Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Koukáte na to? Já koukám na informace, jsou kusé jen sem tam, ale to je prostě katastrofa. Teď mě dojalo, že guvernér vyzývá občany k evakuaci, že bude voda stoupat až do 4 metrů. Jak asi se mají ti lidé evakuovat? Silnice jsou ucpané, pohonné hmoty nejsou, letenky nejsou, letecké společnosti zvedli ceny letenek o 600%. Místo aby tam nalítávala letadla, dokud to šlo a evakuovali lidi, tak zdraží, aby na tom vytřískali. Je mi těch lidí nesmírně líto. Bůh s nimi.
@terinka4444 tak o tom, ze se blizi hurikan se mluvi uz nekolik dni. Takze casu na evakuaci meli pomerne dost, kdyby to nenechali na posledni chvili.
@terinka4444 Je mi z toho úzko. Ono evakuovat během pár dnů 6 mil. lidí je prostě nereálné…
@ka2ka píše:
Koukám a podle mě to totálně nezvládli
podle mě totálně nezvládli evakuaci. Prý má voda dosahovat až 4 metrů.
@AliTad píše:četla jsem, že aerolinky zdražily o 600%, já bych je za tohle hnala státem před soud. Viděli jste ten Svatý Martin? Ten je srovnaný se zemí, Barbuda rovněž. A v závěsu José se svým 4. stupněm.
@terinka4444 Je mi z toho úzko. Ono evakuovat během pár dnů 6 mil. lidí je prostě nereálné…
@lucenka píše:
@terinka4444 tak o tom, ze se blizi hurikan se mluvi uz nekolik dni. Takze casu na evakuaci meli pomerne dost, kdyby to nenechali na posledni chvili.
a jak víš, že to nechali na poslední chvíli?
@terinka4444 jo to určitě myslím že i kdo zůstali nemají moc šancí
Ahoj jo taky to sleduju. Je to katastrofa, nechápu jak v dnešní době a když se vědělo předem že to tam přijde nemohly obchody zásobit dostatkem vody a nejdůležitějších potravin. však jak dlouho trvá to tam přivést. chudáci když nemají ani benzin a naftu aby mohly odjed. Můžeme být rádi kde žijeme, sice je tu bordel ale jinak jsme tu v bezpečí. Žádné přírodní katastrofy takových rozměrů jako v USA a jiných kontinentech.
@terinka4444 píše: četla jsem, že aerolinky zdražily o 600%, já bych je za tohle hnala státem před soud. Viděli jste ten Svatý Martin? Ten je srovnaný se zemí, Barbuda rovněž. A v závěsu José se svým 4. stupněm.
nic proti, ale to jsou chudé země, kde mají domky postavené kdo ví z čeho. Tam bys ani nezvládla provést žádnou evakuaci. To je prostě riziko života v oblasti s tropickými bouřemi. A tedy na to, jak je to tam srovnané se zemí, tak obětí nemají nějak moc.
@terinka4444 píše:
a jak víš, že to nechali na poslední chvíli?
normální člověk by sedl do auta ve chvíli, kdy by v médiích zaslechl, že se blíží takový hurikán. Ale první dny média o žádných zácpách neinformovaly, takže to asi lidi nikam ve velkém neprchali.
@lucenka píše:
nic proti, ale to jsou chudé země, kde mají domky postavené kdo ví z čeho. Tam bys ani nezvládla provést žádnou evakuaci. To je prostě riziko života v oblasti s tropickými bouřemi. A tedy na to, jak je to tam srovnané se zemí, tak obětí nemají nějak moc.
prosím tě proč by tam nešla provést evakuace ![]()
@RenattaSedla jsem to zrovna říkala doma, zlatá naše kotlina.
@ka2ka píše:
prosím tě proč by tam nešla provést evakuace
jak bys chtěla přesunou veškeré obyvetelstvo do bezpečí? Nebo jak si představuješ evakuaci několika desítek tisíc lidí z ostrovů během pár dnů?