Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Fima píše:
Mám na Floridě teď známou, přijela tam za částí rodiny na dovču. Zrovna si teda, chudák, vybrala pěkně blbou dobu.Psala na FB, že dostat se někam mimo Floridu je v podstatě nemožné. Dva dny prý čekali na povolení, aby mohli do jiného státu, pak zase nebyly letenky, nakonec nějaké sehnali. Autem se nedá nikam, benzín a nafta prý nejsou, všude zácpy a kolony. Letenky zpět domů sehnala až na 17.9., dřív ani ťuk. Část rodiny zůstala na Floridě, nikam už se nedostanou. Prý si nedokážeme představit, jak to tam vypadá. Všude prý zmatek, plakající staříci a děti. Věřím tomu. A jsem ráda, že jsem tam, kde jsem. V té naší malé zaprděné zemičce.
Je mi jich strašně líto, modlím se za ně všechny, ať to nějak přežijí a zvládnou.
@Ellusa Kéž by se stočila, ale nevypadá to, vypadá to, že půjde středem. kdyby alespoň slábla, ale už je znovu na pětce.
@terinka4444 píše:
@Ellusa Kéž by se stočila, ale nevypadá to, vypadá to, že půjde středem. kdyby alespoň slábla, ale už je znovu na pětce.
ale prdlajs na pětce… teď je na trojce, což už není nic strašnýho
Příspěvek upraven 09.09.17 v 18:51
Moje kamaradka se narodila na Floride/v Miami, ted tam po par letech v Evrope zase zije. Uz kdysi mi vypravela, ze se o hurikanech a evakuaci popr. barikadovani a tvoreni zasob jidla apod. uci uz na zakladni skole. Hurikanu uz zazila vic. Souhlasim s tim, ze vykriky „nezvladli evakuaci“ jsou nesmyslne, jsou tam experti a neda se to zvladnout. Kamaradka je s rodinou doma a cekaji, doufaji, ze predpoved nevyjde, coz ted tak vypada. Je to strasne a desive, ale patri to k te oblasti a obyvatele jsou s tim srozumeni a s touto moznosti pocitaji, je to permanentni hrozba. Lidi maji znalosti a zkusenosti, ktere si v nasich podminkach nedovedeme predstavit. Cimz katastrofu nijak nebagatelizuju, sama to ted sleduju a jsem s kamaradkou v kontaktu pres chat.
Příspěvek upraven 09.09.17 v 18:52
@ka2ka píše:
@terinka4444 v 17.30 byla na trojce
jo už to čtu, 17:29 slábne z pětky na trojku, to je super
@Ellusa píše:
@terinka4444 Jestli to vezme na plnou páru, tak to bude katastrofa, jakou Florida ještě nezažila. Když ale tam fakt nemáš moc možností ani úniku autem, máš tam dvě hlavní dálnice podél pobřeží, na ty se tolik aut ani nevleze, a je riziko, že mnohem víc lidí zemře při nehodách, než při hurikánu - je to drsné, napsat to takto, ale v minulosti to byla opakovaně realita.
já založila ti diskuzi, když jsem si přečetla, co dneska řekl jejich guvernér, že voda může dosáhnout až 4 metrů a že to nemohou přežít, ať se evakuují. V kontextu s tím, že nemají naftu a benzín a jsou tam totálně zacpané silnice to znělo dost mimo.
@Ellusa píše:
Každopádně i trojka by byl zážitek, který bych si klidně odpustila.
no, to rozhodně.
@Ellusa Já četla ten rozhovor s Belohorcovou a úplně jsem koukala, jak je na to ten jejich dům připraven, mají tam ve 4.patře nějaký jak kdyby protihurikánový bunkr, už chápu, proč ve 4. patře, jestli takhle stoupne hladina vody, jsou prý i připraveni na dobu po hurikánu, to prý bude taky docela složité období.
@terinka4444 píše:
@Ellusa Já četla ten rozhovor s Belohorcovou a úplně jsem koukala, jak je na to ten jejich dům připraven, mají tam ve 4.patře nějaký jak kdyby protihurikánový bunkr, už chápu, proč ve 4. patře, jestli takhle stoupne hladina vody, jsou prý i připraveni na dobu po hurikánu, to prý bude taky docela složité období.
tak tyhle země se zvládnou z běžných hurikánů/tajfunů otřepat hodně rychle
@lucenka píše:
tak tyhle země se zvládnou z běžných hurikánů/tajfunů otřepat hodně rychle
ale tohle nevypadá na běžný hurikán
@terinka4444 píše:
ale tohle nevypadá na běžný hurikán
Pokud vydrží na trojce, tak to už bude celkem běžná síla
@jessikka píše:
Naopak jsem teď slyšela, že letecké společnosti slevnily jednosměrné letenky.
Ano, ty do Miami.
@lucenka píše:
Pokud vydrží na trojce, tak to už bude celkem běžná síla
ale škody už jsou napáchaný, nemyslím si, že ty ostrovy se z toho rychle oklepou. Snad vydrží na trojce ušetří to alespoň Floridu
V Miami žije moje nejlepší kamarádka a poprvé za 15 let má strach. Letenky se nedaly sehnat už ve středu a dálnice byly ucpané taky. Přemístit 10 milionů lidí za týden prostě nejde. Takže nakoupili zásoby, zabednili dům a odstěhovali se ke kamarádovi, který má patro, kdyby přišla voda. Teď už se můžou jenom modlit.
A já tu brečím jako želva a modlím se taky, hlavně ať to ve zdraví přežijou. Čert vem barák.