Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím, četly jste někdo tento článek?
http://www.mojebetynka.cz/…la-celou-noc
Máte s tím někdo zkušenost tak jako já? Co říkáte na Ferberovu metodu popsanou níže v článku? Děkuji:-)
@Katy2013 To je pro mě momentálně velmi aktuální téma, malá mi už několik měsíců vstává v noci co hodinu, chce k prsu, je navyklá usínat taktéž u prsa…o Ferberově metodě jsem ještě neslyšela, ale líbí se mi to
Rozhodně to vyzkouším ![]()
Ahoj, tak v některých bodech jsem se poznávala..Malej mi spí krásně celou noc a vždy spal hezky, z veliké části za to může jeho povaha,, ale..Nikdy jsme ho nenechla usnout u prsa, když byl u prsa více jak 15 minut, odstavovala jsme ho a pokládala do postýlky, když byl novorozeně, ne nebojte, hlady netrpěl..narodil se s 3100 g a na konci šestinedělí měl 5080 g, plně kojen
Okolo 3. měsíce měl už 2× denně UM. Na oběd a na noc. V noci se pak budil 2× na kojení. Když mu bylo kolem 4 měsíců, když se probral poprvé na kojení, zkusila jsem mu prostě prso nedát..Hladila jsme po hlavičce, vyvětrala mu, dala dudlík. Probudil se tak ještě 3× a pak už ne
Takže ano, já zkoušela hodně brzy odstavovat od nočního kojení, ale malej mi spí 11 hodin vkuse, když nemá bolesti zubů a jiné starosti
Ale jak říkám, on je zlatej, spáč. Kdybych měla nějakýho vzteklouna, nevím, jestli by to funguvalo ![]()
Ale ano, nikdy jsme neuspávala prsem, nikdy se mnou nespal v posteli, odstavovala jsme od nočního kojení poměrně hodně brzy. ![]()
Dnes jsem začala s Estvillem a hodlám začít i s Ferberem. Mám ještě starší dítě a díky mé unavené nepozornosti mi spadl ze schodů… takže vyměním ospalou nepozornost za čilý pláč…
Ja asi mimo tema. ale vsude ctu jak dite nema usinat u prsa, ze ma byt ve sve postylce. ze jinak ho to nikdy nenaucim a budu otrok. tak snad v 15ti nebude spat semnou a usinat u prsa ne?
nas malej plne kojen 6m, te bude mit 13m a porad se dost koji. nocni kojeni sme odbourali ze dne na den, kdyse mi zdalo ze je pripravenej proste sem prso uz nedala a svete div de dite spi (a to sem mela deprese.jak ho to odnaucim) ve sve postylce taky zacal spat ze dne na den. a usinani u prsa si taky odbourava sam.
a to jinak nez bez prsa neusnul, v postylce nevydrzel dyl jak pul hodky a kojil se treba 10× za noc
ale. chapu ze to je otravny se prckovi takhle furt venovat
@e-lili U nás to bylo nenásilně!! Malej usíná sám, nepláče. Když se mi stalo, že opravdu hodně plakal, uhoupla jsem, ale to jsme musela použít za celých 9 měsíců jen tak 3×…jako vyřvat dítě do padnutí, to není nic pro mě.
@Lo snažím se o to 2 měsíce kvůli váhovému neprospívání. Nechce ničeho, než mě a fenyklový čaj…:-(
Syn se budil na kojeni v noci 3-5× a to az do 14 mesicu. Pak najednou zacal spat sam. Dcera se budi po 3-4 hodinach. Ono je e to kus od kusu takze bych to nehrotila. Me se ro odstavovani u syna vubec nevplatilo. Akorat jsem ho tim stresovala. Dceři ne v kojeni volnost a nebudu to lamat násilím. To co mi pomohlo je spolecne spani. Jen vytahnu prso a je mi jedno kolikrat za noc to je…
@Lo jak rikam kazdy dite je jiny. nektery usina u prsu, nektery my dudlik. jedno probreci celou no s jedno spi od miminky. to musi ta matka poznat a podle.toho se chovat.
@paola white souhlas ve vsem.
Miluju spolecny spani. Kdyz me pohladi, prituli se. asi si ho sem zase vezmem (do postele)
@e-lili Přesně, já mám jen štěstí, že malej to bere tak, jak to prostě je
Navíc je dost flegmatický, takže jedno k druhému. Já si moc dobře uvědomuju, že mít náročnější dítě, tak by to třeba bylo úplně jinak.
@e-lili píše:
@paola white souhlas ve vsem.Miluju spolecny spani. Kdyz me pohladi, prituli se. asi si ho sem zase vezmem (do postele)
Přidávám se do klubu
Občas si říkám, že já to přitulení snad potřebuji víc než syn. Máme ho nastěhovaného v posteli, takže jen přehazuji od jednoho prsu ke druhému a v podstatě spím celou noc.
@e-lili jj presne jak pises. Syn byl odstehovan z pistele rovnou do pokojiku v 9. mesicich a zvladl to v pohode. Do te doby spal s nami. V noci jsem ho pak chodila kojit tam. A snasel to super. Ve 14 mesicich zacal spat najednou celou noc. Sam od sebe. Za dalsi mesic mi vecer kdyz jsem ho dala do postylky zamaval a rekl ze mam jit pryc a začal usinat sam. A za dasli mesic se sam odstavil.
Dcera ta moc nechce byt ve sve postýlce. V noci spu s námi uz od porodnice a prea den nejlépe usina v nadi posteli kde me cítí nebo spi na moji slozene dece
Tak to já jsem srab největší, bojím se zalehnutí, nebo že se převrátí a spadne na zem, ale malýmu je 6 měsíců. Manžel když usne, tak by ho nevzbudilo ani ruské dělostřelectvo, takže taky hrozí zalehnutí a vyhodit ho z postele, nevím no…