Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Holky poslala jsem plně funkční presovač a potom mi paní psala, že jí nefunguje, co s tím?
Jsem si jisto jistě jistá, že fungoval.
Příjde mi, že ho snad nechce a chce mi ho vrátit.
@RadkaOR Byl nový? Pokud ano, a nefunguje, má nárok na reklamaci či výměnu. Pokud nový nebyl a fungoval, nemohl se rozbít cestou? Pokud ale nový nebyl, není tvou povinností ho přijmout zpátky, je to ale tvrzení proti tvrzení, že byl funkční.
Pokud je to tvuj bazar a mas ciste svedomi, nemusis nic resit. Pokud byl jeste v zaruce, at pani reklamuje.
Důležitá informace je kde byl prodán a za jakých podmínek. Aukro? Eshop? Inzerce? Každá možnost se řeší asi trochu jinak. V eshopu ze zákona se musí, na aukru výměnou za negativ není třeba atp…
Nebyl nový, byl použitý, ale moc ne, ale byl určitě funkční, v záruce už nebyl. Říkám si, že nemůžu tušit co s ním doma dotyčná vyváděla a já abych ho teď brala zpět mi přijde hodně blbý.
Tak nevím jak to teď řešit, ale peníze vracet nebudu.
@veruOO7 píše:
Důležitá informace je kde byl prodán a za jakých podmínek. Aukro? Eshop? Inzerce? Každá možnost se řeší asi trochu jinak. V eshopu ze zákona se musí, na aukru výměnou za negativ není třeba atp…
Jak to myslíš s tím negativem?
@RadkaOR píše:
Jak to myslíš s tím negativem?
No, reklamace na aukru se často neřeší a kupující dá prostě negativ. Takže výměnou za negativ se nic řešit nemusí. ![]()
@RadkaOR píše:
Bylo to z Bazoše kam jsem dala inzerát.
To se neřeší, na použité věci s inzerátů se ani žádná záruka nevztahuje.
No já jsem z toho špatná, ale přeci nebudu vracet peníze ještě za to, že mi nejspíš příjde domů věc, která už ani nejspíš tedy nefunguje, ještě mi paní připsala, že jsem jí tam něco nepřidala co jsem jí tam ale přidala.
@veruOO7 píše:
No, reklamace na aukru se často neřeší a kupující dá prostě negativ. Takže výměnou za negativ se nic řešit nemusí.
A k tomu negativu se tam můžu doufám vyjádřit ne?