Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
poradne naparit, nehet vystrihnout, nuzkama vydolovat, namazat cernou masti anebo framykoinem a nehet strihat opatrne potom…
Taková první pomoc je buď černá mast smíchaná s pytiolem nebo betadine mast-přelepit to náplastí a min. 2× denně vyměnit(vytáhne to hnis a mohlo by se to zahojit), pak je ale potřeba oddělovat lůžko od nehtu, aby to nezarůstalo znovu, nejlépe podložit kouskem vaty. Někdy ovšem pomůže už jen to trhání nehtu
2měsíce jsou už dost dlouhá doba, nedokážu si představit jak to musí bolet
to bych si ho raději šla nechat strhnout.
Jak vystřihnout? nebude to zarůstat znovu? nikdy jsem na to netrpěla, takže nevím jak se tohle stalo
![]()
Anonymní píše:
Jak vystřihnout? nebude to zarůstat znovu? nikdy jsem na to netrpěla, takže nevím jak se tohle stalo![]()
jestlize ti to hnisa, tak sis to zastrihla spatne asi a kousek ti tam zustal - kdyz se sahnes na roh palce tak citis tam jen mekkou tkan nebo i ostry - tvrdy nehet? nekdy se kousek oddeli, zustane tam a dela zanet, ja mam blby tvar nehtoveho luzka, takze to mam v podstate dane ale sprovou krekci to neni poznat ![]()
Mě ve 13 letech nehet na noze několikrát strhávali, je to hnus. A jako první pomoc mi máma dávala nastrouhanou rostlinu Aloe vera a zavázat. Zatáhlo se to. Ale já měla neje hnis, mě už vylezlo i maso ze strany jak to bylo zarostlé ![]()
Já jsem měla něco podobného loni a trápila jsem se s tím celou zimu.Kamarádka měla to samé, šla nehet trhat a trápí se s tím ještě teď.Mě nakonec pomohlo absolutně na to nešahat a nechat ten nehet dorůst,jen opatrně pilníkem jsem odtlačovala tu kůžičku a vymačkávala hnis.Jak nehet dorostl bylo ihned po problému.
višňák
mě se to vrací asi co 2m, dycky si kousek podlubu pod nehtem a tlačím tam višňák a zalepím. Tak to opakuju asi 4 dny a pak je to v pohodě
Už nikdy by mě nikdo s tím nedostal k dr, jednou mi strhávaný a šitý nehet stačil a už opravdu nikdy více ![]()
Tak jsem tam zajela pinzetkou a kousek nehtíku povysunula a odtrhla. Tak snad to bylo ono..ale bolestí jsem se tu kroutila jak had. Zkusím to ještě nasvítit biolampou snad se to brzy zahojí. Děkuji ![]()
ale namaž to něčím, co vytahuje hnis, protože 2 měsíce je fest dlouhá doba, ať ti tam nic nezůstane
Já s tím bojovala nedávno. V životě jsem to neměla a nejdnou, rup a zarostlý nehet. Bolí to šíleně. Snažila jsem se nehet oddělit v zarostlé části od lůžka. 2 dny to bolelo nepředstavitelně a trochu to hnisalo, ale pak to přestalo bolet a dobrý. Pak to zase začlo pobolívat. Zrovna jsem byla na pedikúře a pedikérka mi to vyčistila, pořádně oddělila a pod nehet nacpala kousky papír.gázy. Říkala, že to tam mám nechat, kdyby vylezlo znovu zastrčit a nebo znovu doplnit. A musím říct, že to skvěle pomohlo. Nehet teď už dorostl, jak má a jsem zase ok! Tak zkus buď sama a nebo zajdi na pedi. Myslím, že šikovná pedikérka si s tím taky poradí! ![]()
Zopakuji to, co jsem tu (v jiné podobné diskuzi) už jednou napsala. Pokud máš v rozumné vzdálenosti Liberec, napiš mi a pošlu ti ti kontakt na šikovnou pedikérku, za kterou tam lidi s tímto problémem běžně jezdí z Prahy… Mně rozhodně pomohla i bez strhávání nehtů svojí precizní prací…
tak já se s tím trápila taky dva měsíce,dávala jsem si tam černou mast ta krásně vytáhla hnis a pak jsem zkusila zalepit si prst náplastí,je to popsané tady http://health.ic.cz/…ajici_nehet/ a to pomohlo,ten nehet netlačil na lužko a pokud mi na to nikdo nesahal tak to vůbec nebolelo,vešla jsem se bez problému i do boty a nekulhala jsem,když už to bylo skoro OK tak jsme se s malou pošťuchovali a ona mi na to nechtěně dupla začalo to krvácet a od tý doby se to zase zhoršilo,vylezlo mi i maso ven nakonec jsem skončila na chirurgii(a kdybych to věděla šla bych tam už dávno,když jsem byla malá 2 krát mi zarostlý nehet strhávali a bylo to nezkutečný v noci jsem řvala bolestí),tentokrát mi vzali jen asi čtvrtku nechtu,siceto moc bolelo protože ten zánět byl moc pokročili ale za tři dny jsem sundala obvaz a noha vypadala skoro stejně jenchybělo kousek nehtíku,takže zkus náplast pokud se ti neuleví šla bych na chirurgii
Tak opravdu jedině tak jak je popsáno na stránkách na které odkazuje fufiiina!
Prostuduj to a chce to trpělivost, ale je to jediný opravdu účinný způsob. Taky s tím válčím, zajímavé je, že se mi to udělalo poprvé také až po porodu. I to autor stránek zmiňuje.
Hlavně žádnou chirurgii, zbytečně nemáčet, třikrát denně umýt, vydezinfikovat(nejlépe jód) a zalepit tak, aby se odtáhl kožní val od nehtu, jak je na stránkách popsáno. Hlavně nic nevystřihovat!!!! Naopak, nechat nehet vyrůst a stříhat do rovna. Trvá to, ale funguje to! Držím palce(u nohou
)!
Brnka píše:
Tak opravdu jedině tak jak je popsáno na stránkách na které odkazuje fufiiina!
Prostuduj to a chce to trpělivost, ale je to jediný opravdu účinný způsob. Taky s tím válčím, zajímavé je, že se mi to udělalo poprvé také až po porodu. I to autor stránek zmiňuje.
Hlavně žádnou chirurgii, zbytečně nemáčet, třikrát denně umýt, vydezinfikovat(nejlépe jód) a zalepit tak, aby se odtáhl kožní val od nehtu, jak je na stránkách popsáno. Hlavně nic nevystřihovat!!!! Naopak, nechat nehet vyrůst a stříhat do rovna. Trvá to, ale funguje to! Držím palce(u nohou)!
jojo nemáčet,já to pár dní namáčela v Řepíku a dost se to zhorčilo,tím jak se to zalepilo,ten hnis vytekl a a palec byl krásně suchý
Ahoj Holky, chci se zeptat, poradit. Je to cca 2 měsíce co jsem blbě zastřihla nehet na noze. Vnitřní část. Ted je to bolavé hnisavé. Ten pořád olupuji. Jenže když mi dítě zavadí o nohu nebo já se do ní bouchnu tak bych bolestí umřela. To už radši znovu rodit
Chci se zeptat jestli máte někdo zkušenost s léčbou „made in myself“
Nechci k lékaři. Spíš bych byla radši kdyby se hnis postupně vytlačil a nikdo na to nesahal, trhání nehtu si neumím představit, hlavně mám malé miminko a pomoc skoro žádnou. Děkuji za rady.