Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, moc prosím o radu,
byla jsem na zátěžovém testu - na cukr.
A mám hodnotu prý zvýšenou 7.4.
Nevíte zda to je hodně ? Doktor mi k tomu moc neřekl, jen že to je zvýšené.
A že se uvidí za 2 tydny z moči . POkud tam něco bude tak mě pošle někam na vyšetření, jinak to nechá být.
Jinak doposud jsem v moči nic neměla. Pokud bych nepodstoupila ten test, tak se to v moči vůbec neukázalo a asi by se to i nezjistilo.
Normalni je max.6 nebo 5. Ted presne nevim. Je lepsi podchytit tehotenskou cukrovku hned na zacatku a nebudes mit problemy. Po porodu zmizi ( jen si dej pak pozor na cukr v budoucnosti je to indikace ze kdyz nezmenis svuj zivotni styl tak ji budes mit a mozna ji mate v rodine - rodice nebo stary rodice)
@janka174 píše:
Normalni je max.6 nebo 5. Ted presne nevim. Je lepsi podchytit tehotenskou cukrovku hned na zacatku a nebudes mit problemy. Po porodu zmizi ( jen si dej pak pozor na cukr v budoucnosti je to indikace ze kdyz nezmenis svuj zivotni styl tak ji budes mit a mozna ji mate v rodine - rodice nebo stary rodice)
ano, má ji děda… ![]()
Moc děkuji za informaci
Myslim, ze bys mela zacit dodrzovat dietu. Skus se poradit s nejakou dietni sestrou v nemocnici. Hlavne bys mela prestat jist rychle cukry takze zadne slazene napoje nebo dzusy, nebo pamlsky a tak. Taky bys nemela moc peciva a chleba ( jenom 2 krajice denne) a cestoviny spis celozrnne a ne kazdy den. Nemyslim ze tva hodnota je na inzulin ale bylo by lepsi aby ti kdybys mela moznost si kontrolovat hodnotu cukru v krvi. Vzdy po jedle 2 hodky a zmerit. Kdy bude do 5 tak je to ok a kdyby byla vyssi dlouhodobe tak asi bys musela pichat inzulin. Vsak uvidis co rekne doktor. Mozna te posle do diabetologicke ambulance a oni ti tam uz vsech vysvetli a reknou. Hlavne to sladke nejez ( myslim zmrzlinu, cokoladu a jine neresti )
Pockej jak vyjde moc. Nestresuj 7,4 neni hrozny pokud jsi byla po jidle. Opravdu to je jenom zvyseny. A je opravdu rozdil mezi cukrovnou typu 1 a 2.
@janka174 píše:
Normalni je max.6 nebo 5.
No jo, ale na lačno.
Vladdko, jak dlouho po vypití toho blafu to bylo?
@Baba píše:
No jo, ale na lačno.Vladdko, jak dlouho po vypití toho blafu to bylo?
po těch 2 Hodinách.
@janka174 píše:
Myslim, ze bys mela zacit dodrzovat dietu. Skus se poradit s nejakou dietni sestrou v nemocnici. Hlavne bys mela prestat jist rychle cukry takze zadne slazene napoje nebo dzusy, nebo pamlsky a tak. Taky bys nemela moc peciva a chleba ( jenom 2 krajice denne) a cestoviny spis celozrnne a ne kazdy den. Nemyslim ze tva hodnota je na inzulin ale bylo by lepsi aby ti kdybys mela moznost si kontrolovat hodnotu cukru v krvi. Vzdy po jedle 2 hodky a zmerit. Kdy bude do 5 tak je to ok a kdyby byla vyssi dlouhodobe tak asi bys musela pichat inzulin. Vsak uvidis co rekne doktor. Mozna te posle do diabetologicke ambulance a oni ti tam uz vsech vysvetli a reknou. Hlavne to sladke nejez ( myslim zmrzlinu, cokoladu a jine neresti )
proc by hned nemela pecivo?? vis co davaji ve spitale jako druhou veceri ve 21h? Rohlik ![]()
@janka174 píše:
Promiň, ale spíš vladdku teda mateš.
@Baba píše:
Promiň, ale spíš vladdku teda mateš.
asi tak. stejny nazor…
@girlie sage píše:
Pockej jak vyjde moc. Nestresuj 7,4 neni hrozny pokud jsi byla po jidle. Opravdu to je jenom zvyseny. A je opravdu rozdil mezi cukrovnou typu 1 a 2.
to bylo ráno na lačno, po vypití toho hnusného pití - po 2 hodinách
@vladdka píše:
po těch 2 Hodinách.
Tak by to mělo být v pořádku, norma u těhulí se většinou bere do 7,7 mmol.
@Baba píše:
Tak by to mělo být v pořádku, norma u těhulí se většinou bere do 7,7 mmol.
opravdu? Doktor mi řekl, jen že to mam lehce zvýšené…
tak mysliš, že to je ok?
@vladdka tak opravdu bych rekla ze to je jen zvysene, nic vic nic min. pockej na dalsi testy. ja mam kamaradku co si merila cukr 2 hodky po jidle a mela 9 a cukrovku nema!!
treba budes muset dodrzovat lehko dietu, ale opravdu bych jeste pockala… pry to je strasny drijak co vam davaji pit. Ja nevim, me by to skolilo
ja jsem na inzulinu pernamentne ![]()
Já měla po dvou hodinách 7,8 a bylo mi řečeno, že je to naprosto v pořádku. Před testem jsem měla od 16tt. až do konce cukr v moči, uzavřeli to jako sníženou glukózovou toleranci a nijak se to neřešilo.