Zarostlý nehet na noze

Anonymní
2.1.12 22:05

zarostlý nehet na noze

Ahoj Holky, chci se zeptat, poradit. Je to cca 2 měsíce co jsem blbě zastřihla nehet na noze. Vnitřní část. Ted je to bolavé hnisavé. Ten pořád olupuji. Jenže když mi dítě zavadí o nohu nebo já se do ní bouchnu tak bych bolestí umřela. To už radši znovu rodit :mrgreen:

Chci se zeptat jestli máte někdo zkušenost s léčbou „made in myself“ :-) Nechci k lékaři. Spíš bych byla radši kdyby se hnis postupně vytlačil a nikdo na to nesahal, trhání nehtu si neumím představit, hlavně mám malé miminko a pomoc skoro žádnou. Děkuji za rady.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2377
2.1.12 22:08

poradne naparit, nehet vystrihnout, nuzkama vydolovat, namazat cernou masti anebo framykoinem a nehet strihat opatrne potom…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10178
2.1.12 22:12

Taková první pomoc je buď černá mast smíchaná s pytiolem nebo betadine mast-přelepit to náplastí a min. 2× denně vyměnit(vytáhne to hnis a mohlo by se to zahojit), pak je ale potřeba oddělovat lůžko od nehtu, aby to nezarůstalo znovu, nejlépe podložit kouskem vaty. Někdy ovšem pomůže už jen to trhání nehtu :( 2měsíce jsou už dost dlouhá doba, nedokážu si představit jak to musí bolet 8o to bych si ho raději šla nechat strhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.12 22:12

Jak vystřihnout? nebude to zarůstat znovu? nikdy jsem na to netrpěla, takže nevím jak se tohle stalo :,( :,(

• Citovat
  • Upravit
2377
2.1.12 22:14
Anonymní píše:
Jak vystřihnout? nebude to zarůstat znovu? nikdy jsem na to netrpěla, takže nevím jak se tohle stalo :,( :,(

jestlize ti to hnisa, tak sis to zastrihla spatne asi a kousek ti tam zustal - kdyz se sahnes na roh palce tak citis tam jen mekkou tkan nebo i ostry - tvrdy nehet? nekdy se kousek oddeli, zustane tam a dela zanet, ja mam blby tvar nehtoveho luzka, takze to mam v podstate dane ale sprovou krekci to neni poznat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
2.1.12 22:15

Mě ve 13 letech nehet na noze několikrát strhávali, je to hnus. A jako první pomoc mi máma dávala nastrouhanou rostlinu Aloe vera a zavázat. Zatáhlo se to. Ale já měla neje hnis, mě už vylezlo i maso ze strany jak to bylo zarostlé :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
2.1.12 22:19

Já jsem měla něco podobného loni a trápila jsem se s tím celou zimu.Kamarádka měla to samé, šla nehet trhat a trápí se s tím ještě teď.Mě nakonec pomohlo absolutně na to nešahat a nechat ten nehet dorůst,jen opatrně pilníkem jsem odtlačovala tu kůžičku a vymačkávala hnis.Jak nehet dorostl bylo ihned po problému.

• Citovat
  • Upravit
30420
2.1.12 22:26

višňák :pankac: :pankac: mě se to vrací asi co 2m, dycky si kousek podlubu pod nehtem a tlačím tam višňák a zalepím. Tak to opakuju asi 4 dny a pak je to v pohodě :-) Už nikdy by mě nikdo s tím nedostal k dr, jednou mi strhávaný a šitý nehet stačil a už opravdu nikdy více :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.12 22:29

Tak jsem tam zajela pinzetkou a kousek nehtíku povysunula a odtrhla. Tak snad to bylo ono..ale bolestí jsem se tu kroutila jak had. Zkusím to ještě nasvítit biolampou snad se to brzy zahojí. Děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
30420
2.1.12 22:30

ale namaž to něčím, co vytahuje hnis, protože 2 měsíce je fest dlouhá doba, ať ti tam nic nezůstane

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
2.1.12 22:31

Já s tím bojovala nedávno. V životě jsem to neměla a nejdnou, rup a zarostlý nehet. Bolí to šíleně. Snažila jsem se nehet oddělit v zarostlé části od lůžka. 2 dny to bolelo nepředstavitelně a trochu to hnisalo, ale pak to přestalo bolet a dobrý. Pak to zase začlo pobolívat. Zrovna jsem byla na pedikúře a pedikérka mi to vyčistila, pořádně oddělila a pod nehet nacpala kousky papír.gázy. Říkala, že to tam mám nechat, kdyby vylezlo znovu zastrčit a nebo znovu doplnit. A musím říct, že to skvěle pomohlo. Nehet teď už dorostl, jak má a jsem zase ok! Tak zkus buď sama a nebo zajdi na pedi. Myslím, že šikovná pedikérka si s tím taky poradí! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
2.1.12 22:53

Zopakuji to, co jsem tu (v jiné podobné diskuzi) už jednou napsala. Pokud máš v rozumné vzdálenosti Liberec, napiš mi a pošlu ti ti kontakt na šikovnou pedikérku, za kterou tam lidi s tímto problémem běžně jezdí z Prahy… Mně rozhodně pomohla i bez strhávání nehtů svojí precizní prací…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
2.1.12 23:15

tak já se s tím trápila taky dva měsíce,dávala jsem si tam černou mast ta krásně vytáhla hnis a pak jsem zkusila zalepit si prst náplastí,je to popsané tady http://health.ic.cz/…ajici_nehet/ a to pomohlo,ten nehet netlačil na lužko a pokud mi na to nikdo nesahal tak to vůbec nebolelo,vešla jsem se bez problému i do boty a nekulhala jsem,když už to bylo skoro OK tak jsme se s malou pošťuchovali a ona mi na to nechtěně dupla začalo to krvácet a od tý doby se to zase zhoršilo,vylezlo mi i maso ven nakonec jsem skončila na chirurgii(a kdybych to věděla šla bych tam už dávno,když jsem byla malá 2 krát mi zarostlý nehet strhávali a bylo to nezkutečný v noci jsem řvala bolestí),tentokrát mi vzali jen asi čtvrtku nechtu,siceto moc bolelo protože ten zánět byl moc pokročili ale za tři dny jsem sundala obvaz a noha vypadala skoro stejně jenchybělo kousek nehtíku,takže zkus náplast pokud se ti neuleví šla bych na chirurgii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
2.1.12 23:36

Tak opravdu jedině tak jak je popsáno na stránkách na které odkazuje fufiiina!
Prostuduj to a chce to trpělivost, ale je to jediný opravdu účinný způsob. Taky s tím válčím, zajímavé je, že se mi to udělalo poprvé také až po porodu. I to autor stránek zmiňuje.
Hlavně žádnou chirurgii, zbytečně nemáčet, třikrát denně umýt, vydezinfikovat(nejlépe jód) a zalepit tak, aby se odtáhl kožní val od nehtu, jak je na stránkách popsáno. Hlavně nic nevystřihovat!!!! Naopak, nechat nehet vyrůst a stříhat do rovna. Trvá to, ale funguje to! Držím palce(u nohou :D )!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
3.1.12 00:10
Brnka píše:
Tak opravdu jedině tak jak je popsáno na stránkách na které odkazuje fufiiina!
Prostuduj to a chce to trpělivost, ale je to jediný opravdu účinný způsob. Taky s tím válčím, zajímavé je, že se mi to udělalo poprvé také až po porodu. I to autor stránek zmiňuje.
Hlavně žádnou chirurgii, zbytečně nemáčet, třikrát denně umýt, vydezinfikovat(nejlépe jód) a zalepit tak, aby se odtáhl kožní val od nehtu, jak je na stránkách popsáno. Hlavně nic nevystřihovat!!!! Naopak, nechat nehet vyrůst a stříhat do rovna. Trvá to, ale funguje to! Držím palce(u nohou :D )!

jojo nemáčet,já to pár dní namáčela v Řepíku a dost se to zhorčilo,tím jak se to zalepilo,ten hnis vytekl a a palec byl krásně suchý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Užitečné odkazy

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková