Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, při platbě za telefon jsem zapomněla variabilní symbol, co teď? Dohledaji to nějak i bez toho? Jsem kravka
Zalezi kdo…mensi firma asi dohleda, i kdyz to muze trvat, u velkych, ktere bezi hodne automaticky, to asi bude horsi…mas moznost je kontaktovat?
Edit: jsem. slepa, pises ze za telefon…zavolala bych ma infolinku…
@žena_za_pultem píše: Více
Nejjednodušší je jim zavolat na infolinku. Ono to nebude problém, když to budou vědět. Jestli to z toho účtu posíláš většinou, tak to ani nebude těžké dohledat
@kamcan22 taky jsem u t mobilu. Za jak dlouho to přijde zpět?
@žena_za_pultem píše: Více
Zavolej na infolinku a nahlas maximum udaju, typu, kdy to odeslo, odkud, castka a poslou to na rucni dohledání, stava se to.
@žena_za_pultem No nějaký týden to asi bylo, ale už je to dlouho, nevím jistě. Ale u mě to tehdy byla první platba a ani jsem si nevšimla, že jsem odeslala chybně, až když mě urgovali s nezaplacenou fakturou. Možná když z toho účtu platíš pravidelně a zavoláš, tak to propojí.
Stalo se mi to u O2, ale zjistila jsem to až na příští faktuře, kde mi sečetli obě vyúčtování. Řešila jsem to pak přes zákaznickou podporu, platbu zpětně dohledali a spárovali. Zavolej na infolinku, myslím, že tam tyhle záležitosti řeší běžně.
@Michelle_M píše: Více
Přesně tak, takobych sikovnych budou mít minimálně desitky měsíčně, taky uz se mi to povedlo.
Pokud nám pošleš platbu bez VS, tak ji po víc dnech systém připáruje dle znalosti tvého čísla účtu, pokud platíš pořád že stejné. Problém je, když máš u nás víc fakturačních skupin a nebo bys platila faktury i za jinou osobu. Jinak špatně poslaných plateb jsou měsíce Stovky až tisíce. Když se to povede naparovat na základě tvého účtu, přijde ti děkovná SMS. Jinak volej na infolinku. Zadáme požadavek do dopárováni. Žádný problém
A ty to vypisuje s ručně? Proč nemáš inkaso? Chce to si vše zjednodušit, aby se vše podepisovalo automaticky…jinak tam zavolej, protože to nikdo hledat nebude
Stalo se mi to kdysi u Vodafone. Přišla mi upomínka a když jsem volala na infolinku řekli mi, že už to mám vše v pořádku. Že v těchto případech jen trvá nějaký čas než se to dohledá a propojí.
Asi to bude řešit každá firma jinak. Každopádně normálně jim zavolej a oni ti řeknou jak postupovat.