Hledám jméno, pohlaví dítěte neznáme

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1332
12.2.16 19:48

Mě se líbí Tadeáš a Amálka :-) ani jedno mi však doma neprošlo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.16 19:52
@fashion_victim83 píše:
Zdrobnelin ma plno každé druhé jmeno. Adolf, i kdyz za to nemuzete, uz nikdy nic hezkého evokovat nebude. A argument, ze Stalin byl Josef a Pepíku jsou tisíce, moc neosbstoji, protoze u Josefa napadne každého jina osoba, at uz Josef Dvořák/Lada/Franz Josef atd.-chápeš ne? Neni to samojedine jmeno. Adolfa znám kromě Hitlera, jeste Borna, ale prvotní myslenku ma kazdy na AH.Je to jak hákový kriz-puvodni význam ma mozna někde v Indii v hinduismu, nicméně dnes je vnímán jako symbol nacismu. Stejne tak vase vybrané jmeno je vnímané podobne-je jedno, ze driv to bylo nejake hezke německé jmeno, dnes je proste vnímáno negativně a vubec se nedivim, ze to tak většina lidi vnímá. Kdyz jsou na vyber stovky jmen a lidi vyberou tohle, tak mi to prijde podivné-pokud chcete oslovovat Ado muze byt Adam, pokud Dolfi apod, treba Rudolf.

No vidíte a nám ani našemu okolí to Hitlera neevokuje. Sama znám Adolfa a s Hitlerem si ho vážně nespojuji. Kdyby se nám líbilo Adam a Rudolf, dáme takové, ale nám se to nelíbí. Taky bych nedala Josefa podle Stalina, Václava podle Havle a Vladímira podle Lenina. Každého věc, ale rozumnému člověku nebude malé miminko připomínat Hitlera. Vyjádřila sem se pouze k neobvyklému jménu a přesně jsem čekala, že se někdo ozve, kdo mě tady bude kamenovat, což opravdu nebylo účelem :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
13
12.2.16 19:55

A co treba Mojmír(to by deda, rikali mu Mojek), Frederik, pro holku Drahoslava nebo Dobromila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Flenka
12.2.16 19:58
@Anonymní píše:
Jsou to všechno krásná jména, která jen tak někdo nemá a nebude jich x ve třídě. Sami čekáme Adolfa, radši anonymně, jinak mě tady zdejší emaminy ukamenují :lol:

Jméno, je to náhodou pěkné, ale já bych na něj neměla. :) Chtěla jsem Rudolfa a říkat mu Dolfi, ale chlapovi se ty tvary odvozené od -dolf nelíbí, odkýve mi leda Rudu, Rudlu a to není úplně zase pro mě.

• Citovat
  • Upravit
Flenka
12.2.16 19:59
@berni píše:
A co treba Mojmír(to by deda, rikali mu Mojek), Frederik, pro holku Drahoslava nebo Dobromila

Mojmír se mi líbí, ale právě ty tvary už ne :think:.

• Citovat
  • Upravit
Flenka
12.2.16 20:02
@gala-dali píše:
@Flenka No tak to úplně vídím, slyším :lol: toho Bernarda!!! :)
Bernard Poštolka a co třeba T(h)eodora Poštolková? Líbí se mi křestní s „R“ a pak to změkčí příjmění s „Š“…nebo ta Antonie Poštolková, to zní taky moc hezky…
a když už jsme u těch holčiček, taky Dorotka! :srdce:

Dorotku, ne ale máme ve výběru Doru, maximálně Theodoru. :) Také bych primárně chtěla nějaké to „r“, ale konkrétní jméno nevím. :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.2.16 20:03
@Flenka píše:
Jméno, je to náhodou pěkné, ale já bych na něj neměla. :) Chtěla jsem Rudolfa a říkat mu Dolfi, ale chlapovi se ty tvary odvozené od -dolf nelíbí, odkýve mi leda Rudu, Rudlu a to není úplně zase pro mě.

Ufff, konečně někdo kdo s tím nemá problém :mrgreen: Vůbec to není o jméně, ale o lidech. Přišel s tím manžel, že to bude Dolfíček a tak mu to jméno necháme, už jsme si všichni zvykli, i když já jsem taky poprvé nejásala, když s tím přišel :) My nechceme Adama, protože je 24.12. a z Rudlíka nebo Ruďánka se mi ježí chlupy :roll:

• Citovat
  • Upravit
10631
12.2.16 20:05

Oldřich, Bedřich, Dalimil, Emil, Leopold, Hynek
Evelína, Doubravka, Naděžda, Jindřiška, Růžena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Flenka
12.2.16 20:13
@fashion_victim83 píše:
Me je to fuk, pojmenujte ho treba Sekvoj, jen měj koule a smír se s tim, ze budes vysvetlovat a obhajovat. Staci se kouknout na diskuze o jméně Adolf nebo si najít deníček jedné místní lesany, která ma Adolfa a Ingeborg, jak ji vnímají. Proste to tak holt je, rikej si, ze to je lidma, ale zároveň bud připravena, ze az nekomu řeknete, ze to je Dolfik, tak ze muze dotyčný docela cumet. Pokud to unesete, vase volba, dite chudák na vyber nema, ale treba za 20 let to jméno bude vnímáno jinak.

Právě, já bych na to neměla.

• Citovat
  • Upravit
2325
12.2.16 20:25

Já bych sama za sebe Adolfa nedala, ale jen proto že mi to jméno není blízké a takových je hodně. To že si to jméno většina spojuje s jistou osobou je podle mě předsudek. My měli v práci Adolfa (říkali jsme mu Ádo) a byl to super kluk a nikdo si ho s nikým nespojoval, prostě normální jméno :nevim:

My budeme mít doma Evelínku, přijde mi krásné a málo používané a okolí na nás občas taky kouká divně když se zeptají. Ve hře byla i Amálka a Emilka, tak snad příště :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14104
12.2.16 20:27
@Flenka píše:
Mojmír se mi líbí, ale právě ty tvary už ne :think:.
Šak se mu může Mojmír říkat pořád, že. :-)

Je to krásné jméno. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
12.2.16 20:27

@Flenka Jeroným, Bernard, Meda :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
12.2.16 20:29

Moje babička se jmenuje Drahomíra a všichni ji oslovují jako Drahuška nebo Draha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
12.2.16 20:29
@Anonymní píše:
Jsou to všechno krásná jména, která jen tak někdo nemá a nebude jich x ve třídě. Sami čekáme Adolfa, radši anonymně, jinak mě tady zdejší emaminy ukamenují :lol:

Tak ty jsi mě fakt pobavila. To pak budeš s kočárem jezdit kanálama, když už teď tady na emiminu, raději vystupuješ anonymně, protože se za jméno, co jste vybrali, stydíš? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.16 20:31
@Zupa píše:
Já bych sama za sebe Adolfa nedala, ale jen proto že mi to jméno není blízké a takových je hodně. To že si to jméno většina spojuje s jistou osobou je podle mě předsudek. My měli v práci Adolfa (říkali jsme mu Ádo) a byl to super kluk a nikdo si ho s nikým nespojoval, prostě normální jméno :nevim:My budeme mít doma Evelínku, přijde mi krásné a málo používané a okolí na nás občas taky kouká divně když se zeptají. Ve hře byla i Amálka a Emilka, tak snad příště :D

Děkuji moc za názor. Také jsem názoru, že je to jen předsudek. Člověka nedělá jméno, ale charakter. Můžete se jmenovat Tomáš a můžete být v*l až na půdu. Také se mi nelíbí jména, která jsou dnes moderní a dříve je lidé nedávali z nějakého předsudku. Dříve taky byla šílená Viktorka u splavu a dneska je to běžné. Já se za jméno, které jsme pro syna vybrali nestydím a nejsem povinna nikomu to vysvětlovat ani se před ním obhajovat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence