Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@pria.pria píše:
A jak se jmenuje vaše dítko? Sofie, Anna, Karolína, Natálie, Nikola, Tereza? Fakt žádná invence? nepoděkuje spíše vám, rozumná maminko, že jí vadí, že si ji pletou s jinou?
Co je ti po tom?
@andelka83 píše:
Myslím že od doby Teorie velkého třesku není Bernadetta neznámá. Já bych ji dala, krásné jméno.
Přesně. Já jako malá taky brala „Rejčl“ jako normální jméno, jelikož naši sledovali Přátele
.
@pria.pria Benadeta (dala bych jedno t) je nádherné jméno. Pokud rodiče nebudou svým dětem říkat, že to jméno je divné, děti na to sami „nepřijdou“.
A jaké k tomu máte příjmení? Jestli to bude Bernadeta Konvičková, tak potěš koště
![]()
@Demi píše:
@pria.pria Aurélie, Bernadetta, to vám holčička jednou skutečně za své výjimečné jméno poděkuje, tatínku. Myslím, že vaše žena není ani tak konzervativní, jako rozumná.
Tak ono záleží, na čí dítě ve školce holčička s neobvyklým jménem narazí. Děti totiž jména tolik neřeší, jako dospělí. Děti jsou schopné jméno druhého dítěte přijmout ať je jakékoli. Pokud jim tedy doma někdo něco nenasadí do hlavy, že! ![]()
@tiffany píše:
Tak ono záleží, na čí dítě ve školce holčička s neobvyklým jménem narazí. Děti totiž jména tolik neřeší, jako dospělí. Děti jsou schopné jméno druhého dítěte přijmout ať je jakékoli. Pokud jim tedy doma někdo něco nenasadí do hlavy, že!
To je přesné!
@Demi píše:
Víš co, člověk se nestává výjímečný svým jménem, ale tím, jaký je. A na tom může neobvyklé jméno hodně zkazit a nic nevylepšit. A představa, že bych dala své dceři jméno třeba Charlotte a ona si jednou vzala nějakého fráju jménem Honza Zahradník, je poměrně komická…
Nevím… Já jsem v době svého narození měl také hodně neobvyklé jméno (dnes už moderní a oblíbené) a vždy si mě lidé dobře pamatovali a pamatují. A vím, že si mě pamatují proto, že jsem v něčem výjimečný A TAKÉ proto, že mám takové jméno. Asi takhle: „jojo, fakt je v tom dobrá… Asi myslíš tu stejnou jako já… Má takové neobvyklé jméno… Bernadette… Jojo, to je ona…“
A přitom tenkrát, když jsem se narodil, nás bylo asi jako Bernadett…
@Samantha9 píše:
Moc pěkné jméno, klidně bych dala. Za chvíli taky rodím a dávám Bartoloměje, takže směle do toho
.
Prosim Te promin, ale strasne jsi me rozesmala, ne tim jmenem!!! a rozhodne Te nechci urazit!!!, jen me rozesmala predstava Samanthy se co ma Bartolomeje
!! Jak tam mas ten obrazek jeste, tak je to o to autentictejsi ![]()
Pro zakladatale- souhlasim s tim, ze zena je rozumna. Jmeno Bernadet(t)a se mi desive nelibi.. Berenika uz je lepsi.. Rebeka mozna jeste lepsi.. Ale jmeno si musi vybrat rodice, aby jim padlo ![]()
@pria.pria píše:
Nevím… Já jsem v době svého narození měl také hodně neobvyklé jméno (dnes už moderní a oblíbené) a vždy si mě lidé dobře pamatovali a pamatují. A vím, že si mě pamatují proto, že jsem v něčem výjimečný A TAKÉ proto, že mám takové jméno. Asi takhle: „jojo, fakt je v tom dobrá… Asi myslíš tu stejnou jako já… Má takové neobvyklé jméno… Bernadette… Jojo, to je ona…“A přitom tenkrát, když jsem se narodil, nás bylo asi jako Bernadett…
Já bych dala piš-jak-slyš do českého prostředí. Bernadet Ano.
@pria.pria a tve zene se nelibi Berenika a Bernadeta jo? Bereniku zmekcuje ta nika na konci ale tvrdsi holcici jmeno nez Bernadeta jsem jeste asi neslysela ![]()
@susinka88 píše:
Prosim Te promin, ale strasne jsi me rozesmala, ne tim jmenem!!! a rozhodne Te nechci urazit!!!, jen me rozesmala predstava Samanthy se co ma Bartolomeje!! Jak tam mas ten obrazek jeste, tak je to o to autentictejsi
Pro zakladatale- souhlasim s tim, ze zena je rozumna. Jmeno Bernadet(t)a se mi desive nelibi.. Berenika uz je lepsi.. Rebeka mozna jeste lepsi.. Ale jmeno si musi vybrat rodice, aby jim padlo
Bereniak se nelíbí ženě. Rebeka? To je krásné jméno, ale… Na Rebeku společnost je možná hůře připravena než na Bernadettu, není totiž neutrální..
Mně se líbí Bernadeta, nepřijde mi to jako nějak výstřední jméno, určitě lepší než Eliška, Nela nebo Nátálie. I Berenika je krásné jméno.
@pria.pria píše:
Mi?
Nerozumim… Ano „mi“- Treti pad, komu cemu-mně, mi.
Máme Bereniku a hodně lidí s tím má problémy. Různě to komolí a nemohou se do toho trefit.
Berenika má hodně tvarů. Ta Bernadetta je pěkná, ale jaké jsou k ní domácké podoby? Anonym z důvodu docela neobvyklého jména. Nechci, aby byl můj nick spojovaný s jménem mojí dcerky. Když tak raději smazat.