase názory jak za krále Klacka. :lol:

Vidíš to a tady by všichni šikanovali Bojanu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
11.2.16 13:09
@darkgreen píše:
No jasně, já nechápu proč si všichni myslí, že neobvyklé jméno rovná se budou se dítěti smát. Takhle může opravdu uvažovat jen Čech. U nás na škole se smáli kvůli úplně jiným věcem. Třeba oblíkání, nebo když byl někdo šprt. Pochybuji, že dnes kdy se angličtina učí už ve školce…ach joo. U nás se smáli Barboře a Adamovi a Romanovi. Vevedlejší třídě byla Bojana a byla velmi oblíbená. To jsou zase názory jak za krále Klacka. :lol:

Tak tady se hlavně za šikanu považuje i to, že při vyslovení neobvyklého jména okolí pozdvihne v údivu obočí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
11.2.16 13:13

@darkgreen Ted odhlédnu od emocí, ale jak jste Bojanu oslovovali? Zkratky, zdrobněliny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
11.2.16 13:13

@darkgreen Asi tak no..omezená česká povaha..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze