Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, tak už zase zakládám novou diskuzi. Zase mám strach… u mě pořád něco…
Jsem 29 týden. Před třemi dny jsem asi 4 dny cítila hodně pohyby - malý se hýbal snad celý den - vždy jsem tak půl hoďky, hoďku necítila a pak zase tak hodinku kopance v rozestupu. A už i vlnění břicha jak se hýbal a tak. No a teď už třetí den cítím pohyby mnohem méně. Přes den skoro vůbec, jen občas kopnutí a většinou jen slabé, hodně málo silné kopance. Včera večer jsem ho před spaním cítil a více a déle, ale dnes zase skoro nic. Skoro celý den jsem ho necítila, jen málo. Když si lehnu a dýchám a držím si břicho tak ho cítím-začne se hýbat, ale prostě méně a když neležím tak skoro vůbec. Mám strach. Myslíte, že je to důvod jed do nemocnice? Nebo to máte taky? Je to normální? díky moc
Ahoj, ničeho se neboj. Já to tak mám celé těhotenství, že je mimi někdy živější a někdy je to pěkný leňoch aby trošku mamku kopla. Jela jsem kvůli tomu jednou do porodky asi tak ve 32 týdnu s tím, že jsem malou necítila celý den, ani když jsem ji popichovala, ležela a všelijak se snažila ji „rozhýbat“. Bylo mi řečeno, že tam má ještě dost prostoru a že je hlouběji. Na pásech bylo vidět, že je čilá ale já ji začala cítit až druhý den. Tak pokud cítíš miminko sice slabě ale cítíš tak si myslím, že není důvod jezdit.
Neboj se niic, mám to stejně celé těhotenství, navíc mám placentu na přední straně, takže i když pohyby cítím tak hodně tlumeně, ale na monitorech je vždy vše v pořádku..takže hlavu vzhůru, to, že ty pohyby necítíš, neznamená, že se prcek nehýbe.. ![]()
Mám také placentu na přední straně. Ale do teď jsem pohyby cítila vážně pořádné a teď jsou méně intenzivní (jen občas cítím pořádný kopanec). A pohybů je celkově méně. Mám nervy. Jsem doma- čtu věci na internetu - což mě ještě více děsí… ![]()
Ahoj, já bych taky byla v klidu. Mám to taky tak. Někdy tam vyvádí celý den a pak má pár dní vegáč, občas se tam převalí, ale žádné velké kopání se nekoná.
A říkám si, že to je stejně jako u nás, někdy máme energie na rozdávání a pak den kdy se nám nic nechce a jsme líní jak vši. Tak proč by to tak nemohl mít i ten prcek?
Já bych doporučovala si ještě pořídit ten Angelsound. Já cítím mimi pořád, ale už se mi stalo, že 2 x byl najednou asi den a půl klid a necítila jsem ho vůbec. Ale proto mám ten AS a když ho necítím, tak si poslechnu srdíčko a vím, že spinká. Člověk pak není ve stresu a neběhá zbytečně do nemocnice.
ahoj holky.chci se zeptat jsem v 9tydnu.nevite kdy zacnu citim pohyby?
verccca píše:
ahoj holky.chci se zeptat jsem v 9tydnu.nevite kdy zacnu citim pohyby?
Pohyby jsou cítit tak od 18 týdne. Někdo cítí trochu dřív a někdo zase později. Já začala cítit v 17 týdnu… ![]()
Já jsem je začala cítit kolem 20 tt, ale tak, že jsem ani si nebyla jistá, s jistotou jsem mohla tvrdit, že je cítím až ve 23 tt - jsem prvorodička.
sad 1 píše:
Já bych doporučovala si ještě pořídit ten Angelsound. Já cítím mimi pořád, ale už se mi stalo, že 2 x byl najednou asi den a půl klid a necítila jsem ho vůbec. Ale proto mám ten AS a když ho necítím, tak si poslechnu srdíčko a vím, že spinká. Člověk pak není ve stresu a neběhá zbytečně do nemocnice.
No já mám doma stetoskop - máma pracuje ve zdravotnictví tak mi ho přinesla. Sice trvá než srdíčko najdu a je slyšet mnohem slaběji ale slyším ho. Tak se tím taky uklidňuji. Ale stejně i když slyším srdíčko a pohyby občas jsou mám nervy. Bojím se, proč jsou takhle málo - ale tak asi odpočívá…doufám…
aha.a chci se zeptat jestli muzu potatit kdyz denne vypiju jednu plechovku cocacoly?nemam s tim skusenosti.jsem tehu poprve
verccca píše:
aha.a chci se zeptat jestli muzu potatit kdyz denne vypiju jednu plechovku cocacoly?nemam s tim skusenosti.jsem tehu poprve
No potratit si myslím, že určitě ne, ale každopádně to není pro mimi dobré - není to v těhu moc zdravé… ![]()
verccca píše:
Kvůli cukru a umělým látkám to není nejvhodnější, ale co se týče třeba kofeinu, je to lepší než hrnek kafe.