Zarostlý nehet na noze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8254
3.1.12 00:13

Tak já myslím,žes to udělala dobře-já se s tím před mnohalety trápila z úzkých koní asdi 3 měsíce,pak mi pomohla pedikérka tak že mi ho ze strany kde to bolí střihla a ten boční kousek vytrhla-ale musí se tou pinzetou vytahnout to až zespoda(nesmí se přetrhnout ) a byl klid-říkala,že to bylo za 5minut 12,jinak bych už musela na chirurgii(a jak to tu čtu,ještě že ne)-od té doby léta klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.12 04:00

ja to obcas mivam a resim to tak (kdyz bolesti neusnu), ze si vezmu ostre mensi nuzky a nehet v te zarostle casti jednoduse odstrihnu, proste odstrihnu cca 1mm nehtu podel az do luzka a ustrizeny nehet odstranim/vytrhnu. Kolikrat je treba pouzit i pinzetu, abych ten ustrizeny nehet poradne „vytrhla“. Priprav si ubrouskove kapesniky, desinfekci, vydesinfikuj nuzky, pinzetu, okoli nehtu.. a po „operaci“ si to poradne vydezinfikuji a vetsinou se to do par dni zahoji. Hned po odstrizeni nehtu vzdy pocitim obrovskou ulevu - a usnu! Jinak pouzivam na zarostle nehty (i po „ustrizeni nehtu“) zmekcovac nehtu. Uklidni zapalenou kuzi, je hodne hojivy, a zabranuje zarustani nehtu. Staci kapicka a vmasirovat do nehtoveho luzka kolem kutikul a do kuze podel nehtu. Neni nejlevnejsi, ale vydrzi mi pres rok. Doporucila ho ma vynikajici pedikerka (ktera mi za nespravne strihani nehtu, ktere mi zpusobuje zarustani hubuje :lol: )

• Citovat
  • Upravit
Hpnzulky
2.3.12 15:50

dotaz

Moc prosím, kdo ví o nějéké té masti, nebo co to je, jak se tomu říká Třešnák? Ptala sem se v lékárně ,ale koukala na mě lékárnice jako na tele.Zkusila cem černou mast, která by měla hnis se zaníceného prstu vytáhnout, ale nepomáháto. Trápim se už celý týden a představa toho,že si mám vzít boty a jít ven, je hrozná. Děkuji za odpověď

• Citovat
  • Upravit
Hpnzulky
2.3.12 15:56

prosím co je to ten Višnák…už sem o tom četla i jinde,že pomáhá

• Citovat
  • Upravit
7421
27.5.12 23:08

Napiš mi SZ, dám ti její kontakt. Zrovna v pátek u ní byl manžel se zatůstajícím palcem poté, co se mu před nějakou dobou podařilo strhnout si nehet… Po zákroku si liboval, jaká to byla úleva…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
27.5.12 23:14

Když jsem byla malá, stalo se mi to 2×. Pokaždé mi to ‚operovali‘ v nemocnisi. Umrtvili prst, vystřihli a bylo to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blanusch
28.5.12 12:44

Zarostlý nehet

Díky, za odpověď, omlouvám se ale, že nevím co je SZ :( , kontakt bych moc ráda, děkuji. Na miminu jsem nová.

• Citovat
  • Upravit
7421
28.5.12 22:16

Musíš se zaregistrovat a pak mi můžeš poslat soukromou zprávu. (SZ) Já ti pak na ní odpovím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3339
28.5.12 22:22

přesně jako @Brnka - taky se mi to po porodu začalo dělat. Používám tu náplasťovou metodu , zatím funguje. Desinfikuju tea tree oilem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
30.5.12 16:43

zarostlý nehet

zaregistrovala jsem se a píšu SZ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Renata 7
3.7.12 12:36

Přiskřípnutý paleček ruky do dveří

Dobrý den maminky. Chtěla bych se zeptat, jestli s tím některá nemáte zkušenosti. Malí byly dva roky a stala se nám nepříjemná věc, že si přiskřípla paleček ruky do dveří. Nehtík má dole naprasklý a začíná jí to pod nehtíkem na palečku i hnisat. Manžel mi říká, že jí nejspíš sleze nehtík. Stržení nehtíku na chirurgiji se mi zdá dost drastický pro tak malou holčičku. Poradíte mi prosím někdo, dost se tím trápím. Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
3429
3.7.12 13:14
@Renata 7 píše:
Dobrý den maminky. Chtěla bych se zeptat, jestli s tím některá nemáte zkušenosti. Malí byly dva roky a stala se nám nepříjemná věc, že si přiskřípla paleček ruky do dveří. Nehtík má dole naprasklý a začíná jí to pod nehtíkem na palečku i hnisat. Manžel mi říká, že jí nejspíš sleze nehtík. Stržení nehtíku na chirurgiji se mi zdá dost drastický pro tak malou holčičku. Poradíte mi prosím někdo, dost se tím trápím. Děkuji.

Malá to měla nedávno, taky se skřípla a slezl jí nehet. Většinou to sleze samo, jenom když se starý nehet nechce pustit, je potřeba ho vytrhnout. Ale jestli jí to hnisá, zašla bych k doktorovi, musí ji to bolet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Renata 7
3.7.12 18:17

Děkuji za odpovědi. Nakonec jsem s malou zajela k naší doktorce, ta nás poslala na chíru. Udělali nám rengen, ten byl v pořádku. Ani nám nic nepíchali, že to zhnisané nemá, je to zhmožděné. Nehtík sleze sám, až poroste nový. Při zadrhávání to máme přelepit náplastí. Dali nám polštářkovou náplast potřenou mastí Betadine. A kdyby se nám něco nezdálo tak máme přijít.

• Citovat
  • Upravit
7332
16.12.12 14:23

Já měla na palečku u nohy stejný problém. Navštívila jsem soukromou plastickou chirurgii a tam mi udělali operaci. Garantují, že se to nikdy neopakuje. Mám to asi 10 let a od té doby klid.

Stálo to tuším 1500Kč ten zákrok. Laserem mi to vyřízli - teda tu zarostlou část. Bolelo to potom nějakou dobu, než se rána zhojila, ale od té doby jsem s tím problé neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
16.12.12 15:01

@Nina Filipi synovi to udělali zadarmo na chirurgii, už to má tak 4 roky a od té doby klid.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková