Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Holky kluk si včera rozsekl čelo, na pohotovosti jsem se já blbá zapoměla zeptat jestli se to může namáčet, tedy sprchovat. A jestli až mu sundám ten obvaz co přes to á je to potřeba třeba něčím promazávat. Je mi blbý tam volat už včera na nás všichni koukali jak na zjevení
![]()
@anickadomnik nenamáčet, nemazat.. nechat zahojit, pak teprve řešit - jestli to má zašité, tak až po vyndání stehů.
@martina.se takže si 10 dní nebude mít hlavu a nesmí se tedy koupat jestli chápu dobře
@anickadomnik plácla bych mu na to něco suchého, hlavu vydrbala. Ale ať se to nedostane přímo na ránu - pokud to má na čele, tak to zvládnete ![]()
@anickadomnik malý byl na operaci, má jizvu na zádech a sprchovat jsem ho měla normálně už 3 den. Koupání měl povolené asi za měsíc a od úplného zahojení masírovat a promazávat jizvu sádlem.
Ahoj, tak za 3-4 dny bych to normálně namočila
Teď když mu budeš mýt vlasy, tak bych to přelepila, aby se tam voda nedostala. ![]()
@martina.se však já mu brzo plácnu
už z něj začínám být zralá na blázinec, hlavu tedy nechám na pokoji až spadne obvaz tak uvidím jak to bude vypadat a kdyžtak to budeme překrývat
@Aspera jo taťka byl v březnu na velké operaci, taky mohl sprchovat a vše okolo, ale on neměl klasické šití, ale jen nějaké spec. lepidlo a to měl jizvu přes 30 cm dlouhou.
Dcera mela v kvetnu jizvu 10 cm, nemeli jsme ani sprchovat ani mazat, vzdyt ji to prelepili, chodili jsme na prevaz a to ji to jen sestricka necim pomatlala a az po vyndani stehu si mohla misto normalne umyt a promazavat. Stehy mela asi 12 dni.
Syn mel take rozsekle celo, koupat se mohl normalne, ale on to mel teda prelepene ctvercem…
Syn měl šité pod obočím, stehy pouze zamáznuté tím zeleným „sajrajtem“ a močit jsme nesměli do vyndání stehů.
Rozseknutou bradu měl zavázanou, po 3 dnech jsme šli na převaz a pak opět jen zelené zamáznutí. Močit taky nesměl.
@anickadomnik ja mu nic nelepila. V nemocnici dostal po siti ten ctverec, ten vydrzel bez prelepovani a pak u detske na kontrole mu to pomazali jen Novikovem (ta zelena desinfekce) a uz to nemel kryte..
@Venetta no on má taky čtverec ale nejsem si jistá že mu těch deset dní vydrží, doktor říkal že ho nemáme sundavat ale, že když spadne sám tak to nevadí
@lenča22 jo to jsem si myslela že mu tam dají to zelené, ale nedali ![]()
Syn měl taky to zelené a na tom čtverec. Máčet jsme mohli až po vyndání stehů a pak důkladně promazávat. Jizvu má ale stejně docela vidět.