Zátěžový test na cukr - hodnoty

2251
31.5.12 11:43

Zátěžový test na cukr - hodnoty

Holky, moc prosím o radu,
byla jsem na zátěžovém testu - na cukr.
A mám hodnotu prý zvýšenou 7.4.
Nevíte zda to je hodně ?
Doktor mi k tomu moc neřekl, jen že to je zvýšené.
A že se uvidí za 2 tydny z moči . POkud tam něco bude tak mě pošle někam na vyšetření, jinak to nechá být.
Jinak doposud jsem v moči nic neměla. Pokud bych nepodstoupila ten test, tak se to v moči vůbec neukázalo a asi by se to i nezjistilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
557
31.5.12 11:46

Normalni je max.6 nebo 5. Ted presne nevim. Je lepsi podchytit tehotenskou cukrovku hned na zacatku a nebudes mit problemy. Po porodu zmizi ( jen si dej pak pozor na cukr v budoucnosti je to indikace ze kdyz nezmenis svuj zivotni styl tak ji budes mit a mozna ji mate v rodine - rodice nebo stary rodice)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2251
31.5.12 11:47
@janka174 píše:
Normalni je max.6 nebo 5. Ted presne nevim. Je lepsi podchytit tehotenskou cukrovku hned na zacatku a nebudes mit problemy. Po porodu zmizi ( jen si dej pak pozor na cukr v budoucnosti je to indikace ze kdyz nezmenis svuj zivotni styl tak ji budes mit a mozna ji mate v rodine - rodice nebo stary rodice)

ano, má ji děda… :(
Moc děkuji za informaci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
31.5.12 11:58

Myslim, ze bys mela zacit dodrzovat dietu. Skus se poradit s nejakou dietni sestrou v nemocnici. Hlavne bys mela prestat jist rychle cukry takze zadne slazene napoje nebo dzusy, nebo pamlsky a tak. Taky bys nemela moc peciva a chleba ( jenom 2 krajice denne) a cestoviny spis celozrnne a ne kazdy den. Nemyslim ze tva hodnota je na inzulin ale bylo by lepsi aby ti kdybys mela moznost si kontrolovat hodnotu cukru v krvi. Vzdy po jedle 2 hodky a zmerit. Kdy bude do 5 tak je to ok a kdyby byla vyssi dlouhodobe tak asi bys musela pichat inzulin. Vsak uvidis co rekne doktor. Mozna te posle do diabetologicke ambulance a oni ti tam uz vsech vysvetli a reknou. Hlavne to sladke nejez ( myslim zmrzlinu, cokoladu a jine neresti )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6256
31.5.12 12:01

Pockej jak vyjde moc. Nestresuj 7,4 neni hrozny pokud jsi byla po jidle. Opravdu to je jenom zvyseny. A je opravdu rozdil mezi cukrovnou typu 1 a 2.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
31.5.12 12:04
@janka174 píše:
Normalni je max.6 nebo 5.

No jo, ale na lačno.

Vladdko, jak dlouho po vypití toho blafu to bylo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2251
@Baba píše:
No jo, ale na lačno.Vladdko, jak dlouho po vypití toho blafu to bylo?

po těch 2 Hodinách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6256
@janka174 píše:
Myslim, ze bys mela zacit dodrzovat dietu. Skus se poradit s nejakou dietni sestrou v nemocnici. Hlavne bys mela prestat jist rychle cukry takze zadne slazene napoje nebo dzusy, nebo pamlsky a tak. Taky bys nemela moc peciva a chleba ( jenom 2 krajice denne) a cestoviny spis celozrnne a ne kazdy den. Nemyslim ze tva hodnota je na inzulin ale bylo by lepsi aby ti kdybys mela moznost si kontrolovat hodnotu cukru v krvi. Vzdy po jedle 2 hodky a zmerit. Kdy bude do 5 tak je to ok a kdyby byla vyssi dlouhodobe tak asi bys musela pichat inzulin. Vsak uvidis co rekne doktor. Mozna te posle do diabetologicke ambulance a oni ti tam uz vsech vysvetli a reknou. Hlavne to sladke nejez ( myslim zmrzlinu, cokoladu a jine neresti )

proc by hned nemela pecivo?? vis co davaji ve spitale jako druhou veceri ve 21h? Rohlik :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
31.5.12 12:05
@janka174 píše:
Myslim, ze bys mela zacit dodrzovat dietu. Skus se poradit s nejakou dietni sestrou v nemocnici. Hlavne bys mela prestat jist rychle cukry takze zadne slazene napoje nebo dzusy, nebo pamlsky a tak. Taky bys nemela moc peciva a chleba ( jenom 2 krajice denne) a cestoviny spis celozrnne a ne kazdy den. Nemyslim ze tva hodnota je na inzulin ale bylo by lepsi aby ti kdybys mela moznost si kontrolovat hodnotu cukru v krvi. Vzdy po jedle 2 hodky a zmerit. Kdy bude do 5 tak je to ok a kdyby byla vyssi dlouhodobe tak asi bys musela pichat inzulin. Vsak uvidis co rekne doktor. Mozna te posle do diabetologicke ambulance a oni ti tam uz vsech vysvetli a reknou. Hlavne to sladke nejez ( myslim zmrzlinu, cokoladu a jine neresti )

Promiň, ale spíš vladdku teda mateš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6256
31.5.12 12:06
@Baba píše:
Promiň, ale spíš vladdku teda mateš.

asi tak. stejny nazor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2251
31.5.12 12:06
@girlie sage píše:
Pockej jak vyjde moc. Nestresuj 7,4 neni hrozny pokud jsi byla po jidle. Opravdu to je jenom zvyseny. A je opravdu rozdil mezi cukrovnou typu 1 a 2.

to bylo ráno na lačno, po vypití toho hnusného pití - po 2 hodinách

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
31.5.12 12:08
@vladdka píše:
po těch 2 Hodinách.

Tak by to mělo být v pořádku, norma u těhulí se většinou bere do 7,7 mmol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2251
31.5.12 12:10
@Baba píše:
Tak by to mělo být v pořádku, norma u těhulí se většinou bere do 7,7 mmol.

opravdu? Doktor mi řekl, jen že to mam lehce zvýšené…
tak mysliš, že to je ok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6256

@vladdka tak opravdu bych rekla ze to je jen zvysene, nic vic nic min. pockej na dalsi testy. ja mam kamaradku co si merila cukr 2 hodky po jidle a mela 9 a cukrovku nema!!
treba budes muset dodrzovat lehko dietu, ale opravdu bych jeste pockala… pry to je strasny drijak co vam davaji pit. Ja nevim, me by to skolilo :P :P :P ja jsem na inzulinu pernamentne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436

Já měla po dvou hodinách 7,8 a bylo mi řečeno, že je to naprosto v pořádku. Před testem jsem měla od 16tt. až do konce cukr v moči, uzavřeli to jako sníženou glukózovou toleranci a nijak se to neřešilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí