Zarostlý nehet u miminka

1633
27.4.15 17:23

Zarostlý nehet u miminka

Ahoj. máte někdo zkušenosti se zarůstajícím nehtem na palci u nohy u miminka? jaký byl postup vašeho Dr.? my dnes byly u Dr. napsala nám mast + dělat odvar z řepíku a jako poslední možnost chirur. strhnutí. což tedy nechci. děkuji za vaše odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1289
27.4.15 18:41

Ahoj.muj syn mel nedavno zarostly nehet na palci u nohy.jsou mu sice uz dva roky ale mylim, ze postup je stejny.my chodili asi tyden necely kazdy den na prevaz, kde mu tam dali nejakou masticku a desinfekci a nesmel do boty nebo se koupat. miminko pocitam jeste nechodi takze o to je to jednodussi. potom dostal jen naplast komtrola asi dvakrat tydne pak po tydnu a cca tri tydny jsem mu trikrat denne otirala palecek repikem. musom rict, ze je na to vyborny. zlepsilo se to rychle, dukladne jsem ‚tupkovala‘ palecek pet az deset minut gazovym ctvercem namocenym v repikovem caji (kazde rano jsem si uvarila cerstvy, louhovat deset minut, a pak si vzdy trosku nalila do misticky a pouzila).delala jsem to dokud mu nehet nedorostl az nahoru, aby zase nezarostl. proto ty tri tydny. zpocatku se muze kuze okolo trosku rozmocit a oloupat, ale toho se nebokte :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavlats
27.4.15 18:55

Já s tím zkušennosti mám. Mladším dcerkám začaly zhruba ve dvou týdnech věku zarůstat nehtíky u palečků a hnisalo to. Na chirurgii jsme s tím byly, ale nehtíky netrhali. Jen sestříhali tu kůži okolo. Měli jsme ATB mast a dělaly obklady Rivanolem.
Ta nejmladší to měla ošklivé, nehtíky úplně deformované - tam nám vyhrožovali, že je budou trhat a dělat plastiku nehtových lůžek, ale dělalo by se to až v pozdějším věku a v celkové narkóze. Teď je jí rok a nehtíky se krásně rovnají, takže to vypadá, že se té plastice vyhnem.

• Citovat
  • Upravit
16685
27.4.15 19:05

@Markétka5 A tusis, co byla pricina, ze nehet zarusta? U nas jsem to zpusobila ja. Resila jsem u syna a mazala masti Fungicidin na predpis. Pomohlo dusledne dodrzovani strihani po koupani (zmekceny nehet) a samostatne nuzky (do te dody jsem strihala spolecnymi a asi byly infikovane, prestoze druhym nevadily).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
898
27.4.15 21:56

Malemu jako novorozenci taky zarustaly nehty na palci - nam radila nekolikrat denne pretrit lihem (stejnym jako na pupik) a bud nedavat ponozky vubec anebo naruby, aby tam nevadil ten sev. Pomohlo to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
27.4.15 21:58

A co sehnat šikovnou pedikérku? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
1.5.15 15:20

@Brontik jako, ze by mela miminko nekolikrat tydne brat na strihani nehtu k pedikerce?? to by asi nebylo nic moc. navi pokud se to stalo jednoua neni to kvuli nehtovemu luzku nebo tak, tak je to podle me zbytecne. nam se to stalo, kdyz maly se u strihani jednou cuknul..ale repik uplne dostatecne pomohl..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
1.5.15 20:17

Ne. že by mu to ošetřila padikérka a poradila co a jak dál.
Mně třeba zarostlé nehty na palcích dala jedna šikovná pedikérka dokupy. A že to byly kousky… :roll: Díky ní jsme nemusela na strhávání, plastiku ani jiné chirurgické ošetření…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavlats
1.5.15 22:13

Tak u nás to třeba vůbec nebylo tím, že bych malou střihla (nehty na nohách jsem prvně stříhala snad ve dvou měsících). Ale prostě měla při narození nehtíky na palečkách u nožiček nedorostlé a začly pak dorůstat blbě. S tím pedikérka asi nepomůže a pak také pochybuji, že by si některá na novorozence troufla.

• Citovat
  • Upravit
6.9.16 16:03

Syn měl od narození hodně zarůstající nehty na palcích u nohou. Ve 4 týdnech už měl palečky celé červené. Pediatrička napsala Framykoin a poslala nás na plastickou chirurgii. Byli jsme v Brně v dětské nemocnici. Asi 30ti letý doktor mi řekl, že Framykoin je asi to jediný, co se na to nedává. Říkal, že to má asi každé druhé dítě a že se diví, že si s tím pediatrička neví rady. Takže cca 3× denně poťupat tou ušní vatovou tyčinkou roztokem Betadine (naředěn 1:10) a HLAVNĚ s tím nic nedělat. Nestříhat, nemačkat, prostě nic. A ponožky dávat naruby, aby se to nedřáždilo o ten šev. Prý se to natírá cca měsíc, než nehet přeroste. Kdyby to měl zapálené nebo hnisavé, tak na to máme dávat Betadine mast a přelepit, nebo tu višňovku mast. Už 14 dní natíráme roztokem. Jeden nehet už přerostl, takže to funguje. Z té kůže se udělal takový mozol a pak sám odpadl a nehet rostle dál. Doktor říkal, že má stejně starýho syna a že to má taky, že je to normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
16.9.16 13:44

@2Pindruše muzu se zeptat.dnes jsem koupila betadine a bylo mi receno, ze na ty palecky neredit… pod jednimm nehtem uz ma mala asi i hnis.. nejsou ji ani 3tydny… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
9.1.24 18:35

Zkouším obnovit příspěvek. Přičetla jsem vaše zkušenosti, my dostali Fungicidin, ale vůbec nepomáhá. Zkusím ještě ten Betadine. Desim se, aby synovi nehty nestrhavali. Jedná se taky o palce na nohou, z vnější strany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
9.1.24 18:38

Nevím, jak moc to mate zarostlé, ale nám pomáhalo místo potírat dezinfekcí. Nicméně malá to měla jen zacervenale. Doktorka tehdy radila i betadine, ale to mi zas myslim lékárnice nedoporucovala u malých děti (cca 2m), ze by se měla naredit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18251
9.1.24 18:39

@Kerstinn85 Máme na doporučení obvodní Flamigel a je skvělý. Pár dní to trvá, není to hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
9.1.24 19:19

Děkuji za tipy. My máme ten Fungicidin od pátku, měli jsme mazat 4krat denně do středy. A vůbec žádná změna, možná mírně k horšímu. Zítra zkusím sehnat ten Flamigel. Ještě tu mám od porodu z dubna sprej Cicatridina, ten je fajn, tak přemýšlím, jestli ho zkusit. Černá mast se nedoporučuje u dětí do 1 roku, co jsem tak četla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí