Hledám jméno, pohlaví dítěte neznáme

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Flenka
12.2.16 18:03

Zapomenutá jména

Ahoj, abych to uvedla ve zkratce, tak mám termín 27.02.2016 a tedy nám začíná téct do bot. :) Jméno i přes xy diskusí a yz papírů popsaných různými seznamy pořád ne a ne vybrat. I když už víceméně počítám s tím, že jméno vymyslíme až na sále :lol:, tak bych byla ráda za nějakou inspiraci, pokud napíšete. Třeba jsme přehlédli něco co nám vyrazí dech ;). Pohlaví mimča neznáme. Líbí se nám sice jména různých typů (jak tradičnější, tak výstřední), ale tady bych se chtěla zeptat na vaše nápady ohledně jmen, co se dávali spíše dříve. Jelikož myslím, že by se tahle diskuse mohla hodit dalším, přihodím co napadlo mne (ne že bych je všechny dala :cert:).

Svatopluk, Přemysl, Bonifác, Jeroným, Emanuel, Vratislav, Alois, Bernard, Ferdinand, Meda, Vilma, Aloisie, Antonie, Apolena…

Budu ráda jak za tipy na jména, tak za zhodnocení jaká z nich byste byli ochotni dát vlastnímu dítěti, nebo i návrhy na přezdívky, konkrétně pro takový pubertální věk, protože to mi většinou dělá největší problém. :think:

Všem diskutujícím předem díky :mavam:.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25179
12.2.16 18:07

Asi tě zklamu, ale z uvedených jedině Antonie se mi líbí. Ještě možná Apolena, když by nebylo zbytí…z klučičích žádné :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
12.2.16 18:09

Bernard :palec: a u holčičky kterou já už mít nebudu se mi momentálně hrozně líbí Gréta :srdce:, Miriam, Tamara, Fiona :lol: (fakt se mi líbí)

• Citovat
  • Upravit
930
12.2.16 18:09

@Flenka Pro mě bylo důležité aby jméno pasovalo s příjmením, aby to prostě hezky znělo, a nebyl tam nějaký jazykolam, nechceš prozradit příjmení, nebo alespoň typově, začáteční písmeno apod.?
Jinak jsem strašně chtěla holčičku Adinu nebo Stelu, Antonie by se mi taky líbila, no po páté už to zkoušet nebudem :mrgreen: u kluka z vašeho výběru bych dala hned Bernarda (neprošel u muže) a nebo Martina…

Příspěvek upraven 12.02.16 v 18:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
12.2.16 18:10

Me se libi pouze Apolena, ale nedaka bych ji. Kdyz jsme vybirali jmeno pro syna meli jsme na seznamu Lucian, ale nakonec ho nedali aby se mu nesmali…

Příspěvek upraven 12.02.16 v 18:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5251
12.2.16 18:10

Taky tak ta Antonie, děti máme 4, žádná exotika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Flenka
12.2.16 18:11

@gala-dali Poštolka/ová :)

• Citovat
  • Upravit
3998
12.2.16 18:12

Mně neprošla Hermína a bartoloměj a stejně se mi pořád líbí. Mě by se ze seznamu líbila Meda a Tonička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
12.2.16 18:12

Mně se moc líbí Apolenka :srdce: ale měla by svátek a narozky chvilku po sobě :think: :lol: Ne že by to tak nějak globálně vadilo, ale dcera to má 5 dní po sobě a vymýšlet dárky na 2 události hned po sobě (a chtějí to samozřejmě vymyslet i babičky, prababičky atd.) je docela makačka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
12.2.16 18:13

Ha a Ferdinand Poštolka :srdce: nebo Alfréd 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Flenka
12.2.16 18:13

My máme výběr širší, mám-li ho napsat, ale zdaleka většina by do tohoto tématu nepasovala. :) :mavam:

Jinak všem dík za reakce.

• Citovat
  • Upravit
2226
12.2.16 18:14

Jeronýma jsem chtěla, ale neprošel…Jinak se mi líbí Vincenc a Metoděj, z dívčích Jenovefa, Amalie, Emilie, Helena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909

Za me Apolenka ;) Jinak dcera má kamarádku Fanynku ( Františka ), znám kluka se jménem Věroslav, pak Damián, Bartoloměj, holčičku Matyldu. Nedávno se u nás narodil Albert ;) Jak rika moje babička, každý jméno je hezky, když se hezky pojmenuje :hug: Určite to nejhezčí jméno, který se Vám bude líbit nakonec vyberete ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2038

Kamaradka pred 2 dny porodila Jeronyma :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
12.2.16 18:16

@Flenka z uvedených se mi líbí antonie, vratislav, alois, možná svatopluk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze