Žárlivost u tříleté holčičky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3348
16.3.17 14:41

Známá psycholožka mi poradila, že důležité je najít chvíli, kdy se budeš věnovat se jen jednomu dítěti. stoprocentně absolutně. tedy ne že druhé je vedle vás, chováš ho, nebo tak. prostě hodina jen pro vás dvě. večer až přijde tatínek, tak jít ven, nebo do vedlejšího pokoje, do bazénu nebo tak. aby viděla, že jsi tady pro ni, ale nehrozí zakňourání mimina a ty hned běžíš pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
16.3.17 14:46

No a každý den ve školce do tří je podle mne na tříletou moc. kor když jsi doma. udělala bych „za odměnu“ někdymísto školky celodenní výlet. teď už bude hezky, kojit můžeš venku. nějaký hezký hřiště, zmrzka a tak. slíbit, vyjet na výlet a pak slíbit další výlet ale dát nějaký konkrétní věc, kterou musí splnit. ale „když budeš hodná“, ale když nevim, hezky uklidí pokojíček, sama se oblékne atak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2909
16.3.17 14:51

Mezi detmi mam stejny odstup. Starsi je a byla neskutecny mamanek. Kdyz jsem si chovala kamaradcino miminko, tak predvedla prisernou scenu.
Proto hned v porodnici dostala prvorozena od miminka darek. Doma jsem ji do vseho zapojila. Pomahala se vsim-podavala, mazala, drncala kocarkem, krmila odstrikanym mm. Porad jsem ji chvalila, jak je sikivna. Jak bych to bez ni nezvladla.
Do skolky jsem ji nedavala vubec (bala jsem se nemoci co by ditahla na novose a taky jsem nechtela vzbudit pocit, ze priel novos a ona musi pryc).
Kdxz jsem kojila, tak jsme s prorozenou koukaly na pohadky, cetla jsem ji, hraly karty, hazela jsem ji micek a ona ho jako pejsek nosila zpet. Nebo si vedle malovala…taky jsem mela po byte poschovavane drobnosti (bonbon, jabko, fixku…). Ja jsem kojila a ona ty veci hledala (dle me navigace a napoved)…a taky bylo super, ze jsem jednou za tyden nechala mimino doma a sly jsme nekam jenom my dve (zmrzka, prochazka, nakoupit…)
Diky tomu byl doma klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
913
16.3.17 16:39

Mám úplně stejně staré děti. Ze začátku taky něco zkusila - jakože by místo ségry radši kluka a chvíli se docela na mrně netvářila, ale vysvětlila jsem jí to a pak mi přišlo vše v pohodě. Strašně se jí líbí, když jí vyprávím, jaká byla ona takhle prťavá, co dělala a případně se podíváme na její miminkovské fotky. Taky se osvědčilo, že když kojim, můžu si s ní povídat, ale chovat ji nebudu - kojení má přednost. Když dokojím, odložim mimino a chovám velký dítě. No nám se ale po 3 týdnech situace zkomplikovala, ve školce jim propukly neštovice a já měla hrůzu, že je chytne a nakazí mimino, takže jsem ji poslala na dva týdny do karantény k babičce. Zítra se vrací a já začínám mít hrůzu s čím přijede. Nikdy takhle dlouho pryč ode mě nebyla. A stačí pár dnů u babičky a vrací se mi dítě ukníkané, vzteklé a trvá to pár týdnů, než ji dám dohromady. Co to udělá po 2 týdnech si radši nechci představit. Musim nám naplánovat takový program, aby neměla šanci dělat scény :-). Takže udržovat dítě v poklusu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1568
16.3.17 21:21

Holky vsem diky tipy a povzbuzeni. Vse se vicemene snazim dodrzovat, vyhrazuji si cas jen na ni, mazlim se s ni, pri kojeni aspon cteni nebo povidani. Obcas ji okriknu ci se zlobim, ale to bylo i driv, ujedou mi nervy… celkove si myslim, ze jsem ji rozmazlila svou neustalou pozornosti a ted to spatne nese, ze neni porad stredobodem.

Co se tyka te skolky. Ano, vim ze az do 3 kazdy den se to jevi, jako dlouho, ale v tom dle meho jadro problemu neni. Jak jsem psala, chodi takto uz dele. Bohuzel nejsem superman a potrebuji nekdy spat. Mela jsem vysoce rizikove tehu a musela hodne lezet a ted maly ma prdiky, tak v noci mpc nespim. A co je lepsi, chodit pro ni po o, ale byt unavena a podrazdena nebo po spinkani a ja v pohode s energii na blbinky? Ona se tam aspon vyspi a neni vecer protivna. Pozn. kdyz nespi po o, chodi do postele v pul 8,kdyz spi ve skolce, tak v 9-cili casu na sebe mame od tech 3 fakt hodne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin