S odřeninou do bazénu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
459
8.7.14 12:43

S odřeninou do bazénu

Zdravím,

dcera si včera sedřela koleno - ne jen povrchově, ale docela dost, dost dlouho jí z toho tekla „voda“.
Dnes už to má samozřejmě zaschlé, ale nevím, jestli je dobrý nápad jít s tím do bazénu.
Venku 31 st., voda 29 st… je to lákavé, jen nevím, jestli i přes to, že to má zaschlé, se jí do toho nemůže něco dostat…
Jaký je váš názor?

Jedná se o domácí bazén.

Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6623
8.7.14 12:46

@Fircon

Já bych jí pustila, pak bych to třeba natřela Bepanthenem nebo přesypala pudrem aby to nemokvalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1603
8.7.14 12:46

A koupala se ve vaně? jí to zalep a ať maže do vody…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111verunka111
8.7.14 12:48

Taky bych to zalepila a dala do vody, u nás ale momentálně prší :,( :,( :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
31672
8.7.14 12:48

Co by do toho měla dostat, předpokládám že bazén chemicky čistíte, takže ji max bude štípat chlor, ale infekce bych se rozhodně nebála :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
8.7.14 12:53

@Fircon Já bych s tím tedy do bazénu nešla. Jde o to, že rána se zatahuje. Když ji necháte rozmokvat, bariéra, která se tam teď už trochu vytvořila, bude pryč a snáz se jí tam dostane jakákoliv infekce, minimálně se tím prodlouží doba hojení. Nevím, kolik dcerce je, nestačilo by jí hrát si hračkama v lavóru, koupat panenky apod.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
8.7.14 12:54

Jasně, bazén je čištěný, ale kdesi jsem četla, že na něco je i chlor krátký…

Zalepené to má, protože pořád padá a pořád má tendenci si to rozdírat znovu. Ale je to náplast lepicí jen ze dvou stran, takže je to jedno, voda se tam dostane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101531
8.7.14 12:59

@Fircon No, asi takhle, toho, že by se do toho neco dostalo bych se nebála, ale spíš si to v tom bazénu zase rozmočí… ale já bych to neřešila a pustila ji, akorát ať se tam nekachní celé odpoledne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1603
8.7.14 13:00

@zuzkasim a do vany jí přeci taky dá, ne…se jí to odmočí…stejně by to měla umývat a normálně nechat odlepené ať to zaschne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1839
8.7.14 13:02

Já bych to mázla Novikovem a klidně nechala koupat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
8.7.14 13:06

Existuje myslím voděodolná náplast, tak bych to zkusila zalepit a uvidíš sama, jestli jí něco bude pálit nebo ne. Ale voda v bazénu, pokud je dobře chemicky ošetřena, by neměla být závadná nebo infekční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
8.7.14 13:08

@Ebixa Do vany? Ne, tak to se u nás doma nikdy nedělalo, člověk se přece může osprchovat, ne? I s Novikovem se má člověk jen vysprchovat, pokud si tedy pamatuju doporučení doktorky před měsícem správně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
8.7.14 13:09

@Mama11 Nejde o vodu v bazénu, do mokvající rány se snadno dostane jakákoliv infekce ze vzduchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
8.7.14 13:13

Já jsem asi krkavčí matka a dítě bych pustila, vůbec by mě nenapadlo to řešit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1075
8.7.14 13:16

Existuje takova náplast ve spreji. poradila mi to loni doktorka když jsem resila podobny problém.
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák