Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
28mm dlouhý čípek a pro prst prostupné hrdlo děložní - čípek se musí při porodu úplně spotřebovat a pak se otvíráš, 35tt je už dobré, některé ženy mají takový nález a přenáší…
určitě se šetři, s tím magnézkem nevím, cca od 36tt se už nedoporučuje..
a tvrdne ti břicho, máš nějaké bolesti?
Nevim, co je 2B, ale přijde mi jako nesmysl dopovat se magnézkem v tomto týdnu ![]()
Pro prst znamená asi čípek prostupný pro prst. Takto klidně můžeš chodit ještě několik týdnů… Hlavně nezapomeň pak magnézko vysadit, od 37+0 je mimino donošené.
to 28 je délka čípku v milimetrech, na emiminu jinde jsem našla, že 25je hranice pro hospitalizaci, ale v nižším týdnu, tohle je už fakt závěr těhotenství
ve 35 tydnu Ti pise magnezium ?
to uz mas za par. Ja ho brala asi od 25. tydne a kdyz mi ve 34. tydnu dosel, tak jsem volala dr. a rekla, ze uz mi ho nenapise, aby to nezabranilo deloze ve spravne funkcnosti pri porodu.
já byla prostupná na prst od cca 32tt. donosila jsem do 37tt, možná bych malou donosila až do termínu, ale musela ven, vyskytly se komplikace.
Ahojky, magnézium je jeden velký módní hit
. Jsi na konci, nepíšeš, že bys měla bolesti. Navíc magnézium porod nezastaví, i kdybys ty bolesti měla. Může jen uvolnit svaly, kdyby ti děloha tvrdla moc často. Pokud se mimčo rozhodne, prostě ven půjde. Každopádně tento nález se mi taky zdá úplně normální v tomto tt. ![]()
No právě, taky jsem o tom četla a navíc mi zvětšil dávku, protože magnezko beru už delší dobu. Břicho mi tvrdne pořád, jako bych nosila před sebou hromadu kamení, pobolívá mě v podbříšku. A teď ještě k tomu chodím často na velkou a nebo mám takový pocit, jako že musím, ale při tom to nejde…
Taky mi tvrdlo často.. Moje gynDr mě honem poslala ležet na rizikové
. A pan Dr Koucký se jen smál, že tomu by stejně nikdo nezabránil a nemá cenu cpát se 6ti tabletama denně, jako jsem měla předepsáno. Začala jsem pít magnésii, to zabralo podstatně líp. A jinak je to tréning dělohy
. S tou potřebou na velkou ale nevím ty jo, to jsem neměla.. Možná bych konzultovala někde jinde, třeba na webu porodnice.cz odpovídá přímo Dr. Koucký, který dělal kdysi nějaký vědecký výzkum o předčasných porodech, co je ovlivňuje a spouští:). Prý to bývá jakoby infekce v těle.. prostě nakonec porod bývá to nejlepší. Tělo ví ![]()
Anonymní píše:
No právě, taky jsem o tom četla a navíc mi zvětšil dávku, protože magnezko beru už delší dobu. Břicho mi tvrdne pořád, jako bych nosila před sebou hromadu kamení, pobolívá mě v podbříšku. A teď ještě k tomu chodím často na velkou a nebo mám takový pocit, jako že musím, ale při tom to nejde…
to že se tělo čistí nemusí znamenat, že se chytsá v tu chvíli rodit, já měla takovéto poslíky v 35.tt a rodila jsem v termínu.
Byla jsem připravená, že se to kdyžtak rozjede, ale v tomhle tt už jsem si s tím popravdě hlavu moc nelámala.
Gladys: je fakt, že já měla fakt silné poslíky 3 týdny před porodem… I jsem se čistila, to je pravda..
Spíš že píše zakladatelka, že je to jen pocit nutkání na wc a pak nic.. Jestli třeba bere železo ještě mě napadá?
Příspěvek upraven 23.02.12 v 15:56
Anonymní píše:
já si pamatuju že ke konci jsem taky měla nutkavou potřebu, vyprázdnit se mi šlo v pohodě, ale ty bolesti u toho, byla jsem z každé takové návštěvy záchodu pěkně vystrašená..
taky to prostě může být kontrakce, tu takhle některé ženské popisují- že si to spletly s nucením na velkou
Hmarilla píše:Anonymní píše:já si pamatuju že ke konci jsem taky měla nutkavou potřebu, vyprázdnit se mi šlo v pohodě, ale ty bolesti u toho, byla jsem z každé takové návštěvy záchodu pěkně vystrašená..
Přesně tak, to mám úplně stejné. Během vyprázdnění, mě to dost bolí a ten tlak na konečník je neskutečný. Neberu nic, kromě magnézia.
no, já taky nic nebrala.. máš to jenom při vyprazdňování a pak ti během dne jenom beztak slaběji tvrdne břicho, ne?
Ahoj, holky.
Dnes jsem byla na kontrole u gynekologa a řekl mi, že se mi zkrátil čípek, abych předčasně neporadila. Předepsal magnézium 3× 2denně. Do průkazky mi napsal - cervix fundus zkrácen 2B pro prst. Nevíte, co to znamená?? Jsem ve 35.tt.