Zase jsem „prokojila“ celou noc

50
4.12.13 19:32

Zase jsem „prokojila“ celou noc…

Zdravím, četly jste někdo tento článek?
http://www.mojebetynka.cz/…la-celou-noc

Máte s tím někdo zkušenost tak jako já? Co říkáte na Ferberovu metodu popsanou níže v článku? Děkuji:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3400
4.12.13 19:38

@Katy2013 To je pro mě momentálně velmi aktuální téma, malá mi už několik měsíců vstává v noci co hodinu, chce k prsu, je navyklá usínat taktéž u prsa…o Ferberově metodě jsem ještě neslyšela, ale líbí se mi to :) Rozhodně to vyzkouším :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lo
6285
4.12.13 19:48

Ahoj, tak v některých bodech jsem se poznávala..Malej mi spí krásně celou noc a vždy spal hezky, z veliké části za to může jeho povaha,, ale..Nikdy jsme ho nenechla usnout u prsa, když byl u prsa více jak 15 minut, odstavovala jsme ho a pokládala do postýlky, když byl novorozeně, ne nebojte, hlady netrpěl..narodil se s 3100 g a na konci šestinedělí měl 5080 g, plně kojen :) Okolo 3. měsíce měl už 2× denně UM. Na oběd a na noc. V noci se pak budil 2× na kojení. Když mu bylo kolem 4 měsíců, když se probral poprvé na kojení, zkusila jsem mu prostě prso nedát..Hladila jsme po hlavičce, vyvětrala mu, dala dudlík. Probudil se tak ještě 3× a pak už ne :dance: Takže ano, já zkoušela hodně brzy odstavovat od nočního kojení, ale malej mi spí 11 hodin vkuse, když nemá bolesti zubů a jiné starosti :) Ale jak říkám, on je zlatej, spáč. Kdybych měla nějakýho vzteklouna, nevím, jestli by to funguvalo :nevim:
Ale ano, nikdy jsme neuspávala prsem, nikdy se mnou nespal v posteli, odstavovala jsme od nočního kojení poměrně hodně brzy. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
4.12.13 20:03

Dnes jsem začala s Estvillem a hodlám začít i s Ferberem. Mám ještě starší dítě a díky mé unavené nepozornosti mi spadl ze schodů… takže vyměním ospalou nepozornost za čilý pláč…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9318
4.12.13 20:05

Ja asi mimo tema. ale vsude ctu jak dite nema usinat u prsa, ze ma byt ve sve postylce. ze jinak ho to nikdy nenaucim a budu otrok. tak snad v 15ti nebude spat semnou a usinat u prsa ne?
nas malej plne kojen 6m, te bude mit 13m a porad se dost koji. nocni kojeni sme odbourali ze dne na den, kdyse mi zdalo ze je pripravenej proste sem prso uz nedala a svete div de dite spi (a to sem mela deprese.jak ho to odnaucim) ve sve postylce taky zacal spat ze dne na den. a usinani u prsa si taky odbourava sam.
a to jinak nez bez prsa neusnul, v postylce nevydrzel dyl jak pul hodky a kojil se treba 10× za noc

ale. chapu ze to je otravny se prckovi takhle furt venovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lo
6285
4.12.13 20:05

@Kickina Nechceš ho dát na UM??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lo
6285
4.12.13 20:11

@e-lili U nás to bylo nenásilně!! Malej usíná sám, nepláče. Když se mi stalo, že opravdu hodně plakal, uhoupla jsem, ale to jsme musela použít za celých 9 měsíců jen tak 3×…jako vyřvat dítě do padnutí, to není nic pro mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
4.12.13 20:14

@Lo snažím se o to 2 měsíce kvůli váhovému neprospívání. Nechce ničeho, než mě a fenyklový čaj…:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
4.12.13 20:15

Syn se budil na kojeni v noci 3-5× a to az do 14 mesicu. Pak najednou zacal spat sam. Dcera se budi po 3-4 hodinach. Ono je e to kus od kusu takze bych to nehrotila. Me se ro odstavovani u syna vubec nevplatilo. Akorat jsem ho tim stresovala. Dceři ne v kojeni volnost a nebudu to lamat násilím. To co mi pomohlo je spolecne spani. Jen vytahnu prso a je mi jedno kolikrat za noc to je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9318
4.12.13 20:16

@Lo jak rikam kazdy dite je jiny. nektery usina u prsu, nektery my dudlik. jedno probreci celou no s jedno spi od miminky. to musi ta matka poznat a podle.toho se chovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9318
4.12.13 20:18

@paola white souhlas ve vsem.

Miluju spolecny spani. Kdyz me pohladi, prituli se. asi si ho sem zase vezmem (do postele)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lo
6285
4.12.13 20:18

@e-lili Přesně, já mám jen štěstí, že malej to bere tak, jak to prostě je :nevim: Navíc je dost flegmatický, takže jedno k druhému. Já si moc dobře uvědomuju, že mít náročnější dítě, tak by to třeba bylo úplně jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
4.12.13 20:24
@e-lili píše:
@paola white souhlas ve vsem.Miluju spolecny spani. Kdyz me pohladi, prituli se. asi si ho sem zase vezmem (do postele)

Přidávám se do klubu :) Občas si říkám, že já to přitulení snad potřebuji víc než syn. Máme ho nastěhovaného v posteli, takže jen přehazuji od jednoho prsu ke druhému a v podstatě spím celou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
4.12.13 20:30

@e-lili jj presne jak pises. Syn byl odstehovan z pistele rovnou do pokojiku v 9. mesicich a zvladl to v pohode. Do te doby spal s nami. V noci jsem ho pak chodila kojit tam. A snasel to super. Ve 14 mesicich zacal spat najednou celou noc. Sam od sebe. Za dalsi mesic mi vecer kdyz jsem ho dala do postylky zamaval a rekl ze mam jit pryc a začal usinat sam. A za dasli mesic se sam odstavil.
Dcera ta moc nechce byt ve sve postýlce. V noci spu s námi uz od porodnice a prea den nejlépe usina v nadi posteli kde me cítí nebo spi na moji slozene dece

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
4.12.13 20:32

Tak to já jsem srab největší, bojím se zalehnutí, nebo že se převrátí a spadne na zem, ale malýmu je 6 měsíců. Manžel když usne, tak by ho nevzbudilo ani ruské dělostřelectvo, takže taky hrozí zalehnutí a vyhodit ho z postele, nevím no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí