Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den všem ,
ráda bych poprosila zkušenější těhulky/maminky o radu.
Jsem cca v 5tt , od počátku jsem měla celkem velké pnutí v bříšku , bolesti zad , nevolnosti a občas i pocit na zvracení
,
zhruba po týdnu se vše nějak zklidnilo a zůstává jen občasné pnutí břicha směrem do třísel a moc toho za den nesním , ale nevolnost atd. je pryč…
Jsem z toho všeho trochu nervozní , před 3 měsící jsem měla ZT v 7 tt , tak se bojím,aby teď bylo všechno O.K.
K Dr. jdu cca za 14 dní , dřív mě vidět nechce. ![]()
Měla jste to některá podobně ?
Ahoj. já neměla příznaky vůbec ale jenom jsem to zkrátka tušila. Příznaky mi začaly až od cca 12tt, kdy jsem byla schopná omdlít prakticky kdekoliv, potom už jenom růst bříška a od 22tt tvrdnutí bříška. Na začátku jsem to prostě jenom věděla. žádné nevolnosti, žádný citlivý čich, možná maximálně tak přecitlivělost. ![]()
v pátém týdnu jsem měla nateklá prsa a bolest v kříži a občasné píchání a tlak v podbřišku. nevolnosti mi začly až v osmém týdnu. všeobecně se říká, že pokud pnutí v prsou a v podbřišku ze dne na den úplně ustanou, je to v háji. ale víš co dělej, když máš jít k doktorovi až za nějaký čas ? kup si mamatesty po dvou, kup si jich víc, a ob dva dny si dělej test. čárka by měla pořád postupně sílit. já jsem to tak dělala až do další kontroly a pomáhalo mi to, vždycky se mi vyloudil úsměv na tváři, že HCG posiluje. taky jsem měla po potratu na pátém týdnu, takže Ti rozumím, čekání je dlouhé.
Ahoj, tak nevim, jak to má a nemá být, ale taky se mi tahle otázka honí hlavou.
Jsem cca v 8tt, poslední kontrolu jsem měla v 5tt, to byl zatím „jen“ váček a další kontrola, které se na jednu stranu děsně bojím a na druhou se na ní strašně těším, bude příští úterý. Mě se „potíže“ střídají jako na běžícím páse - jeden den mě bolí prsa, druhý den vůbec, zato břicho ano, třetí ocásek, občas se mi to zkombinuje s nevolností (naštěstí „jen“ natahuju, ale neblinkám). Jediný příznak, který se mě vytravale drží je žravost pažravá
Držim Ti (v pravdě i sobě) moc palce, aby bylo všechno v pořádku. U nás je to vymodlené, tak se klepu jako ratlík, aby bylo vše, jak má. ![]()
já měla pnutí v podbřišku a takové jako MS příznaky asi do 6tt. Pak to odeznělo. A vůbec mi nic nebylo. Normální stav, vůbec bych neřekla, že jsem těhotná, jen jsem měla mírně nafouklé břicho. Já měla naopak tipické těhu příznaky u ZT. Nevolnost, bolesti podbřišku ap. Určitě to bude dobré a tentokrát se o ZT nejedná.
Holky moc díky , musím říct , že se mi bude dneska líp spát… ![]()
není zač. Kdo má zkušenost s potratem nebo ZT, tak se pak už bojí u každého těhotenství. Je to normální. Ale nesmíš si to připouštět i když jky je to těžké. Taky jsem si tím prošla
Holky asi jsem těhotná ale bojím se že nejsem jsem nejistá.
menstruaci jsem měla naposledy 1.10 ale testy jsem si udělala 25.10 a nic pak jsem si je udělala 1.11 a zase nic ale pořád mě bolí prsa dneska mi bylo nejhůř zamotavála se mi hlava a měla jsem průjem a zároveň mi bylo blbě bylo to v 11.00hodin a bolí mě klouby a záda. dneska asi neusnu prosím poradte mi nejaká skušená maminko abych mohla jít dneska vklidu jít spat.
![]()
Hoj holky. Chtěla jsem se zeptat na pocity v prsou. Jsem ve 4 týdnu a měla jsem oteklá a velmi citlivá prsa, ale teď to nějak ustalo a už je skoro necítím a jsou zase i menší a tak nějak se celkově cítím jinak než před tím. Jako bych už nebyla těhotná. Tak doufám, že je vše v pořádku. Měla jste to taky některá z vás podobně?
Tak já od začátku těhu, bolesti v podbříšku…2× jsem o miminko přišlo…vím o čem mluvíš…@zmatena1 už jsi byla u dr???neboj se, každý říká něco jiného, já teda nazačátku těhu prsa necítila až kolem 15tt…až te´d jsou větší a to jsem 27+4…neboj vše bude ok
Jj, u doktora jsem byla v pondělí a vypadalo to dobře. Ale to jsem se cítila i těhotná a i ty prsa mě bolela a byla větší. Ale od dneška se cítím jinak a prsa jsou menší a skoro necitlivá. Mám trochu strach. V prosinci jsem prodělala mimoděložní těhotenství.
Kdyz jsem cekala malou bolely me hned od zacatku… Ted vubec. Myslim, ze to bude OK, navic je i brzo, treba bude vse za tyden jinak ![]()
@zmatena1 tak vidíš dr říkal že dobrý, neboj se, zbytečně se nestrachuj, buď v pohodě…vím jaké jsou začátky…ještě si moc na začátku vydrž…