Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Žárlivého chlapa se vyplatí „recyklovat“ - to znamená poslat k použití nějaké jiné. O žárlivých ženských to platí podobně. A pokud někdo chce ztrácet roky ve svazku s žárlivcem - to teda vím o lepší životní náplni…
Evulka33 píše:
Naschválem se nic nevyřeší, my si o tom taky nejdřív promluvili…nejdřív jsem nějaký chaty ani FB neměla zapotřebí, ale když mě telka nebaví a on pořád u pc, tak proč já bych na svém pc nemohla surfovat, když to dělá ve stejnou dobu i on na svém pc? A buďto mi bude věřit, že tam nikoho nehledám a nebo ne…ale stejně mi kolikrát jukne přes rameno, co kde dělám, s kým si píšu…atd.:-)Ale jak už jsem psala v předchozím přísp. začalo to oblečením (žádný velký výstřihy, krátký sukně…), pak zákaz spaní psa v posteli, páč v posteli se mnou smí být jen ON, pak zákaz kouření a nakonec i sociální sítě a služební cesty do zahraničí…tak to teda ne…dupla jsem si - nosit si budu co chci, pes do postele aspoň občas a sociální sítě fifty fifty - on má skype, já FB, atd…jakmile jsem obětovala jedno, hned přišlo druhý a takhle by to šlo donekonečna a mě by nezbylo nic. Pokud mu na tobě záleží, tak se bude chvilku vztekat, ale za chvíli si zvykneu nás se to hodně uklidnilo, ale musím být přísná a nebát se (..př. co když mě opustí, když neposlechnu…atd.).
zuzukaa píše:
ahojky chci se zeptat jak reaguje vas pritel muz na to ze chodite na internet??treba jestly mate facebook nebo jestly naka maminka chodi na chat atd..zajimalo by me to protoze sme z pritelem mely desivou hadku kvuly tomu ze si mysli ze si pisu z jinyma chlapama a buh vi co na tom pocitaci delam…
A co jsem já, Taťka F, Jura aj.??
![]()
etatinek píše:zuzukaa píše:A co jsem já, Taťka F, Jura aj.??
ahojky chci se zeptat jak reaguje vas pritel muz na to ze chodite na internet??treba jestly mate facebook nebo jestly naka maminka chodi na chat atd..zajimalo by me to protoze sme z pritelem mely desivou hadku kvuly tomu ze si mysli ze si pisu z jinyma chlapama a buh vi co na tom pocitaci delam…![]()
NECHAPU???
![]()
zuzukaa píše:etatinek píše:NECHAPU???zuzukaa píše:A co jsem já, Taťka F, Jura aj.??
ahojky chci se zeptat jak reaguje vas pritel muz na to ze chodite na internet??treba jestly mate facebook nebo jestly naka maminka chodi na chat atd..zajimalo by me to protoze sme z pritelem mely desivou hadku kvuly tomu ze si mysli ze si pisu z jinyma chlapama a buh vi co na tom pocitaci delam…![]()
![]()
Etatinek chtěl asi připomenout, že jsou s Jurou taky chlapi ![]()
Evulka33 píše:
Naschválem se nic nevyřeší, my si o tom taky nejdřív promluvili…nejdřív jsem nějaký chaty ani FB neměla zapotřebí, ale když mě telka nebaví a on pořád u pc, tak proč já bych na svém pc nemohla surfovat, když to dělá ve stejnou dobu i on na svém pc? A buďto mi bude věřit, že tam nikoho nehledám a nebo ne…ale stejně mi kolikrát jukne přes rameno, co kde dělám, s kým si píšu…atd.:-)Ale jak už jsem psala v předchozím přísp. začalo to oblečením (žádný velký výstřihy, krátký sukně…), pak zákaz spaní psa v posteli, páč v posteli se mnou smí být jen ON, pak zákaz kouření a nakonec i sociální sítě a služební cesty do zahraničí…tak to teda ne…dupla jsem si - nosit si budu co chci, pes do postele aspoň občas a sociální sítě fifty fifty - on má skype, já FB, atd…jakmile jsem obětovala jedno, hned přišlo druhý a takhle by to šlo donekonečna a mě by nezbylo nic. Pokud mu na tobě záleží, tak se bude chvilku vztekat, ale za chvíli si zvykneu nás se to hodně uklidnilo, ale musím být přísná a nebát se (..př. co když mě opustí, když neposlechnu…atd.).
NO JA NA TO ALE ASI NA TO NEMAM SI DUPNOU A STAT SI ZA SVIM TAK JAK TY OBDIVUJI TE
JA MAM STRACH Z HADEK ATD.. ![]()
já hádky nesnáším a nesnáším, když mě někdo omezuje! Jsem hodná a věrná, nechci zbytečně vyvolávat žárlivost,ale nedělám nic špatnýho…na mě přítel ze začátku žárlil neskutečně, nejradši dělal scény před lidma, páč si myslel, že bude mít spojence…to mě děsilo, ale překonala jsem strach i z toho, že mě opustí a prostě si dělám co chci…v rámci slušnosti samozřejmě! Ono v našem případě je jeho žárlivost vyvolaná z větší části jeho nízkým sebevědomím. To jeho vztekání se se projevuje tím, že začne dělat naschvály, ale je to tak okatý, že je mi to spíš k smíchu. Zkus vydržet i za cenu toho, že bude doma chvíli TD (tichá domácnost) a on po čase zjistí, že mu nic jinýho nezbyde, než si zvyknout. Když budeš skákat ve všem tak, jak on píská, bude to pak uplatňovat při všem co se mu nebude líbit…a pak si tě akorát přestane vážit.
Londi píše:zuzukaa píše:Etatinek chtěl asi připomenout, že jsou s Jurou taky chlapietatinek píše:NECHAPU???zuzukaa píše:A co jsem já, Taťka F, Jura aj.??
![]()
Tak tak…
![]()
zuzukaa píše:Evulka33 píše:NO JA NA TO ALE ASI NA TO NEMAM SI DUPNOU A STAT SI ZA SVIM TAK JAK TY OBDIVUJI TE
JA MAM STRACH Z HADEK ATD..
Holka, holka, ale to by si neměla!! Takhle nakonec hodně špatně skončíš…
![]()
Ve zdravým partnerským vztahu určují pravidla oba, a ne jen on nebo ona… Jestliže tomu tak není, je potřeba to nějak řešit, a ne jen ustupovat, protože „mám strach z hádky“…
zuzukaa píše:AjkaZ píše:píše: Více
Kolik je Tvemu priteli, Zuzko?
Tak to by se nemusel bat pocitace
Zkus ho zasvetit ![]()
Prece je ale od Tebe o dost starsi, ze? Mozna i z toho prameni Tvoje ustupnost a poddajnost… Musis se naucit stat si za svym, Evulka Ti radi dobre.
zuzukaa píše:
ahojky chci se zeptat jak reaguje vas pritel muz na to ze chodite na internet??treba jestly mate facebook nebo jestly naka maminka chodi na chat atd..zajimalo by me to protoze sme z pritelem mely desivou hadku kvuly tomu ze si mysli ze si pisu z jinyma chlapama a buh vi co na tom pocitaci delam…
mám facebook, chodím na chat, mám spoustu kamarádů se kterýma popíjím i když muž není doma a žárlivé scény mi nikdy nedělal… je to o důvěře.. záleží na tom jak se věnuješ ty jemu, jak najevo mu dáváš svou náklonnost a lásku.. jestli si nepřipadá, že se mu věnuješ méně než svým fcb přátelům a pod. …
Když budeš dávat ty jemu tolik náklonnosti jako ostatním myslím, že žádný chlap by neměl důvod v tomto vidět něco špatného… můj to respektuje hlavně proto, že jsem na mateřský, ví že si se ženama nerozumím tolik jako s muži, s tím do vztahu se mnou šel.. nic si netajnůstkaříme, vše co si píšu s kamarády vidí, může si přečíst.. vždy než mi má nějaký kamarád přijít se ho pro formu ptám jestli mohu, jestli mu to nevadí a nikdy nebyl problém…
asi tak
zkus se tedy prvořadě zamyslet nad svým jednáním k němu.. žárlivost není většinou neopodstatněná… i když nemusíš podvádět, nemusíš si s kamarády psát nic špatného tak „něco“ proč se tak chová tam být může..
jak říká moje maminka komunikovat, komunikovat, komunikovat..
promluvte si o tom otevřeně, co mu na tom vadí a proč a přesvědči ho, že o nic nejde, že si třeba unavená z práce, nebo pokud si doma s dětmi tak se tolik s lidma nestýkáš a nechce se ti chodit za nima ven ale společnost a komunikaci jako takovou s jinýma potřebuješ.. já věřím, že to pochopí… ![]()
Já mám na takové lidi prostě svůj názor - a to dle vlastní zkušenosti. Už tady bylo zmíněno pořekadlo: „podle sebe soudím tebe!“ Takže bych si dala bacha.
Bejvalej chytal hysáky, když jsem se náhodou přihlásila na chat, nebo jsem byla venku s kámoškou… magor.
Teď mám chlapa, kterej vůbec nežárlí, až mě to někdy štve
. A jsem za něho ráda!!
zuzukaa píše:Evulka33 píše:ano? no on je problem ze jeho nezajima pc neumi snim atd …ale tet mi zacal delat naschvaly a zalozil si nick na pokec.sk a pise si tam ze slecnama
můj přítel je taky žárlivec a hooodně mu vadi Facebook i jiný chaty…po první hádce jsem FB smazala a při druhé kvůli něčemu podobnýmu jsem si ho zase pěkně založila a ať si trhne nohousám sedí u pc každou volnou chvilku, tak co. Takže když nechce abych seděla u pc já, nesmí ani on…a od té doby je klid
a me to samozrejme vadi protoze ja sice na facebook chodila ale aby byl klid vymazala sem si ho
Mně to připadá zvláštní, vlastně tě vmanipuloval do toho, abys vymazala fcbk, nakonec jako ze msty začne chatovat?
Jako nikdy bych nevymazala profil nebo cokoliv.Je to jeho porblém, asi nízké sbevědomí, ne?Pokud ti nevěří, nebo si nevěříte, pak je něco špatně. Pokud je chorobně žárlivý, tak pryč od něj