Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já taky musím někdy vydýchávat jen tak prohozené hlášky a pořád i po těch letech jsem vždycky v šoku, že první reakce nejsem schopná!!!
No co bych si taky zasloužila, když jsem udělala tak strašnou věc a to, že jsem si vzala jejího syna ![]()
Stěžovat si nemůžu, protože kdo by mi věřil, když ona si vybere chvilky kdy jsme samy.
No nic, chce to klid, i když je to někdy těžké, a žít si svým životem!!!!
Danny, nemáš mobilní telefon s nahráváním? Nebo něco podobného. To by koukala, kdybys ji nahrála,co? ![]()
Teda to je sila… ![]()
Kdyby memu diteti neco takoveho rikala moje mama, tak by doslo k velmi razne slovni potycce…
A ja bych z ni vysla vitezne - a to za jakoukoli cenu… ![]()
Kdyby takhle oslovovala nase dite tchyne a pak mi rekla, ze to povazuje za laskyplne…, oslovovala bych ji stejne…
Ono by ji to rychle preslo… ![]()
Ackoliv poprve bych asi taky zustala stat s otevrenymi usty a jen bych nevericne koukala… Ovsem po ‚nekolikate‘ uz bych fakt reagovala… A to jsme jinak opravdu nesmela a hooooodne klidna… ![]()
„Dobry den, mrcho… Date si kavu, mrcho? Milacku, bez si se svou mrchou vypit kaficko, ja za chvili prijdu…“
No, to je opravdu laskyplne osloveni…
![]()
Mikino,
to je hrozne
![]()
To je pekne hnusne oslovenie a uplne mi rozum stoji, ako tak niekto moze niekoho oslovit, tym duplom male dieta !
Mna by to teda strasne vytocilo a urazilo a vyrazila by som ju, to teda ze sa volam tak ako sa volam ![]()
Ja teda celkovo citam tieto prispevky o svokrach so zvlastnym pocitom, pretoze ta moja je naprosto skvela… Toto keby som jej povedala ako zazitok, tak by stratila rec, rovnako ako som ju stratila ja… No mne priam rozum stoji, fakt az mi sanka klesla a dych vyrazilo ![]()
A je mi z toho smutno … Toto si nenechaj ![]()
ps: ten Guttalax ti mozem poslat, mam dva uplne nepouzite a ja ich nepotrebujem, ty ich zuzitkujes lepsie
![]()
Ahoj,
teda holky, to je síla ![]()
Takhle by řekl někdo mojí Nikolce jenom jednou a šel by z okna!!
Nic láskyplného mi na tom teda nepřipadá…
JO moje ségra řekne s úsměvem mému prckovi „i ty hadimrško“, když jí třeba lochtá a ona se kroutí, to je něco jiného..
Jinak dobrý nápad, až příště tchýně přijde, tak jí pozdravit - Dobrý den mrcho! a pak jí tvrdit, že je to normální…
Jarka a Nikolka
Mikino, Gábinko,
to je vážně děsný, nevím co bych dělala já. Mám taky povedenou tchýni a sprostýho tchána, který má k nám vstup zakázán a naše malá ho nikdy neuvidí.
Napadlo mě, co takhle naučit Vaše cácorky oslovovat babičku s láskou „ahoj krávo“ ?
Myslím to z legrace, ale co až z toho budou mít holky rozum a budou tak oslovovat ostatní? Báby nebudou stačit zírat a budou je chtít za to určitě trestat… ![]()
Adka
Ahoj,
no tak ja mam neco podobneho :
moje babicka! rika male : ty kujvo (kurvo) nekdy to rekne i s tim „r“, treba narezu ti zadek kurvo mala ![]()
Ja teda beru slovo kurva taky jako hnusnou urazku, babicce jsem i rekla at ji tak nerika, nic mi na to nerekla, jen ze to nemysli zle…
Ja kdyz byla mala tak jsem denne slychavala - hajzle, kurvo, svine lina, parchante… atakdal
a celkem mi to pusobilo trauma a nechapu, ze nevidi, ze je to osklive, sproste a detem se tak nerika ![]()
R.
Když vám něco vadí, nebojte se to říct. Když okolí nepřistoupí na pravidla, omezit styk. Je to hodně nepříjemné, ale nedá se nic dělat. taková oslovení opravdu nemají nic společného s láskou. Navíc, když vy samy jim budete vtloukat do hlavy, že jsou neslušná.
Biny - ona takovehle vyrazy pouziva bezne, takze ji to asi neprijde, jinak si to neumim vysvetlit.
Jinak omezit styk u nas nelze - bydli nad nama
![]()
Jo jo i já jsem v dětství slýchávala, jak jsem k ničemu, že se hodím jen na utírání zadků ukrav, jak jsem šíleně tlustá, nesměla jsem chodit do žádnýho kroužku. A svojí holčičku budu bránit. Nechci aby jí někdo říkal, že je k ničemu a nadával jí. Pak z ní vyroste člověk, který se bude pořád podceňovat. A vůbec proč má někdo cizí nadávat mojí holčičce.
Ten kdi jí jen jednou v životě řekne, že je tlustá, hloupá, že na něco nemá bude mít co dělat se mnou ![]()
To se dítěti neříká.
Jo a moje teta z vesnice, když jsme k jako děti jezdili, tak už z dálky volávala a kurvy pražský už jsou zase tady.
Tak jí ty její „normální“ výrazy napište na dveře. Třeba sprayem ![]()
Na hrubý pytel hrubá záplata. Když to nepůjde po dobrým .....
A zkus taky ten Gutalax ......
Mohli byste holky pak založit diskusi s názvem Gutalax a svými zkušenostmi ![]()
Mikino - jsem stejneho nazoru, naprosto. Ani nevis, jak casto moje mala slysi, jak je krasna, jak ji miluju, jak je sikovna a furt ji pusinkuju hahaaaa
Ale to zas pry bude rozmazlena, to si nevyberu, ze ![]()
Biny - dobry, ale babicce je 76
nechci ji zabit, pricitam to senilite a starobe ![]()