Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Janli píše:
Hele, já manželovi „trpím“ kamarádský vztah s bývalkama, dokonce se s jednou z nich navštěvujeme a jsem tu za magora…
Tak jsem asi taky z rodiny magorů - můj táta se normálně baví s mámy bývalým manželem ![]()
Zakl.
No mít vztah proto aby člověk měl vztah i když je to patologie s agresivním žárlivcem co má problém s alkoholem fakt není dobré.
Čím déle v tom bude zůstávat, tím hůř se bude odcházet.
Nejhorší bude, jesti otěhotn…
U toho co píšeš řvou všechny poplašné kontrolky víc, než mlžná siréna.
@Anonymní píše:
Ještě jsem si vlastně vzpomněla, že jsem trochu zbystřila, když mi říkala, že je teď vždycky trochu napjatá, když si píše s někým na whatsappu. Prý on když tam vidí její aktivitu nějakou delší třeba, tak hned myslí, že si zas píše s tím bývalým.No nevím, já z toho nemám dobrý pocit..
Zakl.Příspěvek upraven 02.02.21 v 13:09
Už guru docent Plzák říkal, že ve vztahu je možné fungovat se vším. Volný vztah, oddělené ložnice, cokoli, na čem se lidi dohodnou. Ale se žárlivcem vztah mít nejde.
Žárlivcovi nikdy nemůžeš jeho stíhy vyvrátit, vždycky jenom potvrdit. V tom se nedá žít.
Kamarádce doporučuju bič a pryč. Případně, pokud by tomu chtěla dát šanci, zkusit společnou terapii. Ale moc to nevidím ani tak.
Ahoj,
chudák kamarádka. Tohle chování vážně zavání tím, že by se to jen a jen zhoršovalo a ona se časem už jen bála, co si on bude myslet… Ukončit takový vztah je asi jediné správné řešení. Navíc je to on, kdo nedodržel slovo.
@Ou píše:
No mít vztah proto aby člověk měl vztah i když je to patologie s agresivním žárlivcem co má problém s alkoholem fakt není dobré.Čím déle v tom bude zůstávat, tím hůř se bude odcházet.
Nejhorší bude, jesti otěhotn…
U toho co píšeš řvou všechny poplašné kontrolky víc, než mlžná siréna.
Nemyslím, že s ním má vztah, jen aby někoho měla. Já myslím, že je opravdu zamilovaná. A možná i proto nevidí, že tohle je opravdu varovný. Nebo jako vidí, sama o tom začala, sama se svěřila, že se jí tohle samozřejmě nelíbí. Ale pod vlivem té zamilovanosti tomu asi nepřikládá takový význam. Větší význam pro ní má asi to, že ho miluje, a že on jí stále přesvědčuje, že miluje jí…
A navíc sám nemá úplně bezchybnou minulost, bývalky prý podváděl. Možná proto je tak žárlivej - že dle sebe usuzuje na všechny ostatní..
@Premek_Orac píše:
Ahoj,
chudák kamarádka. Tohle chování vážně zavání tím, že by se to jen a jen zhoršovalo a ona se časem už jen bála, co si on bude myslet… Ukončit takový vztah je asi jediné správné řešení. Navíc je to on, kdo nedodržel slovo.
Děkuju za názor.
Ach jo, bohužel se tady všichni shodujete. Navzájem a i s mým prvotním tušením. ![]()
Ráda bych nějak kamarádce naznačila, aby z toho vycouvala. Bohužel mám ale obavy, že teď stejně na nikoho nedá.
@Anonymní píše:
Děkuju za názor.
Ach jo, bohužel se tady všichni shodujete. Navzájem a i s mým prvotním tušením.
Ráda bych nějak kamarádce naznačila, aby z toho vycouvala. Bohužel mám ale obavy, že teď stejně na nikoho nedá.
Muze zkusit byt „semetrika“ a netolerovat to. Az bude priste chlapec zase delat scenu, tak at mu ty veci sbali s tim, ze jestli se tak hodla chovat, tak at jde (on samozrejme otoci a nebude chtit).
Ale i kdyby se pak tolik neprojevoval, tak ho stejne nepredela a zase to nekde vyleze, treba az na nem bude zavisla s ditetem…
Tvoje kamarádka nemá smůlu na chlapy. Ona si špatné muže vybírá. Teď si vybrala dalšího. I když mě překvapuje, že si s jedním ze svých bývalých píše, když nebyl moc fajn a tenhle je podle ní nejlepší.
@Serpentini píše:
Tvoje kamarádka nemá smůlu na chlapy. Ona si špatné muže vybírá. Teď si vybrala dalšího. I když mě překvapuje, že si s jedním ze svých bývalých píše, když nebyl moc fajn a tenhle je podle ní nejlepší.
Jo jo, asi na tom něco bude.
Jinak u těch předchozích byly jiné důvody, ne žárlivost, takovéhoto má poprvé. S tím co si píše, tam to právě zase ztroskotalo na tom, že si sice hodně rozumí jako kamarádi, lidsky, ale na vztah to nějak asi nestačilo, jsem vyrozuměla. Navíc on si pak teda našel k sobě asi kompatibilnější partnerku, takže to stejně bylo odsouzeno ke konci. Ale nějaký teror z jeho strany tam nebyl.
Ale souhlasím, že si ty chlapy vybírá nic moc. Mě se z těch všech vlastně žádnej nějak extra nezamlouval, ale tak brala jsem to jako věc názoru, že prostě co by vadilo mě, jiný ženský vadit nemusí a naopak…
No to mě právě taky napadlo. Ale nechtěla jsem malovat čerta na zeď. Ale mám ji moc ráda, nechtěla bych, aby to mělo nějaký blbý konce. Fakt nevím, nerada bych přeháněla, ale zas když mi to říkala, tak jsem si vzpomněla na jeden dokument o domácím nasilí, co jsem kdysi viděla a tam to začínalo podobně a končilo fackama, kopancema a kdo ví čím ještě
A z představy, že by došlo až na nějaké fyzické útoky mi úplně běhá mráz po zádech.