Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, k tomu, co tu už bylo napsáno dodám, že kdybys měla nehet zarostlý, tak máš po straně nehtu pod kůží hnisavou bouli. Tohle vidím taky na plíseň. A buď ráda, ošetření zarostlého nehtu dost bolí ![]()
@maxak píše:
Ahoj, k tomu, co tu už bylo napsáno dodám, že kdybys měla nehet zarostlý, tak máš po straně nehtu pod kůží hnisavou bouli. Tohle vidím taky na plíseň. A buď ráda, ošetření zarostlého nehtu dost bolí
A jak se lečí to když je ten nehet zarustá?
Mě teda jednou zarostl nehet a na chíře mě nehet celý strhli.
Aleto je přeci blbost když ti ho strhli to ti potom muže zarust zase ne?
Me ho teda nechali odrust. bolelo to strasne. nemohla jsem.si ani obout botu natoz chodit..
Jinak rychlá pomoc při zarůstání;-) nastrohat brambor a zavázat na noc na prst.Sice v tom bude škubat, ale vytáhne to hnis ven.
@zuhb píše:
A jak se lečí to když je ten nehet zarustá?
No, jak už tu psaly ostatní, odtrhne se část nebo celý nehet. To se provádí při lokálním umrtvení, to bolí, až to přijde k sobě. Nebo ti vrazí nůžky pod nehet a rozevře, aby se uvolnil okraj nehtu, a to mi dělal doktor bez umrtvení a stálo to teda za to
Od té doby jsem už se zarostlým nehtem k doktorovi nešla, tyhle dva zákroky mi stačily a radši jsem se operovala sama ![]()
@maxak mám v živé paměti, jak mě ve 13 letech strhl doktor na chíře nehet za živa. Omdlela jsem bolestí, mamka mu vynadala a já už tam v životě nešla, jaká to byla bolest.
@BohunkaP @luca241 Holky omlouvám se, že to znělo takto špatně, ale na zakladatelku této diskuse se nedalo reagovat již jinak. Kdo měl to štěstí číst její diskuse které zakládala velmi často tak ví co vše psala a tuto diskusi já beru jako její další provokaci… Samozřejmě o plicních vím, ale tady u zakladatelky jsem si nemohla pomoct