Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
janac, no jo Martínků je jako máku, už v porodnici mi říkali „Ježíš, to je dneska už pátej!“ ![]()
My jsme rovnou všichni Martínkovi
![]()
Vitamin D přece dodává každá mamka dítěti v kapkách, a výhody i nevýhody kojení jsou snad notoricky známá věc… ![]()
Martasaja mamka děla v centru volnyho casu z malých dětí jim tam dochází pouze jeden Martin (ne ze bysme se podle toho jmenovali)..asi taky záleží na regionu. Já měla zato, že ted jsou v oblibě jiná jména.
SimiM tak to je na tuplovaný HURÁ!!
Omlouvam se za offtopic..ale téma o nevýhodách kojení je stejně naprt,ne?
.. Kojení je super, pokud se mamince daří jak má.. Já kojím a do toho příkrmůji a co slyším tak to tak teď bývá dost. Než, aby mi malý řval hlady, ještě ho docpu UM. U mne jsou výhody kojení opravdu v tom, že jsem malému tak nablízku a cítím k němu neskutečnou lásku. Když na mě kouká nebo mě hladí pacinkou, je to něco nepopsatelneho. Co se týče bradavek tak než jsme se rozkojili, také mě 14dni bolelo kojení až jsem málem brečela, ale vydržela jsem.Pak malý spíše spal než sál, ale teď se už Krásné rozkojil a mám z toho radost. A prsa mi jsou fuk manžel je inteligentní a je pro kojení. Ví, že ta prsa hold už asi stejná nebudou… Spíše se těší až splasknou, má rád moje malá prsa ![]()
Největší nevýhoda při „nekojení“ je poslouchat přechytralé řeči některých maminek, které by radši umřely, než přestaly kojit. Nerada bych někoho urazila, ale někdy to hloupé paušalizování kojené děti/nekojené stojí za to. to - a to ať zdravotní aspekt nebo vztah s maminkou…
Dcera byla kojena do roka a pul, pak odstav a UM jsem nedavala nikdy. Nevyhody jsem asi nenasla, mozna jen jsem proste cas prizpusobovala vzdy dceri, nekojila jsem totiz na verejnosti, to mozna tak 3× za celou dobu. Ale nikdy jsem nesrovnavala s maminkami, ktere nemohly / nechtely kojit. Je to naprosto kazdeho vec, kazda se snazi dat svemu diteti to nejlepsi a nikdo nema pravo soudit
no a s tema prsama… chlap se holt musel chvili delit
ted bude muset podruhe, na leto se nam chysta prirustek ![]()
Ano bohužel anonymně, jelikož tady na emiminu jsem se vždy setkala se strašným jednáním, člověk nemůže napsat názor bez toho aniž by jej tu neukamenovali
, tak mne omluvte a nezlobte se radši přispívám jako anonym.
@Anonymní píše:
Ano bohužel anonymně, jelikož tady na emiminu jsem se vždy setkala se strašným jednáním, člověk nemůže napsat názor bez toho aniž by jej tu neukamenovali, tak mne omluvte a nezlobte se radši přispívám jako anonym.
Také tak ![]()
@Anonymni píše:
Obe moje deti kojene dele nez 2roky. Zadny nedostatek nejen D ale zadneho jineho vitaminu jsem na nich nepozorovala, vyrostli ve zdrave silne bytosti.K tem koncentrovanym latkam v tele matky, nechci ti brat iluze, ale prumerna mama se stravuje odpovedneji nez prumerna krava ze ktere suseneho mleka se UM dela a ver ci ne, ty skodliviny nikdo nefiltruje - neni to totiz ani prakticky mozne. Vis cim se krmi kravy ve velkochovech? Ty ATB, rustove hormony - to je posusnanicko. A to prostredi v halach, byt privazane vetsinu zivota v boxu, ty si vazne myslis ze je to nestresuje? No nevim kdo jestli by vyslo lepsi skore mame nebo krave..
…ale nechci ti brat iluze. I na UM se da vyrust…