Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Holky, malá mi teď upadla, couvala před bráchou a samozdřejmě se svalila na zem, bohužel na beton, lehce ťukla o zem zadkem hlavy, spíš smerem nahoru, hned řvala, jak dlouho ji mám nechat vzhůru? ach jooo, jak já nesnáším tyhle pády
ale blbla s malým a takhle to vždycky končí ![]()
mě tak malej padá bohužel pořád, učí se stát, a doktorka mi řekla že by si neměl nic udělat. A jinak pokud jí není zle, a není taková malátná,, tak to snad nic nebude. ¨
Taky nemám ráda pády, ale to bych musela děti držet vzhůru obden, takových ťukanců mají pořád dost. Dala bych spát.
Vzhůru ji nenechávej, jen v noci kontroluj. Nemusíš ji budit, stačí do ní jen tak drcnout, abys viděla reakci, že je při vědomí - hýbne sebou, protáhne se… apod. Neurochirurg, mi po úraze u našeho kluka, říkal o kontrole po dvou hodinách.
@misicka 149 @Fima @zuzouš Holky,děkuji moc, mám druhé díko, malému je 9,ale to víte, takovéhle pády jsou šílený, malá je v pohodě, ale jak říkám, strach je strach, dkěuji za radu, malá půjde chrnět v 11 ![]()
@misicka 149 jj, patří, ale ty vzadu na hlavu jsou fakt šílený, fakt mám strach ![]()
@cezet já ho mám taky, malej se mi před sedmým měcícem začal stavět knábytku, ale nemůže pořád pochopit že musí padat aspoň na zadek, takže většinou pokud nejsem za ním a nechytám, tak padá do zadu a bouchne se do hlavy, sem stoho nešťastná, ale není jiná možnost než počkat až na to přijde. ![]()
@cezet Jojo, já to znám. Mladšího kluka mám děsného blázna, podle doktora „typické úrazové dítě“. Už v 6 měsících stál u nábytku, v 7 měsících takhle ze své výšky padnul od TV skříňky naznak na koberec a byla z toho prasklá lebka… Od té doby bylo samozřejmě pádů nespočet, pár jich máme hlavou o beton taky.
Tomu člověk nezabrání.
Sledovat jestli nezvrací, není,,mimo", nechat minimálně hodinu vzhůru.
@Fima bože,tak to si teda užíváte
jak jste to poznali??? jinak @misicka 149 držím moc palce
ať mu to dojde co nejdříve.
@Fima Tak to se mám ještě na co těšit, mi už mu říkáme kamikaze ![]()
@cezet Ono se na to přišlo až po šesti dnech. Kluk byl po úrazu úplně normální - při vědomí, chvilku řval, nikde nic neteklo… až za pár hodin, večer, se mu udělala na hlavě boule, ale úplně měkká, vyloženě nepřirozená, to mi bylo jasné, že je zle. Jeli jsme na chirurgii, tam nás poslali domů s tím, že ho mám právě v noci budit a že to nic není, jen podlitina, ráno se máme jít ukázat k pediatrovi. Jenže doktorce se to vůbec nelíbilo, poslala nás na RTG (který mu vůbec ten večer neudělali). Podle RTG všechno v pořádku, nic tam není, prý jen podlitina. Pořád jsme chodili k doktorce, té se pořád nelíbil, boule pořád větší a větší, nakonec měla průměr 5 cm a poslala nás do jiné nemocnice. Tam mu udělali další RTG a byla tam 4 cm prasklina. Dělali mu ještě UTZ. mozku přes fontanelu, byl v pořádku. A čekalo se potom na vstřebání toho hematomu. Vylila se mu tam tím nárazem krev, jen do toho podkoží, neteklo to naštěstí nikam dovnitř. Kdyby se to nevstřebalo, tak by mu museli udělat punkci. Trvalo to, ale vstřebal se ten hematom sám, pak to bylo úplně přes noc pryč.