Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Teď od nás odešla tchýně a jsem zase akorát naštvaná. Nejenom, že se k malý vůbec nezná. Jen k ní přijde, podívá se na ní řekne že je hezká, jde do kuchyně tam pije kafíčko a mele ty svoje kraviny jako co se děje v práci apod.
No a dneska tomu na:,–(ila korunu, když místo pozdravu povídá malý ,,NO ČAU MRCHO,,
Jak byste na to reagovaly ?? Mě to úplně vzalo dech a nebyla jsem schopná slova.
No to je hnus.
Odpověděla bych jí stejně a zavřela jí dveře před nosem a vypnula zvonek. Na to se snad nedá ani jinak reagovat, ne?
Nebo možná dá.
Příště až dorazí, uvař jí to kafíčko a přidej hoooooooooooodně projímadla
Příště snad už nepřijde. A pokud ano, tak zopakovat ![]()
Mikino,
k tomu teda nevím, co bych napsala. Tchyně asi nemá všech 5 pohromadě. A oslovení tchyně si fakt zaslouží. Já bych jí asi něco řekla, protože tohle je fakt moc.
Fakt nevím, co víc napsat, vyrazilo mi to dech.
Přeji pevné nervy.
Peťula
PŘÍŠTĚ JÍ UDĚLÁM NĚCO JÁ, TŘEBA TO PROJÍMADLO. TĚCH 80 KČ ZA GUTTALAX DO NÍ VRAZIM DO BABY.
NEJHORŠÍ NA TOM JE, ŽE PODLE MANŽELA JE TO NORMÁLNÍ A MYSLELA TO S LÁSKOU ![]()
TEN SAMÝ NÁZOR MÁ I MOJE MATKA
TAKŽE ZASE NEJHORŠÍ JSEM JÁ.
PANE BOŽE, KDYBY ŘEKLA TŘEBA TY MRŠKO.TO BY UŽ VYZNĚLO JINAK.
PŘÍŠTĚ AŽ BUDE MĚT PŘIJÍT, TAK MI DO TOHO RADŠI NĚCO VLEZE A NEBUDU DOMA ![]()
To je síla!
Chápu, že ses v té chvíli nezmohla na slovo.
Já bych se asi taky totálně zasekla.
Ale nejradši bych jí v tu chvíli položila otázku: Proč?
Ať mi to vysvětlí. Proč mrcha?
Proč, Proč, Proč…takhle bych jí tlačila do odpovědí až by docouvala ke dveřím a už nikdy nepřišla.
Vůbec ti tu tchýni nezávidím, rozhodně by to měl slyšet manžel.
Hodně síly v boji proti hloupé babě!
Ahoj, Markéta
Hustý, ovšem můžu tě ujistit, že to se neděje jen u tebe - moje máti malé říká velmi často kurvičko apod. A když jsem jí doslova okřikla, že takhle teda malé říkat nebude, odpoví leda, že mi tak říkala taky.
Ona to bere jako cosi roztomilého, já naopak za velmi urážející. A to je jeden z důvodů našich hádek, o dalších nemluvě…
Bohužel:(
G
Manžel to slyšel byl u toho. Nereagoval ![]()
Když jsem se ho teď ptala, jak to jako myslela, tak jen odpověděl no jak normálně. Tak jsem mu řekla, že teda jako normální mi to nepřipadá. Tak jsem divná ![]()
Jenom oni jsou ty nej.
????????????
Ne, mě to taky nepřipadá s láskou.
M
Hele, já teda nejsem právník, ale neohrožují mravní výchovu dítětě? Co jim tak pohrozit nějakým trestním oznámením, když to jinak nejde. A to myslím vážně.
Já bych to teda nesnesla. To by řekla jednou ![]()
Ani mi to nepřijde roztomilé či s láskou, byť vím, že to tak myslí. Ale zkrátka mi to vadí. Taky bych vlastní mámě neřekla s láskou slepice, natož něco horšího…
G
Teda baby to je sila!! ![]()
Gabca, potom nech sa mamka nedivi, ked to mala pochyti a bude tak titulovat ju, alebo ine pribuzenstvo, ale predpokladam, ze zase budete najhrosi vy, co to dieta ucite za slova, co?? ![]()
Boze niektory ludia fakt nemaju vsetko v hlave v poriadku.
U nas je to tiez tak, ze co povedia manzelovi rodicia je svate a ja som za blbca, co vsetko robi zle.
Ale ja sa nedam aj za cenu hadok s manzelom, co je vela, to je moc a toto by malemu niekto povedal raz a bola by z toho ostra hadka.
Mikina to co tychne povedala svadci len o jej nizkej inteligencii, toto clovek s trochou IQ v hlave rozhodne nepovie malemu dietatu ani zo srandy, a ani keby to myslela s akoukolvek laskou.
Mozno to pocuvali doma tak to maju zazite ![]()
Este keby to vravela niekde pred kamaratkou, kde nie je mala, tak nech si hovori, ale vysvetlovat malemu dietatu, ze babicka to tak nemysli a ze je to zart, no fakt do dost kazi vychovu a potom sa divime v skolke, ze odkial to tie deti co tam vulgarne rozpravaju maju. ![]()
Jestli s tím nepřestanou, tak si za chvíli od těch vašich dítek brzo něco vyslechnou.
Před Ondrou jsem jednou jedinkrát vyslovila slovo borde. Okamžitě ho zopakoval a co víc, ještě si ho zapamatoval. Nedávno jsme byli nakupovat a já jsem chtěla dát nákup do kufru. Byl v něm kočár a spousta dalších věcí. Otevřela jsem ho, malej stál vedle mě a než jsem stačila cokoli vyslovit, vyslovil on. Zcela zřetelně a nahlas „bordel“ ..... ![]()
Ahoj Mikino,
jak se říká „na hrubý pytel, hrubá záplata“. Pokud jim to připadá normální, oslovovala bych je stejně..tchyni, mamku i manžela. Ale nejdříve bych tchyni slušně požádala, ať mé dítě oslovuje jménem a své „láskyplné“ projevy používá pro svou rodinu..Jinak ti závidím tchyni, kterou vnouče nezajímá..věř mi, že opačný extrém je MNOHEM nesnesitelnější!!! Zvláště pokud tchyně považuje dítě za svou hračku a ne za samostatného človíčka..ale to je na jinou diskusi. Hloupé kecy u kávy bych řešila jednoduše, po:,–(ila bych k ní manžela a věnovala se dítěti a domácnosti..Přeji hodně dobré nervy a pořádnou dávku asertivity, ať vše zvládneš!!!
Andrea ![]()