Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj všem,
máte zkušenosti se zlomeninou hrudních či jiných obratlů?
přítel je po nehodě na motorce ![]()
Zajímalo by mě, jak dlouho u Vás probíhala léčba včetně rehabilitace ![]()
Záleží asi na hodně faktorech (jak je to zlomené atd.), ale jedna blízká osoba teď má kompresní zlomeninu prvního bederního obratle a léčba je klidová - nejdřív hodně ležet, pak dostal korzet a ten musí nosit minimálně 3 měsíce, po 3 měsících kontrola a pak se uvidí, jestli bude korzet dál ![]()
@Arisek15 Mela jsem zlomenej hrudní obratel a dlouho jsem ležela na lužku. Pak jsem dostala korzet, rehabilitace…cca pul rok než to bylo ok.Je to 10let po nehode a stále mám občas bolesti a delá me to problém! Nebyla jsem operovaná…
Tak to asi dopadl v rámci možností dobře.
Korzet dostal asi 3 den po úraze, měl by ho mít cca 3 měsíce a pak se uvidí ![]()
Takže jsi půl roku byla na nemocenské? To je tedy ještě běh na dlouho trať
zrovna teď se to nejméně hodí ![]()
Jak probíhala rehabilitace po sundání korzetu? Bylo hodně těžké se rozhýbat?
@Arisek15
Zalezi od typu zlomeniny a typu pracoviska, kam sa pritel dostal..
V dnesnej dobe sa skorej operuje..
@miisenka byl letecky transpontován do FN BRNO-Bohunice a jsem ráda. To je jiná kapacita než Znojmo-tady opravdu nemůžu doporučit ani vyšetření zlomeniny prstu ![]()
Mela jsem zlomeny hrudni obratel po autonehode, po 3 dnech v nemocnici korzet na 3 mesice, absolutni zakaz sezeni, bud stat nebo lezet. Pak rehabilitace, ja mela tusim elektrolecbu, magnet a cviceni, vse ok, dnes o tom v podstate nevim. Je to 6 let.
Manžel měl zlomené dva bederní obratle, ležel měsíc v nemocnici, pak dostal korzet a mohl jen ležet nebo stát, nesměl sedět, pak měl kontrolní rentgen a postupně začal fungovat „normálně“ neměl tehdá ani rehábko, což mě docela překvapilo, no ale teď je bez jediného problému.
@Arisek15
No ja vy sim si zaziadala este konzultaciu na inom pracovisku..jukni na stranky spondylochirurgickej spolocnosti..
Prosím, Vy (nebo Váš blízký) co jste prodělali zlomeninu páteře a necítili jste po nehodě dolní část těla, jak dlouho trvalo, než jste pohnuli nohama nebo byl alespoň vidět nějaký náznak? vím, ze je to strašně individuální, jen jsme se ocitli v této situaci a pořád čekáme než se micha po nárazu uklidní a nohy začnou fungovat:-(diky
Můj muž / 86 let/ je právě hospitalisován se zlomeninou 4 hrudních obratlů a FN Homolka operaci nedoporučuje. A já se ptám…jak dál? Díky za každou radu. ![]()
L. Bártová Benátky n/J.