Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Mazej k doktorovi, než si tu nohu uřízneš
Bolí jen injekce pak nic..Až se to probere, lehce to brní, nikdo ti na to nesmí šlapnout, spadnout, ťukance, nos volné boty..Měla jsem to takhle s palcem. Jinak doporučuju si to cca 2-3 den máchat v odvaru z řapíku a heřmánku - třeba 20 min denně. Krásně se to zatáhne a desinfikuje.
@Térouš
To věřím a ani slovo proti doporučení a zkušenostem odborníka. Ale tady jsem schopný sám usoudit, že to nezabere
Nebolí to, mně strhávali nehet na ruce v srpnu, měla jsem úraz a nehet komplet odtrhnutý od lůžka, držel tak na půl mm u kořene nehtu, to byla taky lahůdka
Píchli injekci a v pohodě, pak to bolelo tak 2-3 dny když jsem o něco zavadila, jinak ne. A nehet mi krásně dorostl, už je jen o kousek kratší než ty ostatní ![]()
@Kraťasss To je tvá věc, ale když ti na to někdo šlápne, tak se pose*** bolestí to ti garantuju
Dobrý den je mi 16 let a mám problémy se zarustajícím nechtem už je to podruhé. Po prvním vytažení jsem si prst nijak neošetřil a potom se mi kolem vnější strany palce vytvořil nějaký otok který při chůzi nebo jakemkoliv pohybu bolí a při doteku u špicky taky z boční strany vubec a mám strach o co se jedná jestli se má s tím jít k doktorovi a ten mi to potom vytrhne. A jestli by to kromě lokálního umrtvení nešl o že by jsem byl v narkoze . Děkuju za případnou odpověd.
@tomáš132 No, stačí lokální umrtvení.Chápu, že se bojíš. Mně bylo tak 13 když mně ho strhávali. NEpříjemné je to, když ti prst umrtvují. Píchají injekci. Jinak to nebolí. Potom je dobré si hned vzít nějaký brufen nebo tak, než to přijde k sobě. A věř mně, že budeš rád, že ti to vyndají. Ono sis nejspíš nevytáhl celý ten kousek. Pokud je to po stříhání, řeknou ti, jak nehty stříhat, aby se to neopakovalo.
já v mládí na zarůstající nehty trpěl, hlavně na palcích, když řeknu, že jsem ten zákrok absolvoval 20, tak nebudu daleko od reality. Nikdy mi ale nehet nestrhávali, vždy jen omrtvení a odstřižení proužku na straně. Nehet pak postupně odrůstal a zase se vrátil do normální velikosti, jen jednou se mi v prstu tak moc vrtali, že mi časem ten nehet sám odlezl takže jsem byl chvíli bez něj, ale hned začal růst další.
Nakonec mi pomohla banalita, cpát si chomáček vaty pod nehet na straně kde to dělá problém, každý den větší a větší aby se tam vytvořila dutina a tlačila tkáň pryč od nehtu
@tomáš132 Nehet nestrhavat, je potřeba plastika nehtového lůžka, oni to „maso“ kolem odříznou a pár stehy zajistí, hojí se to asi týden. Nehet mi strhávali asi 20× a vždycky následoval stejný scénář, ohromný otok tkáně kolem nehtů a další stržení, než jednou se táta zmímil chirurgovi kterému projektoval dům, ten hned zavelel ať mě k němu přiveze a během 5 minut bylo po všem od té doby mám klid (cca 19 let)
No, mě doktor trhal nehet 2× ta první injekce je trochu nepříjemná, pak už ani pořádně cítit nejsou, takže dobrý a troufám si říct, že trhání nebolí. Nejhorší na tom všem je, že člověk čeká, kdy to teda jako bude bolet. Jinak možná než trhání bych zvážila úpravu nehtového lůžka, možná máš nehet jen jednoduše zarůstající po stržení naroste nový a budeš mít klid,ale nekdy bývá, že to nehtové lůžko je úzké(tuším) a nový nehet brzy začne zarůstat znovu.
Ješte pred strzenim bych dala prednost tomuto:
https://sites.google.com/…tajicinehet/
Mne to zabralo ![]()
@Uju píše:
No, mě doktor trhal nehet 2× ta první injekce je trochu nepříjemná, pak už ani pořádně cítit nejsou, takže dobrý a troufám si říct, že trhání nebolí. Nejhorší na tom všem je, že člověk čeká, kdy to teda jako bude bolet. Jinak možná než trhání bych zvážila úpravu nehtového lůžka, možná máš nehet jen jednoduše zarůstající po stržení naroste nový a budeš mít klid,ale nekdy bývá, že to nehtové lůžko je úzké(tuším) a nový nehet brzy začne zarůstat znovu.
Ono je dobré ale zjistit příčinu zarůstajícího nehtu, pokud si nehty stříže do oblouku tak tam úprava lůžka nepomůže, pacient musí změnit stříhací náviky