Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Natálka26 píše:
@miisenkaTak když je ti to jedno… Ne nemůžeš jí mít pro 40 psů, je na ní číslo, který ti napíšou zároveň do očkováku.
jasne, to vim..ale cisto so znamkou sa nepreukazes..ten ockovak musis dolozit..tym jak tam je to cislo, tak sa to paruje..predsa len ked vwzmem neockovaneho psa a pujcim si znamku od Azora od suseda a zacnem s nou mavat, ze mam psa zaockovaneho, tak to nestaci..(treba u veta, pred vystavou, apod)
@Trudinka - mamka paní dodatečně dohledala a pejsek naočkovaný je…malá prostě psy miluje a mamka jí prostě neuhlídala, už to dál řešit nechci, snad z toho nic jiného nebude, není to ani vidět, kde to měla, jen maličký červený flíček, ani strup na ručce nemá…
@offi píše:
@KackaDoup Příjde mi strašně nezodpovědné se hrnout k psovi a cpát tam dítě aby na něj šahalo a především, když u toho nikdo není. Mě se ani ty matky neptaj zda si ho mohou pohladit, což mě točí ještě víc. Takže když vidím jak matka čapne dítě a už se ke mě hrne, já čapnu psa a jdu pryč.
Tyhle matky jsou na ránu! A úplně nejlepší jsou jejich reakce, když majitel psa řekne, že ten pes nemusí děti a mohl by je kousnout. To je pak majitel arogantní blbec, co nechce dítěti dovolit pohladit psa, případně je pes bestie, která patří utratit. Přitom ten pes to dítě bez povšimnutí mine, pokud se má kudy vyhnout a není zahnán do kouta.
Bohužel uvažování některých lidí je, že psi jsou stvoření, která si musí od lídí, a dětí obzvlášť, nechat líbit cokoliv.
@pešina píše:
@Trudinka - mamka paní dodatečně dohledala a pejsek naočkovaný je…malá prostě psy miluje a mamka jí prostě neuhlídala, už to dál řešit nechci, snad z toho nic jiného nebude, není to ani vidět, kde to měla, jen maličký červený flíček, ani strup na ručce nemá…
nebude!!!
uz to neres ![]()
@BellinkaX píše:
U vas resi profylaxi vztekliny traumatologove?
profylaxiu ne-e, ale prvy kontakt s pacientom(pokusany) a naslednu starostlivost(kontroly, vyplachy, drenaze) a vzdy sme chceli potvrdenie od veta o klinickom srave zvierata(tak ako som pisala),a muz minuy rok to roesil ako pacient, v inej FN v Prahe ako pracujem ja a postup rovnaky.. ![]()
@pešina Buďte v pohodě, pes je určitě očkovaný, ale i kdyby nebyl, riziko, že má vzteklinu je nulové. Já bych se bála tak maximálně lišky… Snad Vás už utěšili ostatní (nečtu celou diskuzi). To, že člověk prošvihne očkování neznamená, že pes chytne vzteklinu, ta je v podstatě u nás už vymýcená… Dneska se i ty lišky očkují pomocí návnady…Poslední výskyt vztekliny v ČR u lišky je zaznamenán v roce 2002! Ničeho se nebojte, ranku ošetřete a holčičce stále opakujte zákaz na cizí pejsky sahat.
@Reaskiller píše:
Moze byt samozrejme prenosna..o to sa nikto nehada.. ale ja som znamku o ockovani regulerne dostala..cislo cipu je k nicomu kedze ma cip pod kozou a policajti uz dnes maju zariadenia na „precitanie“ cipu a informacii v nom.. je to aj tak malo podchytene..jedna vec je, ze vyplyva povinnost dat psika ockovat..ale nikto to nekontroluje alebo sa to riesi az vtedy ked sa nieco stane..druha vec je ta, ze dieta by som nenechala siahnut na cudzieho psa..
ja sa nehadam.. ![]()
Ja len tvrdim, ze neni automatika dostat tu znamku na krk k ockovaniu..na jednej veterine sme ju dostali, na druhej ne-e..to za ten cip som nepochopila, co si tym chcela povedat.. ![]()
A k ickovaniu-je to povinnost, ale treba i hexavakcina a mmr au povinne a vies jak to chodi..
S nechnapanim bez dovolenia na cudzieho psa suhlas, tiez nechnapem na cudzie deti(obrazne myslene)
@pešina píše:
tak snad si mala nevypestuje osychicky blok a nebude sa bat.. ![]()
@miisenka píše:
tak snad si mala nevypestuje osychicky blok a nebude sa bat..
na jednu stranu bych byla radši, kdyby se teď bála, my právě žádné zvíře nemáme a malá úplně zbožňuje psy a kočky, jak vidí psa, výská radostí…samozřejmě JÁ jí říkám, že se na ně nesahají, že má jen koukat, ale mamka ani nečekala, že bude tak rychlá…no už nic, trochu jsem si oddychla
@miisenka píše:
tak snad si mala nevypestuje osychicky blok a nebude sa bat..
Si myslim že dost záleží na postavení rodiče k situaci. Mě pokousal v obličeji jezevčík asi v 4 letech a psů se nebojim.
@nick8 píše:
Si myslim že dost záleží na postavení rodiče k situaci. Mě pokousal v obličeji jezevčík asi v 4 letech a psů se nebojim.
Ponauučilo mě to aspoň pro příště co nemám dělat.
@miisenka píše:
ja sa nehadam..
Ja len tvrdim, ze neni automatika dostat tu znamku na krk k ockovaniu..na jednej veterine sme ju dostali, na druhej ne-e..to za ten cip som nepochopila, co si tym chcela povedat..
A k ickovaniu-je to povinnost, ale treba i hexavakcina a mmr au povinne a vies jak to chodi..
S nechnapanim bez dovolenia na cudzieho psa suhlas, tiez nechnapem na cudzie deti(obrazne myslene)
Jasne, chapeme sa
ako hovoris, jedna veterina dava..druha nie.. cipovanie - niekde som sa tu dohadovala co ma cipovanie vsetko obsahovat - asi som to len zle napisala
sorry dneska nemam svoj den, nejak sa mi asi plasia hormony ![]()
Už to neřeš
nic se nestane…