Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
Vím, že to není k chlubení, ale asi si prostě potřebuji ulevit. Můj přítel má kamaráda (jeho rodiče vlastní spoustu pozemků, které spravuje on - takže nechodí do práce a peněz má opravdu spoustu) a ten má přítelkyni. Nedávno postavili komplet nový byt a samozřejmě, vše nejvíc moderní co to šlo ( robot na vysávání, vytírání apod) on jí udělal v bytě i vlastní pracovnu, aby na sobě mohla pracovat a ona před 1 nebo 2 lety přerušila studium, protože se cítila slabě a jen tak Courala po brigádách. Co se přistěhovali k sobě nepracovala asi půl roku vůbec ( protože v 25 letech ji bylo zle - už 3 roky) držela detox diety a pak s náma odjela na fesťák, protože měla pauzu od diety a pila pivo, jedla smažený nudle apod…:D To je jedno. Nedávno si našla práci, kde pracuje 2 dny v týdnu a doma neudělá nic, kamarád se chlubil, ze mu udelala jednou řízky… a k jádru věci. Já ziju se svým partnerem v bytě, který si kousek po kousku rekonstruujeme, pracuji na německém finančním oddělení na vedoucí pozici (takže hooooodně práce a stresu) a do toho jsem dálkově studovala VŠ. Studovala, protože mi tento rok nastolili rozvrh každý pátek celý den a to já z práce nemohu. Samozřejmě chtějí docházku a snaha o domluvu nepomohla. Prijde mi opravdu krajně nefer, ze někdo má možnosti studovat, aniž by ho to nějak více napínalo, protože nemusí táhnout domácnost a se*e na to, protože je „nemocnej“ (všichni už ví, ze je to jen hypochondr) a někdo by chtěl, je schopnej tomu obětovat hodně a prostě to nejde…
Díky, zda jste dočetli až sem…
Nenadelas nic, ale chapu te, ze te to stve. Ale pozdeji ty budes sklizet plody sve prace a sveho usili a z ni nic nebude. Nebude nic umet a nic mit. A kdyz se nedejboze rozejde s pritelem, tak bude uplna nula. Vydrz, urcite se tve usili vyplati!!! ![]()
A jako co? Kazdyho vec, jak si to zaridi.
Tak si na patky vezmi dovolenou a pokracuj ve studiu misto vzdychani a zavideni okoli.
@Michalka80 píše:
Nenadelas nic, ale chapu te, ze te to stve. Ale pozdeji ty budes sklizet plody sve prace a sveho usili a z ni nic nebude. Nebude nic umet a nic mit. A kdyz se nedejboze rozejde s pritelem, tak bude uplna nula. Vydrz, urcite se tve usili vyplati!!!
Děkuji! Prijde mi jen naprd, ze budu muset po letech ukončit či přerušit studium, protože to nejde skloubit.:(
@Janina B1 vis co? Kazdy ma neco, nikdo nema uplne ruzovy zivot
Spis se zamer na to, co mas ty. A jestli nepomuze, zajdi si na prochazku do ghetta nebo utulku
Ano, závidíš. Každý má prostě jiné zázemí a jiný osud. Nauč se užívat si každého dne a nikomu nic nezávidět, protože nevíš co koho v životě potká. Někteří lidé prostě proplouvají životem na první pohled velmi jednoduše a bez námahy a ti druzí to mají těžší. Ale většinou to bývá jen ten první pohled. Ty bys s ní měnila? Co je na tvém životě tak hrozného? A opravdu víš, že je dotyčná hypochondr? Jsi lékařka? Zdraví je jedna z věcí, která se nedá koupit za žádné peníze. Tak si važ toho, že nemáš zdravotní problémy a ostatní lidi tolik neřeš. ![]()
@Jogrr píše:
A jako co? Kazdyho vec, jak si to zaridi.
Tak si na patky vezmi dovolenou a pokracuj ve studiu misto vzdychani a zavideni okoli.
Píšu již výše, že si nemohu brát každý pátek dovolenou, je nejvíce meetingů a mezinárodních hovorů… nejde to.
Myslíš, že jsem nad tím nepřemýšlela?
Zkus použít trochu empatie…
@Janina B1 No, je to teda skoda, ale tak zkus napred jen prerusit a co ty vis, treba v praci budou nejake zmeny a zase to pujde… A ty dovce by sis teda nemohla brat?
@Janina B1 Co na to říct. To je život… Také se snažím ostatním některé věci nezávidět. Ono pokud s nimi nežiješ, tak nevíš, jak se jim žije doopravdy. Vy máte třeba s přítelem lepší vztah, možná jste šťastnější než oni. Takhle vypichovat bydlení a školu, to přece není vše důležité v životě. Porovnáváním s ostatními nikdy nebudeš spokojená. Také mi to dělá někdy problém, ale je to fakt nesmysl. Akorát si škodíš sama sobě.
@divine woman píše:
Ano, závidíš. Každý má prostě jiné zázemí a jiný osud. Nauč se užívat si každého dne a nikomu nic nezávidět, protože nevíš co koho v životě potká. Někteří lidé prostě proplouvají životem na první pohled velmi jednoduše a bez námahy a ti druzí to mají těžší. Ale většinou to bývá jen ten první pohled. Ty bys s ní měnila? Co je na tvém životě tak hrozného? A opravdu víš, že je dotyčná hypochondr? Jsi lékařka? Zdraví je jedna z věcí, která se nedá koupit za žádné peníze. Tak si važ toho, že nemáš zdravotní problémy a ostatní lidi tolik neřeš.
Bohužel mám. Mám astma, v poslední době trpím na exemy a stabilizovanou RS…
Měnila bych ty možnosti, nezávidím ji to, jak se má, ale jaké má možnosti a kašle na to…
@Michalka80 píše:
@Janina B1 No, je to teda skoda, ale tak zkus napred jen prerusit a co ty vis, treba v praci budou nejake zmeny a zase to pujde… A ty dovce by sis teda nemohla brat?
Jo, promin, uz jsem to cetla, ze si nemuzes brat dovcu…
@Janina B1 píše:
Bohužel mám. Mám astma, v poslední době trpím na exemy a stabilizovanou RS…
Měnila bych ty možnosti, nezávidím ji to, jak se má, ale jaké má možnosti a kašle na to…
Tak jestli máš tyto nemoci, tak uvažuj nad změnou práce, protože dlouhodobý stres je jenom zhorší. Vlastní zkušenost.
@divine woman píše:
Tak jestli máš tyto nemoci, tak uvažuj nad změnou práce, protože dlouhodobý stres je jenom zhorší. Vlastní zkušenost.
Vím, ale zase zde vidím kariérní růst a rozvoj, hlavně také dobré finanční ohodnocení, což je pro mě velmi důležité (hypotéka, rekonstrukce apod)
@Janina B1 píše:
Píšu již výše, že si nemohu brát každý pátek dovolenou, je nejvíce meetingů a mezinárodních hovorů… nejde to.
Myslíš, že jsem nad tím nepřemýšlela?
Zkus použít trochu empatie…
Nevim, proc bych mela byt empaticka k nekomu, z jehoz prispevku strika zavist a jako bonus jeste druhe sleduje na festaku co ji a pije.
To je uplne chore a mela bys navstivit odbornika.
Tak holt si dovcu brat nebudes, a budes vyrizovat ty veledulezite hovory. Tak prerus, a treba se to za rok zmeni.