Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dělá se to v lokální anestezii, takže bolí když ti tam píchnou jehlu s umrtvením, tak už ni nebolí, až to zase přichází k sobě, ale dá se to vydržet, jinak na nohu cukle
Bude to potom bolet i jak to příjde k sobě
bude to živá rána ![]()
Ja absolvovala strhnuti casti nehtu a nic hrozneho to nebylo, bolelo to, ale zadna katastrofa, jak se to probralo tesne po umrtveni, tak v tom cukalo, ale za par hodin uz to bylo jen citluve na dotek. Spis ta umrtvovaci injekce byla neprijemna, jednou mi s ni zajel az ke kosti a to bylo vyzivne. Ale uz je to 10let, treba to delaji jinak.
Jestli je to kvůli zarostlému nehtu, dá se chirurgii vyhnout. Navíc se po stržení nehtu zarůstající nehet ve 2/3 případlů vrací. Zde je popsaná léčba náplastí:
http://health.ic.cz/…ajici_nehet/
Pokud je to z jiného důvodu, tak to bude bolet a cukat hlavně po tom…Já tedy nezažila, ale mému otci museli vytrhat všechny nehty z jedné ruky. Nosil ji pořád zdviženou, takže podkládat nohu výše.
Mě zarůstal nehet, zašla jsem si s ním na vlastní náklady do laserového centra, kde mi jej zoperovali a od té doby mám klid ![]()
Trhali mi asi 3× nehet u palce, ty 2 trhani bolely, teda, hlavne ty hnusne injekce pod nehet, ale ta posledni vubec, chirurg mi dal injekci do kuzicky pod palec. Pak to trochu boli, kdyz to prijde k sobe, ale nic hroznyho. Mne teda uz delali rovnou plastiku po predchozich zakrocich. Zalezi, na koho narazis.
Nepříjemná je ta injekce, ale pak po strhnutí to pro mě bylo vždycky bez bolesti a úleva. Poprvé jsem měla naražený palec a asi týden mě to bolelo jak blázen, než jsem se dokopala s tím jít. Pak se mi strašně ulevilo a dokonce jsem si nadávala, že jsem tam nešla hned.
Taky jsem se toho strašne bála, ale překvapilo mě, že to nebylo až tak hrozné, dá se to v pohode zvládnout, me teda nestrhnuli cely nehet ale jen pulku…injekce na umrtvení v pohode, mela jsem strasne fajn doktorku a sestricky..porad vtipkovali a tak jsem se porad smala..i s jehlou v palci
tak mi rekli at se netrepu smichem ze tam mam jehlu
. pak jsem teda skoro nic necitila…bylo to utlumene..doktorka opet vtipkovala ze ho nemuze nastrihnout, ze mam konsky nehet a musela si vzit lepsi nuzky
pak mi rekla at se pripravim ze mi ho jde strhnout..tak jsem zatla a v klidu…citila jsem jen tah a ne bolest…krve jak z prasete prej
, namazala mi to kremem proti zanetum ci co a obvazala…pak jsem odkracela v cukli spise po pate..citila jsem jak mi tam cuká, ale nic hrozneho..prevaz taky v pohode…jak rikam, prekvapilo me to ze to docela nebolelo
cekala jsem mnohem horsi zazitky
takze neboj ![]()
@JayLee píše:
jako prase![]()
2× mi strhavali nehet jednou bezumrtveni a jednou s umrtvenim a uz nikdy vic
Jak mužou strhavat nehet bez umrtvení??
Neni to dvakrat prijemne, ale da se to vydrzet. Bolela me umrtvovaci injekce, samotny zakrok vubec ne. Kdyz to pal prichazi k sobe, trochu to boli a cuka, ale opravdu nic hrozneho. Neni se ceho bat. ![]()
Bolí strhávání nehtu na palci u nohy na chirurgii?? boůí potom to převazování? mužu potom chodit?