Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Jak vidíte zákaz sociálních sítí pro mladé pod 16 let v Australii?
Zlepší to vztahy, nebo to Australii s jejich mladé posune v čase zpět, zhorší přístup k informacím?
https://www.novinky.cz/…ite-40552803
@M_Vladim píše: Více
Vnímám to jako zajímavý experiment a myslím si, že by se mohlo nakonec ukázat, že by to mohlo být prospěšné. Akorát je potřeba, aby jim byla nabídnuta nějaká adekvátní náhrada a tam to kulhá. Takže většina puberťáků díky své závislosti na sockách, to nějakým způsobem obejde.
Tak informace seženou jakkoli jinak, k tomu nepotřebují sociální sítě.
Napadá mne, že to bude stejné jako s neoficiálními streamy - jeden úřady zavřou a deset dalších se utvoří. Není sila, jak uhlídat celý obsah internetu
Shorts videa navykova jsou, je potřeba s tím něco dělat, časem snad přijdeme na to, co s tím ideálně dělat. Někdo lepší návrh než podobný zákaz?
Pokud to bude vymahatelné, přijde mi to vlastně prospěšné. Já sama dětem (8 a 10) zatím nedovolila registraci na soc. sítě, protože ta návykovost tam je velká. Mají jen WhatsApp se spolužáky, kde tedy také nějaká videa chodí a na shorts koukají občas u tatínka na mobilu, takže nejsou ve škole „out“ ale zase na tom netráví hodiny.
Vyhnout se do 16 let těm blbostem, co tam jsou, není úplně od věci. Zatím to víceméně zvládáme doma, ale uvidíme, co bude, až budou děti starší.
Zakážou ty existující.. Takže předpoklad, že se objeví nové je asi správný. ![]()
@M_Vladim Informace si najdou na internetu i bez sociálních sítí. Jinak nemám jednoznačný názor, zákazy jako takové se mi příčí.
Jak si to mohli dovolit? Já myslela, že naše země je ta nejhorší ze všech, alespoň podle dle
různých diskusí. Každý druhý tu nesnáší příkazy, zákony, nesnáší autority. Všechno sem jednou přijde. Jsem zvědavá, kam ti rebelové půjdou.
Máš pocit, že lidstvo se díky sociálním sítím stává chytřejším?
https://www.youtube.com/watch?…
Tak, jako starší koupí mladším chlast, cigára…Bude tam potenciál k vydírání na všechny strany!
Nechci předem ovlivňovat vaše názory, naopak jsem na ně zvědavý.
Ale dobře: Myslím, že měli připravit webovou platformu, něco jako je naše televizní Déčko.
… A ostatně, my bychom měli také v tomhle směru přitlačit a to i bez zákazu. ![]()
Asi se přesunou na Darkweb. Abecedně: Karkulka a hned vedle kokain a pak _unda…super! ![]()
A jen tak to nevrátí. ![]()
@Vada píše: Více
Zákazy nesnášíme a máme na papíře s hlavičkou zákona, či nařízení i pitomosti. Ovšem, jak je vidět, zlatý Česko. Snad i díky hospodským debatám a dnes už i webovým, máme v tomhle směru naštěstí gigantické rezervy. ![]()
A doufám, že ještě narostou. ![]()
@malachi píše: Více
Podle mě je na tom lidstvo jako děcko na písku, když dostane lopatičku. Než se jí naučí používat, tak i dost rozbije. Ale když mu jí seberem, nikdy se jí dobře používat nenaučí.
Je na tom potřeba pracovat a - vtipně - nečekat výsledek. Ten bude za dlouho.
Já teda musím říct, že do 16 mi to přijde přehnaný. Dala bych to tak do 13-14. Ale stejně jsem naprosto přesvědčená, že si děcka najdou způsob, jak to obejít. Už teď prý stačí dát fotku rodičů a ono je to pustí. Takže nedělala bych si iluze, že zrovna tohle děti „zachrání“. Nemám ráda příkazy, takže nevím, moc se mi to nezdá.