Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, vím, že je to tady už stokrát ale potřebuju názor
V prvním týdnu sem si zapomněla vzít jeden prášek… Beru je večer a ten večer proběhl sex, než sem si to uvědomila. Prášek jsem si vzala až druhý den odpoledne takže po více než 12 hodinách. A teď se strašně pozoruji. V úterý jsem si vzala poslední pilulku z platíčka a přibližně v sobotu by měla přijít menstruace. Na čípek si už skoro nedosáhnu a je trošku pootevřený. Jestli jsem to schválně pochopila, mělo by to znamenat blížící se menstruaci? Jestli to nedostanu a budu těhotná budu v háji… moc děkuju za případné odpovědi
Teoreticky bys měla být chráněná, ALE!!! riziko těhotenství se v 1. týdnu platíčka zvyšuje. Zrovna u sebe nemám věšteckou kouli, tak počkej, co ti napíšou ostatní sudičky, ale nikdo ti přesně neřekne, jestli jsi v tom a nebo ne. Budou to jen zbytečné dohady, o tom, že těhotná být můžeš a rozhodně tě tyhle „rady“ neuklidní… Buď si udělej těhotenský test, nebo počkej, jestli začneš krvácet, nebo obojí ![]()
A s tím čípkem sem to pochopila správně? chytám se každé kraviny, abych se aspoň trochu uklidnila
Já si tady trochu zaspekuluju.
HA zabraňuje ovulaci. Pokud se vynechá, může se stát, že tělo naskočí a ta ovulace přijde. ALE, je možné, aby ta ovulace proběhla hned ten večer, nebo v následujících dvou dnech? Podle mě dost těžko, ale samozřejmě nejsem doktor
Dávala bych si pozor spíš v nadcházejícím období
@Antonie Bolavá : spermie preziji az tyden
Ale sance urcite neni moc velka
K cipku : http://merenibt.xf.cz/…imetoda.html#d
Zapomnela jsem xkrat a vzdycky v poho. Jsi chranena i ten tyden, kdy je neberes. Takze si myslim, ze jeden den te zvladly ochranit taky. Ale jsou vyjimky, budes muset vydrzet do zitra.