Závidím?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
872
10.9.17 11:20

Já netvrdím, ze se nemáme dobře, přítel taky hodně pracuje a chceme časem rozjet i vlastní podnikání. Můžeme si dovolit defakto vše, co chceme. Ale spíš mi vadí, ze prostě nemohu studovat… a někomu přítel vše uzpůsobí aby mohl studiu dát vše a ten člověk si jen válí zadek ( ten kluk za ni vaří, uklizi a dělá komplet vše). Samozřejmě mate pravdu v tom, že je to jejich život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
10.9.17 11:20
@Janina B1 píše:
Ahoj,
Vím, že to není k chlubení, ale asi si prostě potřebuji ulevit. Můj přítel má kamaráda (jeho rodiče vlastní spoustu pozemků, které spravuje on - takže nechodí do práce a peněz má opravdu spoustu) a ten má přítelkyni. Nedávno postavili komplet nový byt a samozřejmě, vše nejvíc moderní co to šlo ( robot na vysávání, vytírání apod) on jí udělal v bytě i vlastní pracovnu, aby na sobě mohla pracovat a ona před 1 nebo 2 lety přerušila studium, protože se cítila slabě a jen tak Courala po brigádách. Co se přistěhovali k sobě nepracovala asi půl roku vůbec ( protože v 25 letech ji bylo zle - už 3 roky) držela detox diety a pak s náma odjela na fesťák, protože měla pauzu od diety a pila pivo, jedla smažený nudle apod…:D To je jedno. Nedávno si našla práci, kde pracuje 2 dny v týdnu a doma neudělá nic, kamarád se chlubil, ze mu udelala jednou řízky… a k jádru věci. Já ziju se svým partnerem v bytě, který si kousek po kousku rekonstruujeme, pracuji na německém finančním oddělení na vedoucí pozici (takže hooooodně práce a stresu) a do toho jsem dálkově studovala VŠ. Studovala, protože mi tento rok nastolili rozvrh každý pátek celý den a to já z práce nemohu. Samozřejmě chtějí docházku a snaha o domluvu nepomohla. Prijde mi opravdu krajně nefer, ze někdo má možnosti studovat, aniž by ho to nějak více napínalo, protože nemusí táhnout domácnost a se*e na to, protože je „nemocnej“ (všichni už ví, ze je to jen hypochondr) a někdo by chtěl, je schopnej tomu obětovat hodně a prostě to nejde…
Díky, zda jste dočetli až sem…

Jsi na emiminu nová, ale když si přečteš místní diskuze, zjistíš, že víc než 50% holek by mohlo závidět tobě: „Ona má dobrou práci, fajn chlapa, rekonstruují byt, ale fňuká, že je je ve stresu a musí chodit do práce.“

Vždycky ti může někdo závidět :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
10.9.17 11:22
@Poison Eve píše:
Ty tu slecnu jednoduse nemas rada, jakakoliv tvoje zminka o ni je jedovata.

Nemám. Nemám ráda někoho, kdo se mi víceméně do obličeje několikrát vysmál, že musím hodně pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
10.9.17 11:23
@Bábrdl píše:
Jsi na emiminu nová, ale když si přečteš místní diskuze, zjistíš, že víc než 50% holek by mohlo závidět tobě: „Ona má dobrou práci, fajn chlapa, rekonstruují byt, ale fňuká, že je je ve stresu a musí chodit do práce.“Vždycky ti může někdo závidět :nevim:

Ale ne, však já vím, že se nemám zle… jen mi záleží na tom si dodělat školu a jsem teď docela rozrusena, po zjištění, ze nemohu pokračovat… nefnukam, ze musím do práce. Naopak, ač je moje práce náročná, chodím tam ráda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
10.9.17 11:27
@Janina B1 píše:
Ale ne, však já vím, že se nemám zle… jen mi záleží na tom si dodělat školu a jsem teď docela rozrusena, po zjištění, ze nemohu pokračovat… nefnukam, ze musím do práce. Naopak, ač je moje práce náročná, chodím tam ráda…

Tak co tedy chces? Ujisteni, ze znama je krava? Kdyz ona bude studovat, stejne ji budes zavidet, ze muze. Do prace chodis rada, mate vse co chcete. Takze mi z toho vychazi, ze je tve tajne prani, aby se kamos rozesel s tou holkou a ona dostala od zivota po cumaku a ty mela pocit vyhry a satisfakce.

Edit, protoze jinak by tvuj prispevek znel " jsem v haji z toho, ze nemuzu studovat, co stim?" A nee kamosova holka je lemra co zere na festaku prasarny ( uz si tam nekdY videla prodavat zdrave jidlo?)

Příspěvek upraven 10.09.17 v 11:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
10.9.17 11:29
@Janina B1 píše:
Nemám. Nemám ráda někoho, kdo se mi víceméně do obličeje několikrát vysmál, že musím hodně pracovat.

Když někomu závidíš, tak tě vybudí každá jeho nevinná poznámka.

Mně jednou sestřenice brčela na rameni, jak se jí druhá sestřenice vysmívá, že nemůže počít. Pak udělala scénu a očekávala, že se všichni postaví na její stranu (takže fakt věřila tomu, že se jí sestřenice směje a všichni to vidí). Prostě stačilo, aby sestřenice řekla, že se kvůli miminu a batoleti nevyspala, takže ji bolí hlava a bude lepší, když bude řídit druhá sestřenice a už byl oheň na střeše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
10.9.17 11:31

A co ti brání změnit práci? Nebo přestat pracovat, než dostuduješ? Nemohli byste si nějakou dobu koupit vše, rekonstrukce by se protáhla, ale ty bys byla šťastnější a tvoje ereska by to jistě taky ocenila. Každý prostě nechce studovat, dokážeš to pochopit? Mně se na vysoký narodily dvě dcery, takže jsem promovala se dvěmi dětmi a do první práce jsem nastoupila, až když byly obě ve školce. Láska je to nejdůležitější. Ne vysoká pozice v práce, ne vzdělání za každou cenu, ne mít vše, na co ukážeš. Láska. A tu máš skutečnou. Možná máš mnohem víc než ona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
10.9.17 11:41

Hele, ono nikdy neni nic takovy, jaky si myslis, ze je. Stokrat si muzes rikat, ze do toho vidis, ze ji znas, ale to s nejvetsi pravdepdobnosti neni pravda. Taky mam ve svym okoli osobu, ktera mi zavidi. Vidi auto, hezky obleceni, drahy sminky… nevidi stres z prace, skoly, dokoncovani skoly s miminem, netusi jaky mam problemy, treba zdravotni, at uz fyzicky nebo psychicky, a tak dale. Protoze proste nevystavuju svetu na odiv svoje problemy, vetsinu veci o mne vi jen manzel. Takze si mysli, ze se mam bajecne, penize s prominutim asi se*u a ziju na ruzovem oblacku. Neziju. Ale na rovinu priznavam, ze casem me zacalo dost bavit ji davat najevo, co mam (nemam ted na mysli jen materialni veci) a ona ne - kdyz tak rada zavidi, at si to uzije poradne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
10.9.17 11:50
@Lily Evans píše:
Hele, ono nikdy neni nic takovy, jaky si myslis, ze je. Stokrat si muzes rikat, ze do toho vidis, ze ji znas, ale to s nejvetsi pravdepdobnosti neni pravda. Taky mam ve svym okoli osobu, ktera mi zavidi. Vidi auto, hezky obleceni, drahy sminky… nevidi stres z prace, skoly, dokoncovani skoly s miminem, netusi jaky mam problemy, treba zdravotni, at uz fyzicky nebo psychicky, a tak dale. Protoze proste nevystavuju svetu na odiv svoje problemy, vetsinu veci o mne vi jen manzel. Takze si mysli, ze se mam bajecne, penize s prominutim asi se*u a ziju na ruzovem oblacku. Neziju. Ale na rovinu priznavam, ze casem me zacalo dost bavit ji davat najevo, co mam (nemam ted na mysli jen materialni veci) a ona ne - kdyz tak rada zavidi, at si to uzije poradne :lol:

Sama ale píšeš stres z práce, škola s dítětem, dítě. Jasně pokud nevidí, že dřeš, tak Ok. Ale tady já opravdu vím, kde je pravda a zakopanej pes. Kort když si kamarád mému příteli stěžuje, že mu to vadí. Vzal ji s holým zadkem a nechtěl po ní aby makala, jen aby jsi dodělala školu, kterou v prváku přerušila.(udělal ji doma i studovnu) a pak se postarala o domácnost. Od nej ale všichni víme, že nic nedělá, vůbec nic. Že naopak on se o ní stará jako o dítě. Dokonce ji poslal do lázní na wellness, aby si odpočinuli od sebe. To je trochu velký rozdíl mezi tebou a jí, nebo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
10.9.17 11:53
@Janina B1 píše:
Ale ne, však já vím, že se nemám zle… jen mi záleží na tom si dodělat školu a jsem teď docela rozrusena, po zjištění, ze nemohu pokračovat… nefnukam, ze musím do práce. Naopak, ač je moje práce náročná, chodím tam ráda…

To chápu. Jsi naštvaná, každý by byl.
Ale hledáš viníka prostě tam, kde není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
10.9.17 11:59
@Janina B1 píše:
Sama ale píšeš stres z práce, škola s dítětem, dítě. Jasně pokud nevidí, že dřeš, tak Ok. Ale tady já opravdu vím, kde je pravda a zakopanej pes. Kort když si kamarád mému příteli stěžuje, že mu to vadí. Vzal ji s holým zadkem a nechtěl po ní aby makala, jen aby jsi dodělala školu, kterou v prváku přerušila.(udělal ji doma i studovnu) a pak se postarala o domácnost. Od nej ale všichni víme, že nic nedělá, vůbec nic. Že naopak on se o ní stará jako o dítě. Dokonce ji poslal do lázní na wellness, aby si odpočinuli od sebe. To je trochu velký rozdíl mezi tebou a jí, nebo?

@Lily Evans má pravdu. Do vztahu nikdy nevidíš. Ani do ničího života. :nevim:
Užírat se, že někdo se má dobře je neproduktivní.
Existuje spousta lidí, kteří se mají dobře, ale ničí je deprese, úzkosti, nebo je trápí jejich život, chtěli by žít jinak. Fakt nesuď.

Na druhou stranu je jasné, že se někteří lidé mají líp než jiní. s tím nic nenaděláš. Třeba mě kamarádka narovinu řekla, že mi závidíš, že jsem si našla chlapa s velkým domem v Praze. Oni mají hypo na, 4.2 milionu (kupovali ještě v době, kdy se za tohle dal koupit slušný byt) a budou ji splácet dlouho. Prostě pochází z vesnice a v Praze si všechno musela vybudovat. Prodala byt po babičce za 400 tisíc. To je z hlediska realit v Praze jak když plivneš. My pak ještě něco pronajímáme.

Já jsem jí odpověděla, že to chápu, že to bylo štěstí. Ale neomlouvám se za to. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.9.17 12:10
@Bábrdl píše:
@Lily Evans má pravdu. Do vztahu nikdy nevidíš. Ani do ničího života. :nevim:
Užírat se, že někdo se má dobře je neproduktivní.
Existuje spousta lidí, kteří se mají dobře, ale ničí je deprese, úzkosti, nebo je trápí jejich život, chtěli by žít jinak. Fakt nesuď.

Na druhou stranu je jasné, že se někteří lidé mají líp než jiní. s tím nic nenaděláš. Třeba mě kamarádka narovinu řekla, že mi závidíš, že jsem si našla chlapa s velkým domem v Praze. Oni mají hypo na, 4.2 milionu (kupovali ještě v době, kdy se za tohle dal koupit slušný byt) a budou ji splácet dlouho. Prostě pochází z vesnice a v Praze si všechno musela vybudovat. Prodala byt po babičce za 400 tisíc. To je z hlediska realit v Praze jak když plivneš. My pak ještě něco pronajímáme.

Já jsem jí odpověděla, že to chápu, že to bylo štěstí. Ale neomlouvám se za to. :nevim:

A co když se s tebou tvůj chlap rozejde?

• Citovat
  • Upravit
36556
10.9.17 12:28
@Anonymní píše:
A co když se s tebou tvůj chlap rozejde?

Tak to bych nerada přivolávala. Kromě toho, že ho mám ráda, by to přineslo i řadu praktických potíží. :mrgreen:

Asi bych se konečně rozhoupala prodat chatu, zkusila bych vymoci podíl, co mám v rodinné chalupě (nereálné) a musela bych si vzít na ten zbytek hypo a koupit byt někde poblíž, kvůli dítěti, protože můj byt je na úplně jiné straně Prahy.

Já na baráku nějak nevisím, to mi závidí z 90% okolí, mně je zahrada kromě letních měsíců vcelku lhostejná. Vystačila bych si s jednou tújí na balóně. :mrgreen: Jako uznávám, že bydlet ve vile je reprezentativní, to bych kecala, že ne. Ale asi bych uměla žít bez toho. Horší yb to bylo, kdybych musela ždít bez manžela. Fakt ho mám ráda.

Edit: Pokud ten dotaz nesměřoval na citovou ztrátu, ale čistě se týkal bydlení, tak mám svůj byt, který se teď pronajímá a mám i chatu za Prahou, které už v podstatě nevyužívám. Žít u někoho a nemít nic svého bych se bála, to je fakt.

Příspěvek upraven 10.09.17 v 12:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
10.9.17 12:28
@Janina B1 píše:
Sama ale píšeš stres z práce, škola s dítětem, dítě. Jasně pokud nevidí, že dřeš, tak Ok. Ale tady já opravdu vím, kde je pravda a zakopanej pes. Kort když si kamarád mému příteli stěžuje, že mu to vadí. Vzal ji s holým zadkem a nechtěl po ní aby makala, jen aby jsi dodělala školu, kterou v prváku přerušila.(udělal ji doma i studovnu) a pak se postarala o domácnost. Od nej ale všichni víme, že nic nedělá, vůbec nic. Že naopak on se o ní stará jako o dítě. Dokonce ji poslal do lázní na wellness, aby si odpočinuli od sebe. To je trochu velký rozdíl mezi tebou a jí, nebo?

Ty si myslis, ze to vis. Co kdyz ma fakt treba deprese, uzkosti, unavovej syndrom, co ja vim? A to ze ji poslal do lazni vnimam jako pekny gesto, bezne travime s manzelem nejaky cas zvlast.
Rozdil mezi ni a mnou nemusi byt vubec tak zavratny, jak ty pises. Pred sedmi osmi lety jsem bloumala po obcasnych brigadach, bydlela napul u rodicu a napul u tehdejsiho pritele, nestudovala jsem a bylo mi velmi, velmi spatne, brala jsem AD, neustale unavena, blbe od zaludku (v lepsich chvilich jsem ale rada vyrazila na festak a dala si pivo). Fakt nesud lidi, nezijes jejich zivot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
10.9.17 12:37
@Janina B1 píše:

hele.. za mě, život je nespravedlivý..ano, tak to je.. uvědom si, že vždycky se najde někdo, kdo se bude mít z tvého úhlu pohledu lépe a to objektivně lépe.. zažila jsem podobné pocity po rozchodu s ex - já s miminkem v kočárku, sama, předvánoční shon, obchoďák plný šťastných rodin, tv plná rodinných filmů všude samí spokojení lidi.. do toho kámoška co nerada vaří, nepeče cukroví štědrovečerní večeři dělal manžel a ona se rozčilovala, že zapomněl cosi koupit.. myslíš že mě nenapadlo, jak já bych ráda pro někoho a s někým ten štědrej večer měla? A ona má může a prdí na to, neváží si toho? Tak to je asi podobný pocit jako to tvý… Ale víš, to fakt k ničemu nevede je to cesta do pekel.. soustřeď se na to co máš.. hodnýho muže, skvělou práci, máte byt a peníze na jeho rekonstrukci… a že aktuálně máš překážku ve studiu? To je normální život.. komu jde vše hladce? Překážky máme abychom si uvědomili, že věci nejsou samozřejmost.
Za mě jednoduchá rada - nesrovnávat se s nikým, jen být spokojená sama se sebou a s tím co mám a pokud nejsem, tak to změnit. Až si kamarád bude zase stěžovat, takmu vlídně řekni, že to chápeš, ale že si tu ženu vybral sám a že je s ní dobrovolně a že to má řešit s ní ne u vás..a bude klid.. co ty na to?
A řečizde že jsi závistivá a bla bla bla.. nevím, každý se občas potýká s pocitem křivdy, důležité je tomu nepodléhat a nekazit si to hezké co máme ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová