Co znamenají tyto výrazy?

Anonymní
23.2.12 15:07

Co znamenají tyto výrazy?

Ahoj, holky.

Dnes jsem byla na kontrole u gynekologa a řekl mi, že se mi zkrátil čípek, abych předčasně neporadila. Předepsal magnézium 3× 2denně. Do průkazky mi napsal - cervix fundus zkrácen 2B pro prst. Nevíte, co to znamená?? Jsem ve 35.tt.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17629
23.2.12 15:25

28mm dlouhý čípek a pro prst prostupné hrdlo děložní - čípek se musí při porodu úplně spotřebovat a pak se otvíráš, 35tt je už dobré, některé ženy mají takový nález a přenáší…

určitě se šetři, s tím magnézkem nevím, cca od 36tt se už nedoporučuje..

a tvrdne ti břicho, máš nějaké bolesti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
23.2.12 15:26

Nevim, co je 2B, ale přijde mi jako nesmysl dopovat se magnézkem v tomto týdnu :nevim:
Pro prst znamená asi čípek prostupný pro prst. Takto klidně můžeš chodit ještě několik týdnů… Hlavně nezapomeň pak magnézko vysadit, od 37+0 je mimino donošené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
23.2.12 15:38

to 28 je délka čípku v milimetrech, na emiminu jinde jsem našla, že 25je hranice pro hospitalizaci, ale v nižším týdnu, tohle je už fakt závěr těhotenství

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
23.2.12 15:43

ve 35 tydnu Ti pise magnezium ? :O to uz mas za par. Ja ho brala asi od 25. tydne a kdyz mi ve 34. tydnu dosel, tak jsem volala dr. a rekla, ze uz mi ho nenapise, aby to nezabranilo deloze ve spravne funkcnosti pri porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
23.2.12 15:46

já byla prostupná na prst od cca 32tt. donosila jsem do 37tt, možná bych malou donosila až do termínu, ale musela ven, vyskytly se komplikace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
23.2.12 15:46

Ahojky, magnézium je jeden velký módní hit :roll: . Jsi na konci, nepíšeš, že bys měla bolesti. Navíc magnézium porod nezastaví, i kdybys ty bolesti měla. Může jen uvolnit svaly, kdyby ti děloha tvrdla moc často. Pokud se mimčo rozhodne, prostě ven půjde. Každopádně tento nález se mi taky zdá úplně normální v tomto tt. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.2.12 15:47

No právě, taky jsem o tom četla a navíc mi zvětšil dávku, protože magnezko beru už delší dobu. Břicho mi tvrdne pořád, jako bych nosila před sebou hromadu kamení, pobolívá mě v podbříšku. A teď ještě k tomu chodím často na velkou a nebo mám takový pocit, jako že musím, ale při tom to nejde…

• Citovat
  • Upravit
17050
23.2.12 15:52

Taky mi tvrdlo často.. Moje gynDr mě honem poslala ležet na rizikové :D. A pan Dr Koucký se jen smál, že tomu by stejně nikdo nezabránil a nemá cenu cpát se 6ti tabletama denně, jako jsem měla předepsáno. Začala jsem pít magnésii, to zabralo podstatně líp. A jinak je to tréning dělohy ;). S tou potřebou na velkou ale nevím ty jo, to jsem neměla.. Možná bych konzultovala někde jinde, třeba na webu porodnice.cz odpovídá přímo Dr. Koucký, který dělal kdysi nějaký vědecký výzkum o předčasných porodech, co je ovlivňuje a spouští:). Prý to bývá jakoby infekce v těle.. prostě nakonec porod bývá to nejlepší. Tělo ví ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
23.2.12 15:53
Anonymní píše:
No právě, taky jsem o tom četla a navíc mi zvětšil dávku, protože magnezko beru už delší dobu. Břicho mi tvrdne pořád, jako bych nosila před sebou hromadu kamení, pobolívá mě v podbříšku. A teď ještě k tomu chodím často na velkou a nebo mám takový pocit, jako že musím, ale při tom to nejde…

to že se tělo čistí nemusí znamenat, že se chytsá v tu chvíli rodit, já měla takovéto poslíky v 35.tt a rodila jsem v termínu.
Byla jsem připravená, že se to kdyžtak rozjede, ale v tomhle tt už jsem si s tím popravdě hlavu moc nelámala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
23.2.12 15:55

Gladys: je fakt, že já měla fakt silné poslíky 3 týdny před porodem… I jsem se čistila, to je pravda..

Spíš že píše zakladatelka, že je to jen pocit nutkání na wc a pak nic.. Jestli třeba bere železo ještě mě napadá?

Příspěvek upraven 23.02.12 v 15:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
23.2.12 15:55
Anonymní píše:
No právě, taky jsem o tom četla a navíc mi zvětšil dávku, protože magnezko beru už delší dobu. Břicho mi tvrdne pořád, jako bych nosila před sebou hromadu kamení, pobolívá mě v podbříšku. A teď ještě k tomu chodím často na velkou a nebo mám takový pocit, jako že musím, ale při tom to nejde…

já si pamatuju že ke konci jsem taky měla nutkavou potřebu, vyprázdnit se mi šlo v pohodě, ale ty bolesti u toho, byla jsem z každé takové návštěvy záchodu pěkně vystrašená..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
23.2.12 16:01

taky to prostě může být kontrakce, tu takhle některé ženské popisují- že si to spletly s nucením na velkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.2.12 16:03
Hmarilla píše:
Anonymní píše:
já si pamatuju že ke konci jsem taky měla nutkavou potřebu, vyprázdnit se mi šlo v pohodě, ale ty bolesti u toho, byla jsem z každé takové návštěvy záchodu pěkně vystrašená..

Přesně tak, to mám úplně stejné. Během vyprázdnění, mě to dost bolí a ten tlak na konečník je neskutečný. Neberu nic, kromě magnézia.

• Citovat
  • Upravit
1297
23.2.12 16:10

no, já taky nic nebrala.. máš to jenom při vyprazdňování a pak ti během dne jenom beztak slaběji tvrdne břicho, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí