Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ja v tomhle verim na intuici. Popravde jedna kamaradka mi trochu delala do muze. Nejsem uplne typ, co schvaluje kamaradeni dospelych zadanych chlapu s zenskyma. Jasny, taky s kamosem zajdu na kafe, kdyz se po letech pracovne vidime. Ale do fitka bych pravidelne nechodila ani si ho nedomlouvala. Jsem holt pruderni
Kazdopadne jsem vzdy vycitila, kdy uz to bylo za hranou. A chlapovi to rekla (ne zakazy, proste jsem narovinu dala najevo, ze o tom vim).
No a pokud se necitis, mozna je nacase dat mimco muzi a zajit si k holici nebo si najit konicek.
Příspěvek upraven 09.09.21 v 20:36
Mě by zajímalo, kde se vzala ta představa, že je žárlivost povaha.
Ne, povaha to není. Je to jen projev nejistoty a tvých úzkostí. Já sama uměla být dřív žárlivá fůrie, kde to pramenilo čistě z nedůvěry v sama sebe. Pomohly mi terapie. Zkus to. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, chci se zeptat zda tohle má někdo podobně. Jsem docela žárlivý typ a vždy sem teda byla. Ale teď co jsem doma na mateřské se to ještě horší až mě to samotnou štve. Mám díky tomu často špatnou náladu, hned bych se hádala s přítelem a často řeším každou blbost. Jak jsem zůstala doma s prckem tak přeci jen nebylo moc času na nějaké malování, sexy prádlo, účesy a dobra nálada 🤷🏻♀️Přítel pak nastoupil do nové práce a já v hlavě jen (samé nové hezke a zábavné zenske) ne jak já doma taková troska (začátky s prckem byly krušné)
Nebo přítel chodí často do posilovny a já mám v hlavě jen to kolik tam asi potká ženských s hezčí postavou než sem já. Teď dokonce tam potkal nějakou kamarádku které psal ze se tam příště můžou potkat🤷🏻♀️A já už vyšiluji… přitom vím o kterou kamarádku jde a setkání to bylo náhodné, takže nic plánovaného a proč by se nemohli jen tak potkat v posilce ze?! …
Mám nutkání pořad mu koukat to telefonu a tak podobně… Říkám si ze bych se o nej měla stále a více snažit aby byl doma spokojený a já možná měla lepší pocit a méně strachu, lépe řečeno sex s miminkem není tak častý jako bez miminka, snad to znatehrozne mě tahle moje povaha štve!!! nemáte nějakou radu? Hledám uz na netu jak s tímto pracovat, nebo třeba knihu..vím ze chyba je ve mě a dost mě to začíná omezovat a nechci se hádat, s přítelem máme hezky vztah
Jako máš jen nutkání (které ovládneš), nebo mu fakt projíždíš telefon? ![]()
Jinak vždycky někde bude někdo hezčí, štíhlejší, mladší… ![]()
Zvedni si sebevědomí a nelez mu do telefonu, protože stíhačka, co mu čte soukromé zprávy a zakazuje někam chodit ho odradí víc, než ženská s kilem navic a nedokonalým účesem.
Jak mate staré dítě? Ono jak mimino trochu odroste, budeš na sebe mít víc času a všechno se začne zas vracet do normálu neboj
Ja mužů za sebe říct, ze nejlepší postavu jsem měla když byl starší dceři rok a půl, o zpětně co vidím fotky tak mi přijde ze nejvíc mi to slušelo právě tehdy
Není to o tom, ze jsi na mateřské tak na sebe musíš automaticky kaslat. A to ze se každý den třeba nenamalujes a neudelas si vlasy, neznamená, ze by ses chlapovi přestala líbit a on hned koukal po jiných
To by se rozpadly všechny rodiny s malými dětmi.
Takže klid. Začni u sebe a zaměř se na to, abych byla spokojena sama se sebou. Věnuj se aktivně nějakému pohybu nebo koníčku a prestanes mit čas myslet na věci, které sama stejně neovlivnis. Musíš získat zpět sebevědomí, které jsi asi po porodu ztratila, což úplně chápu.
A jestli mas tendence koukat mu do telefonu, klepni se přes prsty, protože to je cesta do pekel.
Až budete mit chvíli pro sebe, klidně si s mužem o tvých starostech promluv a jestli ti něco vadí - viz chodí s kamarádkou do fitka, řekni mu to. Komunikaci si dá řešit většina problému.
Mimochodem, pokud nejsi vyloženě chvíli po porodu nebo nekojis, tak do toho fitka můžeš přece taky ![]()
@Anonymní píše: ..... Říkám si ze bych se o nej měla stále a více snažit aby byl doma spokojený .....
Vazne mas pocit, ze tohle je cesta k udrzeni chlapa…?
Nemel by se snazit trosku spis on o tebe?
Mej svoje zajmy, svoje aktivity, na hodinku dve se muze o miminko postarat on a ty si udelej cas na sebe. Nektere veci se daji i s mimcem.
Stihacka, sedici doma na zadku a projizdejici telefon, fakt moc zajimava nebude.
Klíčem k tomu je tvoje sebevědomí. Máš ho nízké, když máš takové obavy. Musíš pracovat na jeho zvýšení a pak to žárlení přestane.
Ahoj holky, chci se zeptat zda tohle má někdo podobně. Jsem docela žárlivý typ a vždy sem teda byla. Ale teď co jsem doma na mateřské se to ještě horší až mě to samotnou štve. Mám díky tomu často špatnou náladu, hned bych se hádala s přítelem a často řeším každou blbost. Jak jsem zůstala doma s prckem tak přeci jen nebylo moc času na nějaké malování, sexy prádlo, účesy a dobra nálada 🤷🏻♀️Přítel pak nastoupil do nové práce a já v hlavě jen (samé nové hezke a zábavné zenske) ne jak já doma taková troska (začátky s prckem byly krušné)
hrozne mě tahle moje povaha štve!!! nemáte nějakou radu? Hledám uz na netu jak s tímto pracovat, nebo třeba knihu..vím ze chyba je ve mě a dost mě to začíná omezovat a nechci se hádat, s přítelem máme hezky vztah 
Nebo přítel chodí často do posilovny a já mám v hlavě jen to kolik tam asi potká ženských s hezčí postavou než sem já. Teď dokonce tam potkal nějakou kamarádku které psal ze se tam příště můžou potkat🤷🏻♀️A já už vyšiluji… přitom vím o kterou kamarádku jde a setkání to bylo náhodné, takže nic plánovaného a proč by se nemohli jen tak potkat v posilce ze?! …
Mám nutkání pořad mu koukat to telefonu a tak podobně… Říkám si ze bych se o nej měla stále a více snažit aby byl doma spokojený a já možná měla lepší pocit a méně strachu, lépe řečeno sex s miminkem není tak častý jako bez miminka, snad to znate