Zase tchýně :(((

Napsat příspěvek
Velikost písma:
250
28.6.06 22:08

Ke Gothic: „Ježisi“ umíme taky :lol: Mě spíš vždycky dostane to, ne že to slovo opakuje, ale že si to hned i nějak s něčím spojuje. Někdy to vysloví, když se to hodí a pak si uvědomím, že pochopil i význam (někdy)

Učila jsem ho básničku „řízy, řízy na polínka …“ moc se mu to líbilo. A jednou večer nechtěl spát, tak jsem to už po delší době nezvládala a řekla mu, že mu nařežu na zadek. Hluboce se zamyslel a sáhl si na zadek a řekl „řízy, řízy“ … :lol: :lol: :lol: Měla jsem co dělat, abych zachovala naprosto vážnou tvář .....

Takže si pamatují všechno a je jen otázkou času, kdy to vysypou ..... 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
28.6.06 22:42

"ty děvko moje malá"

Holky,

pro „ty děvko moje malá“ bych se na babičku nezlobila. Nevím to 100% jistě, ale na 95% myslím, že je to z Kralické bible, která se za časů našich prarodičů používala. „děvka = děuka = dívka“. O Marii, Ježíšově matce, je v kralické češtině řečeno, že je „děvka Boží“ (=dívka). Kralická čeština je pro nás někdy značně zvláštní, je stará. Novější české překlady Bible jsou až z 80. let (!!) dvacátého století.

Ale výrazy „mrcha“ a podobné jsou samozřejmě špatné.

Janka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
28.6.06 22:47

Vidíš Janko, ale přesto neslevim ani u děvky a to z důvodu, že dneka si pod tím představí každý něco jiného. I já a proto mi to vadí. I proto nechápu, když se manželův kolega takhle vyjadřuje o dceři, by´t z toho tu lásku cítím i já. Pro mě to je zkrátka sprostý slovo, respektive nadávka…označení osoby lehkých mravů, která chodí za peníze…ale jinak nic proti. Jak jsem psala, když to někomu nevadí, je to jeho věc…

Mmch, můj manža by to nevydejchal a v tomhle jediném by se mě zastal stoprocentně. A že je ten typ, co „drží hubu a krok“

Jo a my doma nejsem úplně nejslušnější, ale snažíme se to korigovat (Gothic, asi bysme si v autě notovaly:)))) právě kvůli malé a ať jsem sprostá jakkoliv, nemluvím tak na malou.

G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
29.6.06 06:40

Moje holčička taky ode mě slyší jak je krásná, jak je hodná ( i když se vzteká jako čert :) ), že je šikovná ( i když se pokadí až na záda :) ), jak jí moc miluju. Říkám jí ty moje buštiško, ty lásko, zlatíčko štěstíčko a když mě opravdu naštve, tak babuško, babucho :), nebo kozo, kozičko

Tchán když se na ní přišel podívat, tak akorát v době koupání. Když jsem jí vybalila, tak se na ní upřeně podíval a povídá : No jo, má jí tam, má tam FRNDU. I když to není nic špatnýho, tak mi to vyrazila dech. My tomu říkáme buchtička. Pořád lepší umyjeme buchtičku než frndu :?
A asi by mi to ani moc nevadilo. Ale jednou tu byl u nás a s manželem se trošku napil a pořád chtěl, abych mu dala pusu a abych si sedla vedlě něj, že si chce šáhnout na pořádnou ženskou :evil: :?
Už se těší, ažjí bude učit sprostá slova. Tak to jsem okamžitě zarazila, a docela tvrdě jsem mu řekla, že to si teda nepřeju. ASi to nečekal a čučel jako puk.

Třeba ta moje teta z vesnice nás taky učila básničky typu skákala žába přes rybník, a máme doma kohouta......... ale já nechci aby moje dítě vyrůstalo v takovým prostředí. Nepřijde mi moc noemální, když některá máma dává najevo lásku tím, když dítěti říká, pojď sem ty hajzle, já ti dám přes držku a neser mě nebo tě zbiju - takhle se chovají právě známý na vesnici.

Chci aby moje holčička byla slušně vychovaná a princezna. Aby veděla, že jí máme opravdu rádi a moc jí milujem. Aby nežila s pocitem méněcennosti, jako já. A to i za cenu, že se holt s někým pohádám

:?

Já jsem máma, já tu budu vždycky pro mojí holčičku a budu jí chránit před každým a před vším :)
Díky :) Hezký den.

Poradí mi někdo dávkování topho Guttalaxu ??? Aby odjela domů a nezůstala mi tu přes noc :twisted: :twisted:

Mějte se krásně a protivný tchýně hoďte ze skály :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
29.6.06 09:34

S gutalaxem zkušenosti nemám, zkus dávkovat postupně. Pokud normální dávka nezabere, zkus příště přidat, pokud si nedá říct. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová