Bernadet(t)a? Jméno pro holčičku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13955
9.2.16 19:52

@pria.pria ja znam a rikalo se ji Beatriče spoluzaci v pohode, ale nebyla to ceska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2839
9.2.16 19:53

Ja mam rada netradicni jmena moc, naopak mi lezou krkem zastupy Kubiku, Mateju, Terezek, Elisek, Natalek, Sofii…Nicmene Bernadetta se mi vubec nelibi, ani nevim, jak bych holcicku oslovila, vzdyt to ani nejde pres jazyk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542

Ale jinak - s dcerou do školky chodí třeba Arťom. No a v klidu, říkají mu Ťoma a nikdo to neřeší :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
@IdealMan píše:
Bernadetta? Haf haf haf - kde máš rum? Přínes větvičku, no hooodná, moc hooodná Bernadetta! Bernadetta = bernardýn… Sice je to i svatá, ale to švýcarské psisko tam prostě ční…Navrhuju Beatrici a Bernadettu nechte v boudě…

Neční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13903
9.2.16 19:54
@Šarlota4 píše:
@pria.pria ja znam a rikalo se ji Beatriče spoluzaci v pohode, ale nebyla to ceska

já znám, říká se jí Beátka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
9.2.16 19:54

Dneska není neobvyklé dávat neobvyklá jména, nebála bych se toho. Máme doma Vavřince a Vincenta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1244
9.2.16 19:55

Beatris. Zkrácenina Bea. Rebecca = Becky.
Na Bernardettu snad ani zkratka není.

Fakt nechápu tohle týrání dětí nesmyslnými jmény jen aby se chudinka dítě nejmenovalo Eliška, Maruška (těch je mimochodem málo), Ájinka nebo Niki… Tak si vymyslím Bernardettu, dcera vás na starý kolena prokleje a změní si jméno.
Jakožto člověk který trpěl netradičním jménem jsem proti tomu. Asi nechápete jak můžete děcku ublížit. Fakt ne.

Fuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
9.2.16 19:57
@susinka88 píše:
Prosim Te promin, ale strasne jsi me rozesmala, ne tim jmenem!!! a rozhodne Te nechci urazit!!!, jen me rozesmala predstava Samanthy se co ma Bartolomeje :lol:!! Jak tam mas ten obrazek jeste, tak je to o to autentictejsi :)
Pro zakladatale- souhlasim s tim, ze zena je rozumna. Jmeno Bernadet(t)a se mi desive nelibi.. Berenika uz je lepsi.. Rebeka mozna jeste lepsi.. Ale jmeno si musi vybrat rodice, aby jim padlo :)
:mrgreen: V poho, jsem ráda, že jsem pobavila :mrgreen: :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve
9.2.16 19:58

PS dejte Jana ci Eva. Budete originalni :lol:

• Citovat
  • Upravit
52
9.2.16 19:58

Bernadette je hezke jmeno, jen je takove trochu sezonni. Jako kdyz kdysi bezela v televizi esmeralda a pak se jich nekolik vyrojilo. Jake bude mit prijmeni? S nejakym vylozene ceskym nebo dlouhym to asi moc dohromady nepujde. Ale libi se mi vic, nez ostatni jmenovana jmena. A co babeta? Jednu jsem znala a byla s ni sranda ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
9.2.16 19:59
@IdealMan píše:
Beatris. Zkrácenina Bea. Rebecca = Becky.
Na Bernardettu snad ani zkratka není.

Fakt nechápu tohle týrání dětí nesmyslnými jmény jen aby se chudinka dítě nejmenovalo Eliška, Maruška (těch je mimochodem málo), Ájinka nebo Niki… Tak si vymyslím Bernardettu, dcera vás na starý kolena prokleje a změní si jméno.
Jakožto člověk který trpěl netradičním jménem jsem proti tomu. Asi nechápete jak můžete děcku ublížit. Fakt ne.

Fuj.

Budou jí říkat Berčo. Ale jinak s tebou souhlasím, co se týče nesmyslných jmen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
9.2.16 19:59

@pria.pria Sandra i Rebeka nejsou nijak do očí bijící, dokonce znám i pár Rozálií. V rodině máme i Hedviku. Při jménu Bernadeta se mi vybaví film Magdalen sistrs..ale jinak mi nijak zásadně nevadí..jen musí ladit s příjmením :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.2.16 20:00

@pria.pria Z těch vyjmenovaných jmen se mi líbí jen Rozálie. Bernadetta, navíc ještě se dvěma T, je celkem propadák. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.2.16 20:01

Omlouvám se za anonym. Dneska se dávají ulítlý a ojedinělý jména, hlavně v Praze. Takže tím podle mě vyčnívat nebude. Moje známá dala dceři jméno TIMEA GRETA, tím pádem Bernadetta je úplně v pohodě. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1244
9.2.16 20:01

Lidi se zbláznili…však ono se to jednou na Vyšší spravedlnosti všem vrátí.

Já jsem svoje rodiče už za to jak mi zpotvořili jméno sedmkrát proklel a pokaždý když se mě někdo zeptá jestli jsem Řek nebo mi řekne jiným - podobně znějícím jménem - mám chuť mu nakopat. Ale vždy zachovám dekorum.

Pokud bych se měl ženit tak si to změním, protože pokud by se mne oddávající zeptal vážený… béřete si - asi bych se propadnul hanbou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze