Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Janina B1 píše:
Takže dnes je lepší byt zlatokopka?
Jak pro koho ![]()
@Janina B1 píše:
Dělàm to pro to, abych se jednou někam dostala, abych jednou mohla i svým dětem dát vše, abych se jednou měla dobře…
Hele, a nechces se mit dobre uz ted?
jako ono to „jednou“ taky nemusi nikdy prijit, ze? A opravdu tak nutne potrebujes tolik penez ke stesti? To potm budes otrokem nejake zahranicni firmy
Ptáš se, jestli zavidis. Řeklo se, ze jo. Tak si pořad nestezuj a neco s tim dělej, neni to hezká vlastnost
@PaníBovaryová píše:
Hele, a nechces se mit dobre uz ted?jako ono to „jednou“ taky nemusi nikdy prijit, ze? A opravdu tak nutne potrebujes tolik penez ke stesti? To potm budes otrokem nejake zahranicni firmy
Naprosto s tebou sohlasím. Žít teď a tady, teď se cítit nejlépe, jak dovedu. Štěstí se nedá vydřít, štěstí se musí cítit.
@Janina B1 píše:
Nemám. Nemám ráda někoho, kdo se mi víceméně do obličeje několikrát vysmál, že musím hodně pracovat.
A to je povinnost se s ni bavit? Podle me toho ams mnohem vic, nez ona. Minimalne schopnost se o sebe postarat a to je sakra k nezaplaceni!
Podle me potrebujes studenou sprchu. Navstiv nekdy utulek, nebo podobne zarizeni, at teda vidis, jak dobre se muzou zive bytosti mit, kdyz se ti zda, ze se mas tak spatne.
@Karleon píše:
Naprosto s tebou sohlasím. Žít teď a tady, teď se cítit nejlépe, jak dovedu. Štěstí se nedá vydřít, štěstí se musí cítit.
Lide jsou tak nevdecni… ak to bylo v Saturninovi? Zazivame-li delsi dobu idylu, prestaneme ji vnimat. A osud by nam prokazal velkou sluzbu, kdyby nas chytil za limec a vyhodil na mraz.
Hold žije tak, jak jí to přítel umožní. Vadí mu to, ale nic s tím nedělá. To už je jeho problém, tobě do toho nic není.
Ona nemůže za to, že ty nemůžeš studovat kvůli práci. To ty se musíš rozhodnout co je pro tebe lepší. Jestli studování a nebo práce, která tě baví.
Přestaň se s ní bavit, přítelovi řekni, ať o ní nemluví a ty se starej jenom o svůj život ![]()
@Janina B1 píše:
Ahoj,
Vím, že to není k chlubení, ale asi si prostě potřebuji ulevit. Můj přítel má kamaráda (jeho rodiče vlastní spoustu pozemků, které spravuje on - takže nechodí do práce a peněz má opravdu spoustu) a ten má přítelkyni. Nedávno postavili komplet nový byt a samozřejmě, vše nejvíc moderní co to šlo ( robot na vysávání, vytírání apod) on jí udělal v bytě i vlastní pracovnu, aby na sobě mohla pracovat a ona před 1 nebo 2 lety přerušila studium, protože se cítila slabě a jen tak Courala po brigádách. Co se přistěhovali k sobě nepracovala asi půl roku vůbec ( protože v 25 letech ji bylo zle - už 3 roky) držela detox diety a pak s náma odjela na fesťák, protože měla pauzu od diety a pila pivo, jedla smažený nudle apod…:D To je jedno. Nedávno si našla práci, kde pracuje 2 dny v týdnu a doma neudělá nic, kamarád se chlubil, ze mu udelala jednou řízky… a k jádru věci. Já ziju se svým partnerem v bytě, který si kousek po kousku rekonstruujeme, pracuji na německém finančním oddělení na vedoucí pozici (takže hooooodně práce a stresu) a do toho jsem dálkově studovala VŠ. Studovala, protože mi tento rok nastolili rozvrh každý pátek celý den a to já z práce nemohu. Samozřejmě chtějí docházku a snaha o domluvu nepomohla. Prijde mi opravdu krajně nefer, ze někdo má možnosti studovat, aniž by ho to nějak více napínalo, protože nemusí táhnout domácnost a se*e na to, protože je „nemocnej“ (všichni už ví, ze je to jen hypochondr) a někdo by chtěl, je schopnej tomu obětovat hodně a prostě to nejde…
Díky, zda jste dočetli až sem…
A…?
Nevím, co jí závidíš. Ty jsi měla smutné dětství, a špatné startovací podmínky, ale pracuješ na sobě, a dokázala jsi se o sebe obdivuhodně postarat. To, že teď nemůžeš studovat, přeci neznamená, že se to nemůže změnit. Jsi mladá/jistě i hezká/, zdravá, úspěšná, máš přítele, který tě jistě miluje, a ty máš potřebu řešit někoho, kdo se o sebe ani neumí pořádně postarat? ![]()
Příspěvek upraven 28.03.19 v 10:45
@Janina B1 píše:
Bohužel mám. Mám astma, v poslední době trpím na exemy a stabilizovanou RS…
Měnila bych ty možnosti, nezávidím ji to, jak se má, ale jaké má možnosti a kašle na to…
Víš, všechny nemoci začínají v hlavě. Tak to prostě je. Dej si pozor na svoje myšlenky, buď pokorná k tomu co máš. Máš velmi dobrou práci, jistě výborně ohodnocenou, máš vztah, máš domov. Kolem tebe jsou lidé, kteří nemají ani svojí postel a nebo snídani. Nezáviď, škodíš si tím.
@Janina B1 píše:
Bohužel mám. Mám astma, v poslední době trpím na exemy a stabilizovanou RS…
Měnila bych ty možnosti, nezávidím ji to, jak se má, ale jaké má možnosti a kašle na to…
Hele ja na ty holce podle tveho popisu vidim deprese a na co byt pysna moc nema, nic nedokazala.
Zavist je podle me prirozena lidska reakce a dobre je si ji uvedomit a nepodlehat ji. Zivot neni spravedlivy, nekdo se proste ma nezaslouzene dobre a bude se mit dobre celej zivot. Mrcha stahne manzela od rodiny a bude s nim stastne zit az do smrti, to se proste stava. Ty zijes svuj zivot, karty jsou rozdane. Tak hraj co nejlip.
Po dlouhé době opět oteviram tento příspěvek. Se závistí a nespravedlností jsem se naučila hodně pracovat, ostatní lidé jsou mi celkem už jedno, nicméně stejně se mi to vymstilo. Ona slečna s přítelem u nás byli v březnu na návštěvě, a stěžovala si, jak nemá žádné kamarádky. Z takové nějaké i trochu lítosti jsem se s ní začala bavit a brát ji trochu jinak. Psaly jsme si, bavily se o životě, plánech apod. A nějak jsme svedly řeč na to, že my máme svůj byt, podíl 1/2 každý a oni mají postavený byt za penízky jeho rodičů. Otevřeně jsme se bavily, ona mi napsala, že chápe, že musíme šetřit, ale nechápe jak takhle můžeme žít a že ona si teď chce tedy také z výplaty odkládat tři tisíce (má co já vím přes 10k jen plat za poloviční úvazek jen pro sebe jako své kapesné), chlap platí nákupy, benzín, energie, dovolené, výlety (Ehm, rodiče tedy).. Načež já jsem palce napsala, že jsem radši, že já bych zase nedokázala žít s holým zadkem, bez jistoty nějakého zajištění, kdyby se něco stalo… a už to začalo. Mně neřekla ani pumpička, že jí něco vadí, ale ukazovala zprávy svému příteli, ten vynadal tomu mému a ten můj pochopitelně moc netušil, bylo mu řečeno, že jsem do ní hrozně ryla, že má holej zadek a že to není hezké apod. a že se jí mám omluvit. Tak jsem řekla, že za upřímnost se tedy omlouvat nebudu. Co myslite vy?
@Anonymní píše:
Po dlouhé době opět oteviram tento příspěvek. Se závistí a nespravedlností jsem se naučila hodně pracovat, ostatní lidé jsou mi celkem už jedno, nicméně stejně se mi to vymstilo. Ona slečna s přítelem u nás byli v březnu na návštěvě, a stěžovala si, jak nemá žádné kamarádky. Z takové nějaké i trochu lítosti jsem se s ní začala bavit a brát ji trochu jinak. Psaly jsme si, bavily se o životě, plánech apod. A nějak jsme svedly řeč na to, že my máme svůj byt, podíl 1/2 každý a oni mají postavený byt za penízky jeho rodičů. Otevřeně jsme se bavily, ona mi napsala, že chápe, že musíme šetřit, ale nechápe jak takhle můžeme žít a že ona si teď chce tedy také z výplaty odkládat tři tisíce (má co já vím přes 10k jen plat za poloviční úvazek jen pro sebe jako své kapesné), chlap platí nákupy, benzín, energie, dovolené, výlety (Ehm, rodiče tedy).. Načež já jsem palce napsala, že jsem radši, že já bych zase nedokázala žít s holým zadkem, bez jistoty nějakého zajištění, kdyby se něco stalo… a už to začalo. Mně neřekla ani pumpička, že jí něco vadí, ale ukazovala zprávy svému příteli, ten vynadal tomu mému a ten můj pochopitelně moc netušil, bylo mu řečeno, že jsem do ní hrozně ryla, že má holej zadek a že to není hezké apod. a že se jí mám omluvit. Tak jsem řekla, že za upřímnost se tedy omlouvat nebudu. Co myslite vy?
Vase predchozi vztahy jsem necetla, ale kdybys me napsala takovouhle smsku, tak to take ukazu manzelovi a dal se s tebou nebavim:-) Kazdopadne ani ja ani on bysme do toho netahali tveho muze:-) To je prasteny…Jinak jeji zprava by me nevadila. Ale to jsem ja, lidi jsou ruzne haklivy na ruzny veci a urcite jsou lidi, kterym by vadila. Tvoje reakce na me pusobi, jako ze se te jeji zprava jednak dotkla a dotycnou jeste ke vsemu fakt nemusis, tak ti je jedno, jestli ji urazis taky nebo ne. Asi by bylo byvalo lepsi ji proste naznacit, ze ti to je neprijemny a ze se o takovych vecech radsi nechces bavit..
Že si nepochopila, že její názor je vítán a tvůj ne
. Se pro klid chlapů omluv, že jsi netušila, že si ten komentář veme tak osobně a že to nebyla kritika jejích životních postojů, ale vysvětlení tvých vlastních, a z palky udělej expalku.
@Brumbera píše:
Vase predchozi vztahy jsem necetla, ale kdybys me napsala takovouhle smsku, tak to take ukazu manzelovi a dal se s tebou nebavim:-) Kazdopadne ani ja ani on bysme do toho netahali tveho muze:-) To je prasteny…Jinak jeji zprava by me nevadila. Ale to jsem ja, lidi jsou ruzne haklivy na ruzny veci a urcite jsou lidi, kterym by vadila. Tvoje reakce na me pusobi, jako ze se te jeji zprava jednak dotkla a dotycnou jeste ke vsemu fakt nemusis, tak ti je jedno, jestli ji urazis taky nebo ne. Asi by bylo byvalo lepsi ji proste naznacit, ze ti to je neprijemny a ze se o takovych vecech radsi nechces bavit..
Jasně, to je pravda, nebudu se bránit, jednala jsem trochu v afektu, ale to s tím šetřením mi vyznělo trochu jako výsměch, tak jsem prostě napsala svůj názor, že já sice hodně pracuji a škudlím, ale to právě proto, že moje priorita je mít zajištěné živobytí, protože člověk nikdy neví, což se stane…
a máš pravdu, každý máme to svoje ![]()
@kotyk píše: Že si nepochopila, že její názor je vítán a tvůj ne. Se pro klid chlapů omluv, že jsi netušila, že si ten komentář veme tak osobně a že to nebyla kritika jejích životních postojů, ale vysvětlení tvých vlastních, a z palky udělej expalku.
Asi jsem moc hrdá.
Ale byla bych velmi velmi nerada, kdyby se “žabomyší války” staly nějakým zhoršením chlapů vztahů.