Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dneska sem zjistila u meho maleho brachy 6 leteho brachy ze ma asi zardenky je celi osypany cerveny jede zachvili na pohotovost a mam syna 13 mesicniho myslite ze to muze chytit?myslim ze to je prenosne ze?ale nemusi to preci chytit a co kdyby to chytil nefchci aby to mel budu se snazit ho drzet dal odnej ale myslite ze dis to do par dnu maly nechytit tak to uz treba po 10 dnech nemuze chytit nebo take?
nemocni bívá infekční pro sve okoli ještě před oběvením vyrášky a to asi do jednoho tídne po jejím výzkytu po této dobje už neni pacient nakažliví tak to možná chitne možná ne ale pruběch nemoci neni zas tak važny vjetšinou jenom teplota a vyraška ktera muže nepřijemně svjedit jinak se to přenaši stejne jako třeba chřipka kapenkovou cestou takže vzduchem ![]()
kacerval píše:
Katko dobry jsem se nasmala![]()
![]()
A co ti přišlo k smíchu,jako
Jsem jenom slušně poradila ![]()
zarděnky jsou vysoce infekční. ať se na pohotovosti vyptají doktorů do detailu co a jak.
počti si třeba tady: http://nemoci.vitalion.cz/zardenky/
Katko86, ty ty jsi asi cizinka, že ![]()
Katka86 píše:kacerval píše:A co ti přišlo k smíchu,jako
![]()
![]()
![]()
Jsem jenom slušně poradila
Co asi vid ![]()
kacerval píše:Katka86 píše:Co asi vidkacerval píše:A co ti přišlo k smíchu,jako
![]()
![]()
![]()
Jsem jenom slušně poradila
nozu píše:
zarděnky jsou vysoce infekční. ať se na pohotovosti vyptají doktorů do detailu co a jak.
počti si třeba tady: http://nemoci.vitalion.cz/zardenky/Katko86, ty ty jsi asi cizinka, že
Si piš
Však já to nemyslela zle a davideček se na mě snad nezlobí ![]()
Zdravim, prosim vas, dcera ma nestovice, vcera tu byla navsteva a jeji sestrenice ma dneska zardenky..je infekcni, kdyz ma vyrazku ode dneska? Jak poznam zardenky, kdyz ma uz i nestovice?
Proti zardenkam by ditko melo byt ockovane, ne? Jinak k cemu by ti bylo to poznat, kdyz se to stejne nijak neleci?
Není ještě ockovana, museli jsme odložit..nevím k čemu, asi abych to věděla ne?
Tak vyrážka by se u klasických zarděnek od neštovic dost lišila. Navíc vzhledem k inkubačce by se nemoci neměly překrývat. Ale pokud vše nebude tabulkové, nemusíš zjistit nic. Náš mladší měl ještě před očkováním exantém různého stupně 4×. Z toho 1× byl asi ve čtvrt roce příšerně rudý. A verdiktu jsme se nedočkali. Dr. to viděl na vyrážku jako u spály, ale crp bylo negativní. Tak řekl, že to jsou buď zarděnky nebo spalničky a do zprávy napsal exantémová viróza. Pak měl něco podobného v roce a Dr. řekla, že také neví, ale že by to viděla na alergickou reakci. Tak si vyber…
@Lucciaaa Da se to urcite dodatecne zjistit odbery, jestli ma telo protilatky..
Me by to treba zajimalo z toho ducodu, ze byh byla radeji, aby si tim dite proslo a melo zajistenou dlouhodobou imunitu a pak by treba nebylo nutne jiz proti zardenkam ockovat. (nemusi se ockovat proti nemoci, proti ktere ma telo protilatky..).
Ale vzhledem k tomu, ze u nas je s monovakcinami asi trochu problem, tak je otazka, jestli se tim nekdo zabyva..
@čekámenaštěstí Ano, člověk si může nechat udělat testy - tzn. zaplatit si je + zbytečně nechat píchat do miminka/batolete, když to stejně nemá význam. Dr. mi řekl to samé - zvlášť se to stejně neočkuje, tak by si tím dítko nic neušetřilo. Také by mě bylo bývalo tehdy hodně zajímalo, jestli to byly zarděnky, ale nepřišlo mi rozumné ho trápit zbytečně nějakými krevními testy.
No praveze je strasne osypana tema nestovicema a kdyz si predstavim, ze by do toho mela este zardenky…
ja nic pak zjistovat nebudu, spis mi jde o to esi se to da rozpoznat mezi temi nestovicemi. Uz sem fakt vysilena z toho ![]()