Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Holky, prosím o radu, mamka byla s malou u krámu a malá si chtěla pohladit jorkšíra, který tam byl uvázaný - měl známku, pes po ní samozřejmě vyjel a kousl ji, resp. sjel jí zubama po ruce, měla tam jednu malinkou oděrku, jak má pes ty jehničky, kapinka krve jí z toho tekla. Mamka samozřejmě majitelku nevyhledala…teď otázka, může malé něco být? Šílím tu…předpokládám, že je dnes povinnost očkovat proti vzteklině. díky za rady
Povinnost to sice je, ale to bohužel ještě neznamená že tu povinnost všichni dodržují.
A fakt zírám, nechat děcko hladit uvázanýho cizího psa
![]()
@pešina pes by měl být očkovaný proti vzteklině. tak snad bude malá ok ![]()
A u doktora s ni byla? Pokud byl pes ockovany, tak by mel mit znamku, ale to ty asi nevis…
@marmelada78 souhlasím. Zakladatelko, neber to špatně, ale učte malou že na cizí zvířátka se nesahá ![]()
@marmelada78 píše:
Povinnost to sice je, ale to bohužel ještě neznamená že tu povinnost všichni dodržují.
A fakt zírám, nechat děcko hladit uvázanýho cizího psa![]()
[/cit
@marmelada78 píše:
A fakt zírám, nechat děcko hladit uvázanýho cizího psa![]()
já taky nevím, co to mámu napadlo, asi tím, že ten pes byl malý
Tak povinnost to je, ale znam dost lidi, co se s ockovanim prilis nezaobiraji. Jinak muzu potvrdit, ze jorksiri jsou casto k detem nevrly
@pešina očkovanej být nemusí, ale pochybuju, že by měl vzteklinu ![]()
Náš pes jednou kousl jednoho pána. Jeho pes ho napadl a pán se je snažil roztrhnout a při tom byl kousnut. Museli jsme k veterináři pro potvrzení, že má v pořádku očkování a že je zdravý. Já bych asi zavolala např. na dětskou pohotovost, a oni ti řeknou co a jak.
A co jinýho by mohla chytit? netekla jí ani skoro krev, bylo to jen škrábnutí… myslím si, že je to gaučák nějaký babky, ale i tak mám strach…
@januschka
znamku, ze je ockovany? To jsem nikdy neslysela… psa mam radne ockovaneho a zadnou znamku nemame. Jen takovou tu, ze je prihlasenej..
Teoreticky to povinné je, ne všichni ale očkují, my třeba taky neočkujem. Osobně bych to nechala být, ale pro klid můžeš zavolat k dr- uvažuju, jestli budou fundovanější na veterině nebo u pediatra
A babičce pěknej sprdunk, je pitomá, jestli nechala děcko sahat bez dovolení na psa.
Povinnost to je, ale nám se už stalo, že jsme to prošvihli
Veterinář nám zapomněl napsat datum vztekliny na kartičku, kam to píše a protože je těch očkování tolik, tak jsme si nevšimli, že tam chybí ![]()
Stejná samozřejmost ale je, že na cizí zvířata se nesahá.