Pejsek vystartoval

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1211
12.7.14 21:12

pejsek vystartoval

Ahoj mamiňky. dneska. si mala chtela pohladit susedovic pejska (yorkšir) a ten po ni vystartoval a zakousl do palce, malá v šoku, ale ted se chci zeptat vypadato jako jen škrábanec zuby, kde na menši casti hřbetu ruky jsou videt skrabance a jeste to zasahlo palec, jak byla tlama otevrena, krev malá mela ale malo, zadne masivni, spis jako kdyz se riznete po kuzi nozem:-(,hrozi i tak neco? proti tetanu jsme ockovani, o pesanovi nevim :think: premyslim, teda jestli neco hrozi. dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6536
12.7.14 21:14

Mělo by se to nahlásit a majitel psa by měl na policii doložit, že pes má potřebné očkování

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
12.7.14 21:16

Ahoj, teoreticky ne. Ale…mě kousl vlastní pes. No kousl, házela jsem mu míč a jak stál přede mnou s otevřenou tlamou a já švihla rukou s míčem, tak jsem se trefila na jeho zub y roztrhla si o něj prst :zed: Měla jsem to teda šitý a při kousnutí psem se pes musí nechat vyšetřit na vzteklinu. Je to (teď nevím přesně) nějak mezi 1-2tis. musí na odběr 2× a to jsem pak musela nést na chíru. Plus teda ta tetanovka, ale pokud ji má platnou, tak to nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
179
12.7.14 21:17

Začla bych tím, že bych oslovila sousedy, aby mi ukázali průkaz, zda je pes očkovaný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
12.7.14 21:18

Pokud pujdete na ošetření k lékaři, bude vyžadovat potvrzení od veterináře, že pes je očkován proti vzteklině (vyšetření zajistí majitel psa).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
12.7.14 21:20

Pokud k lékaři nepujdete, ránu ošetřit běžnou dezinfekcí, ale ten očkovací průkaz bych si od majitele stejně vyžádala k nahlédnutí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
12.7.14 21:23

Po sousedech bych chtěla vidět očkovací průkaz s platným očkováním (standartně dvě vakcíny, jedna je vzteklina a druhá kombinace nemocí, něco jako naše hexa :) a nesmí být starší roku, nebo tam musí být uvedeno datum dalšího přeočkování). Ránu normálně ošetřit, ale sledovat - psí tesáky můžou zanechat jen malou ranku na povrchu, ale přitom pod povrchem se to může zanítit, zažila jsem. Takže sledovat a při zčervenání, horkosti apod se jít ukázat k doktoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
12.7.14 21:24

Policie se volá v případě, kdy majitel odmítne nechat psa vyšetřit veterinářem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
12.7.14 21:24

@gabki me kousl pes kdyz jsem musela otrhnout Meho(ne vina Meho psa) sla jsem na pohotovost pac Sem mela docela hluboky zarez a dostala jsem tetanovku. U decka neporadim, volej DR :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
12.7.14 21:27

@Etcetera78 v případě pokousání je důležité očkování proti vzteklině, ostatní vakciny nejsou povinné… A momentálně existují vakciny proti vzteklině, které drží 3 roky - nemusí u nich být kaźdoroční revakcinace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
12.7.14 21:30
@janpes píše:
@Etcetera78 v případě pokousání je důležité očkování proti vzteklině, ostatní vakciny nejsou povinné… A momentálně existují vakciny proti vzteklině, které drží 3 roky - nemusí u nich být kaźdoroční revakcinace

proto píšu, že buď rok, nebo napsáno datum přeočkování - zkrátka musí být z očkováku jasné, zda je očkování platné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
12.7.14 21:31

Chtěla bych vidět očkovací průkaz. Víc bych to nehrotila, hlavně ránu pečlivě desinfikovat a dávat pozor, aby pořádně zaschla, takže pozor na náplasti, může to začít mokvat.

A teda my máme pejska doma a děti od malinka učím, že našeho psa hladit mohou (no oni s ním dělají různé věci, naštěstí pes je fakt dobrák), ale že na cizí pejsky se nesahá, starším už i vysvětluju, že pejsek může být nervózní, bát se a kousnout, takže chodíme a kluci ukazují, že to je cizí pes, na toho nesaháme, jsou k tomu vedení od malinka a respektují to. O starost míň ;) (z druhé strany, kdysi ještě za bezdětna se mi v parku přiřítilo batole k psovi, kterého jsem měla z útulku cca týden, na vodítku, ale bez košíku, a objalo ho kolem krku. No ve mě by se krve nedořezal, pes byl mladý, divoký, neslyšel ani pořádně na jméno, naštěstí své kvality vztahu k dětem projevil už tehdy a nic neudělal. Od té doby jsem na kontakt malých dětí a cizích psů poměrně vysazená :| Mohlo být neštěstí na světě)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1211
12.7.14 21:36

Holky dekuji, mala spinka, vycistila jsem jí to beznou desinfekci, a budu sledovat, stalo se, sousedy zkusim zitra navstivit, a optat se na ockovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
12.7.14 21:40

@gabki starší čubina kdysi trochu vyjela po pošťačce, ona jí tedy utíkala a ještě šermovala před očima,…to je jedno, ukázala jsem očkovák, že má platná očkování a případně se na nás má obrátit, to je vše. Oni ti to nenabídli? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
12.7.14 21:56

A jak se řeší, když pes očkovanej není? mýho tátu hodně pokousal pes, když byl malej a píchali mu injekce do břicha,(už z toho bych měla psotník:) ) udajně z toho má následky.. nevím přesně jaké, říkala to kdysi babi..
Ale když mě jako malou kousnul pes, pusinkovala jsem uvázanýho psa před obchodem, tak to prostě vyčistili a neřešili..Mám teda jizvu do dnes..

Já bych to asi taky neřešila, pokud jde o nějaké škrábnutí(podle popisu), kdysi nás učili, že se má rána vymýt mýdlem (nevím proč, ale fakt si to tak pamatuju). Aby si zbytečně nestresovala dítě :nevim:

Malé bych vysvětlila, jak to se psama je, jak se k nim chovat a hotovka..Možná bych sousedy postrašila :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák